Hi!
Jestem tu pierwszy raz więc na początku witam wszystkich. Od razu proszę o wyrozumiałość, bo mogę nie znać wszystkich zasad panujących na tym forum. Ale postaram się poznać.Teraz do rzeczy...
Dostałem małą płytkę DVD na której jest 30 minut filmu. Jak wkładam ją do stacjonarnego odtwarzacza albo próbuję odtworzyć WinDVD to wszystko gra - film leci. Chciałbym to sobie jakoś zrzucić na dysk. Obojętne w jakim formacie. Możliwie najmniej stratnym. Jak już będę miał na dysku w jakiejkolwiek postaci to sobie poradzę z montażem tego i potem kompresją, obróbką, itp... Jednak na płycie nie widać żadnych plików. Czy to oznacza, że płyta ma jakiś swój system plików? Ktoś zgadnie co to za płyta i jak można się do niej dobrać? Nawet nie wiem jakiej firmy była kamera, którą nakręcono ten film. Zupełne zero. Próbowałem tę płytę ugryźć programami: Adobe Premiere, DVD Decrypter, SmartRipper i nic. Wszystkie programy twierdzą, że jest to czysta płyta. No a oczywiście w każdej chwili mogę dać "play" i film się będzie z tej płyty odtwarzał.
Ktoś ma jakiś pomysł? Ja się niestety nie orientuję w standardach video z ostatnich 5-7 lat.Będę bardzo wdzięczny za jakąś pomoc...
Mariusz

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem