+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: DVD z kamery - czysta, a film się odtwarza

MDW
    MDW jest nieaktywny
    Szeregowy MDW ma szanse

Domyślnie DVD z kamery - czysta, a film się odtwarza

Hi!

Jestem tu pierwszy raz więc na początku witam wszystkich. Od razu proszę o wyrozumiałość, bo mogę nie znać wszystkich zasad panujących na tym forum. Ale postaram się poznać. Teraz do rzeczy...

Dostałem małą płytkę DVD na której jest 30 minut filmu. Jak wkładam ją do stacjonarnego odtwarzacza albo próbuję odtworzyć WinDVD to wszystko gra - film leci. Chciałbym to sobie jakoś zrzucić na dysk. Obojętne w jakim formacie. Możliwie najmniej stratnym. Jak już będę miał na dysku w jakiejkolwiek postaci to sobie poradzę z montażem tego i potem kompresją, obróbką, itp... Jednak na płycie nie widać żadnych plików. Czy to oznacza, że płyta ma jakiś swój system plików? Ktoś zgadnie co to za płyta i jak można się do niej dobrać? Nawet nie wiem jakiej firmy była kamera, którą nakręcono ten film. Zupełne zero. Próbowałem tę płytę ugryźć programami: Adobe Premiere, DVD Decrypter, SmartRipper i nic. Wszystkie programy twierdzą, że jest to czysta płyta. No a oczywiście w każdej chwili mogę dać "play" i film się będzie z tej płyty odtwarzał.

Ktoś ma jakiś pomysł? Ja się niestety nie orientuję w standardach video z ostatnich 5-7 lat. Będę bardzo wdzięczny za jakąś pomoc...

Mariusz

Starszy szeregowy grzyweczka ma szanse Avatar grzyweczka

Domyślnie

Najpierw spróbuj użyć jakiegoś programu do plików, jak np.Total Comander, albo FAR. Polecam drugiego. I zobaczysz, czy również w nim nie będzie widać żadnych plików. Powinny być widoczne, a wtedy sobie zrzucisz.
    Druga możliwość - zrób obraz płyty. Najpierw spróbuj np.WinISO. Potem otwórz plik obrazu płyty i po prostu wyciąg z niego pliki. Jeżeli WinISO stworzy również pusty plik (obraz płyty będzie miał 0Kb, albo nie powstanie) spróbuj Alcoholem 120%, wybierając podczas zrzucania, po kolei różne zabezpieczenia, jakie są dostępne w owym programie.

MDW
    MDW jest nieaktywny
    Szeregowy MDW ma szanse

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź!

Przy próbie przeglądania zawartości płyty przy pomocy programów TotalCommander i FAR dostaję komunikat, że płyta nie jest włożona do napędu.

WinISO i Alcohol 120% jakoś nie potrafiły zrobić obrazu płyty. Ale dał radę Nero (dziwne). No i dostałem plik NRG. Skonwertowałem go na ISO przy pomocy UltraISO. No i teraz jest problem, bo tego ISO nic nie chce łyknąć.

Ja już nie kumam nic. Po co tak kombinować i utrudniać życie użytkownikom? Bez sensu. Może wybrać się do jakiegoś punktu zajmującego się video i oni będą potrafili jakoś to ruszyć...

Starszy szeregowy grzyweczka ma szanse Avatar grzyweczka

Domyślnie

Przy próbie przeglądania zawartości płyty przy pomocy programów TotalCommander i FAR dostaję komunikat, że płyta nie jest włożona do napędu.
    To jakim cudem możesz dać owe "play"..? Który program to umożliwia, skoro inne programy nie widza płyty?

No i teraz jest problem, bo tego ISO nic nie chce łyknąć
    A co ma to łyknąć? Skoro masz obraz, to otwierasz UltraISO, czy co tam masz, i pliki z obrazu przeciągasz np. na pulpit; tym samym masz pliki video.

Ja już nie kumam nic. Po co tak kombinować i utrudniać życie użytkownikom?
    Nikt Ci życia nie utrudnia.. to coś z Twym sprzętem albo umiejętnościami. Są różne zabezpieczenia jak Sony czy Macrovision, ale żadne z nich nie potrafi zrobić efektu o jakim piszesz: płyty nie widać, ale do sie odtwarzać, więc jednak widać. Coś tu jest nie tak. Standardowe zabezpieczenie, jakie by nie było stara sie uniemożliwić otwierania płyty z nagrywarki poprzez zabiegi choćby uszkadzania specyficznych sektorów płyty, które nagrywarka musi odczytać, ale zwykły napęd stacjonarny już nie. Nie ma zabezpieczenia o skutku takim, jak Twój.

Może wybrać się do jakiegoś punktu zajmującego się video i oni będą potrafili jakoś to ruszyć...
    No zrób tak, może pomogą..

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)