+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Film nagrany na DVD DL tnie się w połowie płyty

Szeregowy jerrystp ma szanse

Domyślnie Film nagrany na DVD DL tnie się w połowie płyty

Witam
    Mam problem z jakością filmu nagranego w nero z plików vob na płycie DVD DL. Podczas odtwarzania na stacjonarnej nagrywarce DVD firmy LG, jakoś w połowie filmu zaczyna sie film przycinać, widać piksele stop klatki i zawieszania obrazu, w ogóle nagrywarka zachowuje się jakoś głośniej przy odtwarzaniu i słychać odgłosy chyba jakiegoś pozycjonowania lasera - dosyć głośne i nieprzyjemne... czyli oglądać sie tego nie daje, próbowałem nagrywać płyty różnych firm i jest podobnie, gdzie leży problem - w programie do nagrywania, w vobach, w płytach DL, czy w nagrywarce LG.
    Może ktoś coś poradzi -bo juz zwątpilem, (i zmarnowalem parenaście płyt DL) że uda się nagrać ten film bez straty jakości i na jednej płycie. Może użyc jakiegoś innego programu do wypalania - jakiego?
    Jest to film w postaci plików vob i tej całej reszty zajmuje 7,9GB PowerDVD odtwarza go idealnie. Wypalałem płyty używając Nero i opcji video DVD - wrzucając wszystkie pliki do katalogu video wygenerowanego przez Nero a Audio został pusty. próbowałem zrobić obraz i wypalić płytę Alcoholem ale to też nie pomogło. Płytka odtwarzana w pececie przez PowerDVD działa idealnie, nic się nie przycina i nie pikselizuje, a nagrywarka stacjonarna to Lg RH-188.
    Testowałem też DVD Shrinka jest tam możliwość ustawienia Book Type na DVD-ROM i tak ustawiłem, ale nie wiadomo dlaczego konwertował te pliki vob i nie dało się tego wyłączyć a wynik byl jeszcze gorszy niz w przypadku Nero.
    Pozdrawiam

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Odtwarzacz zmienia warstwę, niektóre nie najlepiej sobie z tym radzą. Może płyta też nie jest super nagrana. Jaki sprzęt odtwarza?, jaki nośnik?, ew. jaki sprzęt nagrywał?

Domyślnie

pliki vob nagrywalem Samsungiem SH-S182D - płyty różne i Platinum i Titanum i XDisc oczywiście DL a nagrywarka stacjonarna to LG RH-188. Kilka tygodni wcześniej nagrywałem inny film ale voby były jako obraz i wypalałem to Alcoholem i działa pięknie na tym LG, oczywiście na kompie również.
    Ostatnią próbę zrobiłem z Decrypterem i tak wypalona płyta w ogóle nie jest rozpoznawana przez stacjonarną nagrywarkę a i w kompie explorator nie widzi zawartości dopiero Iso Buster. Nie mam już pomyslu jak to ugryźć...
    pozdrawiam

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Witam
    Mam też taki sam problem z płytką platinum tzn. na jednym dvd po zmianie warstwy odtwarzacz się zawiesza ale to ewidentnie wina odtwarzacza (bynajmniej w moim przypadku).
    Pozdro
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

Nagrywarka ma ok. 3 miesięcy, inne filmy z płyt DL (tej samej firmy) czyta płynnie, filmy nagrywane z dysku nagrywarki na DL - również czyta bez żadnych pauz i stopklatek. nie wiem, może problem jest w tych plikach vob?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)