Jak skopiować zawartość twardego dysku z rekordera DVD na płytę DVD tak aby można było odtwarzać ją na innych urządzeniach?
Jak skopiować zawartość twardego dysku z rekordera DVD na płytę DVD tak aby można było odtwarzać ją na innych urządzeniach?
Właśnie odkryłem co jest przyczyną tego że nie mogę odtworzyć na innym nośniku niż ten rekorder dvd. Mianowicie to urządzenie nagrywa z dużym odstępem od krawędzi i nośniki nie mogą rozpoznać co i jakim formatem jest nagrane. Alkohol 120% pokazuje "BŁĄD SEKTORA 0". Nero zaś jaka jest pojemność zapełnionego dysku, lecz tylko w "INFORMACJACH O DYSKU" ale bez szczegółów, krótko mówiąc wie że coś jest ale nie wie co.
Teraz nie wiem czy jest to wina tego rekordera czy wszystkie lub większość tak ma. Ja mam Philips 3450h http://www.agdyby.pl/nagrywarki-dvd/DVDR_3450H/ tu są szczegóły tego odtwarzacza. Może ktoś coś wie czemu się tak dzieje.
A skąd wiesz, że nagrywa z odstępstwem? I od której krawędzi? Sam fakt, ze komunikat o bledzie sciezki 0 daje ci alkohol, nie znaczy, ze jest ona pusta.Napisał alagorn
Twoja stacjonarka może po prostu zabezpieczać nagrania.
Jeśli wygooglasz, że twoja nagrywarka nie dokonuje takich cudów, to może dać ją do serwisu.
Może się mylę ale widać na płycie różnice między nagraniem np z kompa. Pozostawia wolną przestrzeń ok 0,5mm od środkapierwotnie napisany przez ElfOnCd
A skąd wiesz, że nagrywa z odstępstwem? I od której krawędzi?
Ostatnio edytowane przez alagorn ; 30.Oct.2007 o 12:48
Ja bym takiego obszaru nie zauważył, chyba że chodzi Ci o przerwę w wypalonym obszarze?Napisał alagorn
Po prostu nie zakończyłem płyty i to była przyczyna. Menu w mojej stacjonarce jest trochę skomplikowane i po angielsku ale przy współpracy z innymi internautami problem został rozwiązany. Zamykam temat. DZ
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)