+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Ulead VideoStudio czyżby za duży plik

darkelf
    Gość

Exclamation Ulead VideoStudio czyżby za duży plik

Witam połączyłem sobie moje krótkie MPEG-i z kamery HDD w jedną całość filmu za pomocą programu MPEG Joiner i dołączyłem krótki wstęp do nagrania Całość zapisana została w formacie MPEG2 , audio DD AC3 tak jk kamera nagrała Wszystko by było w porządku ale jak chciałem przekonwertować w programie Ulead VideoStudio na format zgodny z DVD Program widział mi tylko wstęp a reszty filmu nie Całość nagrania miła koło 2,20GB Możliwe jest aby program nie widział pliku o takiej wielkości Dlatego zdecydowałem sie na konwersje w Ulead bo podobno film wyjściowy jest najmniej stratny no i zgodność dźwięku DD AC3. Macie jakieś pomysły.

Starszy szeregowy kptnemo11 ma szanse

Domyślnie

Pobaw się w zrobienie DVD-VIDEO typowym i sprawdzonym programem do authoringu np. DVD Lab. Co prawda jest on płatny ale ma wersję testową bodaj 30 dni więc możesz sprawdzić. Ideałem byłby tu DVDMaestro. Tam możesz "wrzucać" pokawałkowane fragmenty video a on to połączy. Zasadniczo nie musisz w ogóle łączyć fragmentów w jeden plik tylko np. właśnie w DVDLab-ie "zlinkować" je czyli połączyć w logiczną całość w strukturze DVD. Dodatkowo jeśli jakiegoś kawałka program nie przyjmie to wiesz gdzie tkwi błąd. Z praktyki wiem,że lepiej nie korzystać z "kombajnów" typu Adobe, Pinacle czy Ulead. Wbrew pozorom są one kiepskie w porównaniu do wyspecjalizowanych narzędziami do poszczególnych etapów obróbki. Jeśli oddzielnie robisz kompresję, i authoring (w różnych programach) to lepiej poznajesz cały proces i prędzej zlokalizujesz na którym etapie powstał błąd. Powodzenia

darkelf
    Gość

Domyślnie

Dzięki na pewno skorzystam z porady

Szeregowy weryfany ma szanse Avatar weryfany

Domyślnie

Ja miałem podobny przypadek, u mnie był problem po wycięciu reklam z filmu i ponownym (szybim sklejeniu) z 95 min tylko widziane było pierwsze 15 minut reszta przepadła (poratowałem sie programem nero i tworzeniu DVD podczas konwersji wykrył pełny film. Od tego czasu zawsze dziele film (usówam reklamy) i łącze potem przy użyciu "Ulead Studio" i potem odpowiednio zapisujesz albo DVD albo przy użyciu XviD albo DviX ... .
    To jest typowy problem (szybkiego sklejania kawałków).

Pozdro Piotr
    Ostatnio edytowane przez weryfany ; 01.Aug.2007 o 18:14

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)