Mam pytanie. Posiadam kamerę VHS i czy mogę po odpowiedniej obróbce uzyskać film DVD kopiując sygnał za pomocą urządzenia video grabber. Czy w ogóle warto się w to bawić? Proszę o pomoc.
Mam pytanie. Posiadam kamerę VHS i czy mogę po odpowiedniej obróbce uzyskać film DVD kopiując sygnał za pomocą urządzenia video grabber. Czy w ogóle warto się w to bawić? Proszę o pomoc.
Ja myślę, że uzyskasz całkiem przyzwoite efekty. Jakość będzie bardzo dobra - z resztą tak jak jakość VHS po prostu.Nie wiem, za bardzo na czym polega problem, ale też ten temat nie jest moją domeną.
poszukaj na forum , już pisałem na ten temat , użyj obcji "szukaj"
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
A czy mogłbym prosić o konkretną poradę kolego Asterix. Jestem początkujący i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. pozdrawiam
mam problem kupilem grabber zainstalowałem strowniki wgralem ulead video studio 10 i jak wchodze w programie na capture kamera podłaczona przez chinch bo analogowa to wlacza mi sie tabelka 10 procent i stoi w miejscu nie moge wylaczyc programu poprostu totalna zacinka kompa musze restartowac kompa co mam zrobic pomozcie
Najlepiej było by gdybyś skołował sobie kartę TV do kompa.
Wtedy bez problemu zrzucisz film na dysk, od razu do formatu DVD (mpeg-2), zakładając, iż masz w miarę przyzwoitego kompa (gdyż zacinki produktów Pinnacle wynikają raczej ze słabości komputera).
A jeżeli nie to choć pojemny dysk, wtedy zrzucisz z minimalną kompresją, a następnie zaś przekompresujesz już do formatu MPEG-2.
Czy warto mieć filmy z VHS na DVD - proste pytanie, przecież wiadomo, że płyta nie ulegnie zniszczeniu tak szybko jak VHS, ma dłuższą żywotność, a do gotowego materiału możesz dorzucić wybór scen, etc..
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)