jak przerobić napisy z formatu txt do innego /jakiego?/tak ,żeby po kompresi z divix do DVD np. programem Win AVI Video Converter 9.0 były widoczne.
jak przerobić napisy z formatu txt do innego /jakiego?/tak ,żeby po kompresi z divix do DVD np. programem Win AVI Video Converter 9.0 były widoczne.
SubtitleTool konwersja do SRT, lepsze wyniki uzyskasz używając ConvertXtoDVD.
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
dzieuję Ci bardzo napisy po konwersji do formatu STR działają jest tylko jeden problem litery ą, ł, i wystepują w formie cyfr np 3 czy może da sie coś z tym zrobić?
Mam jeszcze jedno pytanie bo widze że dobrze orientujesz się w temacie a ja raczkuję dopiero, miamowicie jak nie zakańczać nagrywania płyty w programie NERO mam na myśli nagrywanie filmów, np nagram jeden film o pojemności 2,35 GB i nastepnie na płytę ponad 4 GB nie mogę już nic dograć . Z góry dziekuje i czekam na odpowiedz Pozdrawiam
Użyj wskazanego przeze mnie programu i będzie po Polsku.
Do płyty w formacie DVD nie ma możliwości dograć drugiej sesji.
Pozdrawiam
Filon by A-men
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Pobrałem Subtitle Tool z załącznika, uzyłem i po konwersji z txt do STR oraz nastepnie z AVI do DVD napisy są ale tak jak napisałem zamiast liter ą,ł,i wystepuje w ich miejscu cyfra 3 lub jaieś przecinki, może coś źle zrobiłem? Dziekuję nie wiedziałem ,że nie można dogrywać do płyty DVD a do CD możnaPozdrawiam
Użyj ConvertXtoDVD - Win AVI Video Converter 9.0 jest jednym z najgorszych konwerterów jakie znam.
Bardzo dobre wyniki uzyskasz też w NeroVision.
Pozdrawiam
Filon by A-men
ORAZ PC
Dziekuje spróbuję zrobić tak jak radzisz, ale o wynikach zawiadomie dopiero w poniedziałek 27.10.2008 ,bo do tej pory bedę na wyjeździe służbowym bez dostepu do internetu Pozdrawiam Wiesław
Witam! ConvertXtoDVD próbowałem ściągnąć ,ale są tylko wersje próbne a resztę trzeba kupić, mam w posiadaniu Nero 7 Ultra Edition gdzie jest min. Nero Vision i próbuję się w nim poruszać powolutku. O wynikach powiadomię Pozdrawiam Wiesław
Po kompresji w Nero Vision jakość filmu DVD jest bardzo dobra ,jeden problem tłumaczenia /napisów/ w j.polskim brak. Zrobiłem tak jak radziłeś zrobiłem konwersję z formatu txt do srt ale napisów brak, może Nero Vision nie kompresuje napisów.Jeżeli czytasz jeszcze tą stronę odpowiedz proszę.Pozdrawiam Wiesław
Te napisy są na pewno PL ? a w ustawieniach NeroVision dałeś domyślne napisy na PL ?
Jeśli tak to pozostaje ConvertXtoDVD - niezawodny i stosunkowo tani w porównaniu do możliwości.
Pozdrawiam
Filon by A-men
ORAZ PC
Napisy napewno są PL ,ale nie wiem gdzie w NeroVision zaznaczyć domyślnie napisy na PL? Przy tworzeniu obrazu DVD-video w Nero nie zauwazyłem wogóle nic nt. napisów. Nie mozna ich też wstawić
W wersji testowej ConvertXtoDVD również brak napisów , pozostał mi chyba ten najgirszy program VIN AVI Video Converter 9.0 tam napisy po konwersji są z tym ,że jak pisałem ą,ę,ś ć nie wystepuje zamiennie jest 3,2,i przerwy . No cóż próbowałem ,dziekuje za Filon by A-men za dobre rady . Ostatnio ściągnęłem z torrenta film DVD i tam załączony jest plik txt z napisami ale też nie wiem jak umieścić go w filmie ,czy przerobic do srt i konwertorować jeszcze raz![]()
Ciekawe rzeczy piszesz, używam ConvertXtoDVD od 2 lat i nie miałem kłopotów z napisami.
Wystarczy żeby napisy *.SRT były w tym samym katalogu co film.
Oczywiście w ustawieniach też trzeba mieć włączone dodawanie napisów.
Nazwa pliku napisów musi odpowiadać nazwie filmu np. axyz.avi i axyz.srt.
Ostatnio edytowane przez Filon by A-men ; 01.Nov.2008 o 19:37
Pozdrawiam
Filon by A-men
ORAZ PC
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)