+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Przyspieszone odtwarzanie MPG

Szeregowy marteczkaw ma szanse

Domyślnie Przyspieszone odtwarzanie MPG

Witam,
    Mam dość nietypowy problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Mam pliki video mpg, które miały służyć jako baza przy tworzeniu filmu DVD (za pomocą pinnacle). Niestety w każdym programie, jak również w pinnacle filmy te odtwarzane są w przyspieszonym tempie. A dokładnie kilka początkowych sekund jest zwolnionych po czym następuję super przyspieszenie (co najmniej 2x).
    Filmy w innych formatach (np. avi) odtwarzają się bez problemu, w normalnym trybie. Dodam jeszcze, ze wcześniej pliki mpg odtwarzały mi się normalnie. Co mogło być przyczyną?
    Niestety nie jestem w stanie przypomnieć sobie, czy o czasie pomiędzy "dobrym" a "złym" odtwarzaniem bawiłam się ustawieniami czy codecami. Teraz odinstalowałam wszystkie pakiety codeców, które miałam ale nic nie pomogło
    Liczę na Wasza pomoc.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

A na innym kompie jak to wygląda? Stawiam na nieprawidłowe kodeki...

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

ja mam podobny problem ale już jest po ptakach , zgrałem z kamery filik z wakacji , zgrywany był za pomocą pinnacle studio 9 , w czasie oglądania co jakis czas mam takie przyspieszenia , dodatkowo rozjechał się głos , kaseta z filmem skasowana przed sprawdzeniem jakości kopiowania , teraz jedyne co pozostaje to misterne i czasochłonne przerabianie ręczne całego filmu , wina raczej nie leży po stronie kodeków , podejrzewam słaby transfer w czasie zgrywania , miałem wtedy słaby sprzęcik i mogło to być powodem tej czkawki prędkościowej , tak to wygląda jakby się bufor przydławił i nagle dostał kopa , podaj jaki masz sprzęt to może się coś wyjaśni
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Na innym kompie jest ten sam problem Czyli chyba problem jest w plikach. Jednak przy zgrywaniu sprawdzałam na podglądzie i film szedł normalnie.

Domyślnie

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    ja mam podobny problem ale już jest po ptakach , zgrałem z kamery filik z wakacji , zgrywany był za pomocą pinnacle studio 9 , w czasie oglądania co jakis czas mam takie przyspieszenia , dodatkowo rozjechał się głos , kaseta z filmem skasowana przed sprawdzeniem jakości kopiowania , teraz jedyne co pozostaje to misterne i czasochłonne przerabianie ręczne całego filmu , wina raczej nie leży po stronie kodeków , podejrzewam słaby transfer w czasie zgrywania , miałem wtedy słaby sprzęcik i mogło to być powodem tej czkawki prędkościowej , tak to wygląda jakby się bufor przydławił i nagle dostał kopa , podaj jaki masz sprzęt to może się coś wyjaśni
    Myślę, że to nie jest problem szprętowy. Mam Ausa W2W, więc trochę śmiga. Jak do tej pory wszystkie zgrywane filmy były ok, teraz nagle mi sie tak poprzestawiało. Przy zgrywaniu nie widziałam żadnych nieprawidłowości.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

A próbowałaś odtworzyć film w VirutalDub'ie? Generalnie soft do plików AVI, ale z MPEG czasami też potrafi naprawić...

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo Zobacz post
    A próbowałaś odtworzyć film w VirutalDub'ie? Generalnie soft do plików AVI, ale z MPEG czasami też potrafi naprawić...
    Niestety plik mi sie nie otworzył w tym programie. Wyświetlił mi się następujący komunikat: MPEG Import Filter: invalid pack at position3: marker bit not set possibly MPEG-2 stream

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)