Hej
Pojecia nie mam czy to odpowiedni dzial, jesli nie uprzejmie prosze o przerzucenie posta.
Od kilku dni uzeram sie z przekonwertowaniem DVD do AVI za pomoca programu Gordian Knot i pojawilo sie kilka problemow, z ktorymi sama sobie nie moge dac rady, wiec:
1. gdzies znika czesc filmu - wszystko konwertuje sie normalnie, ale ucial sie poczatek filmu - okolo 2 minuty.
2. nie wiem od czego jest to zalezne, ale po wrzuceniu plyty do dvd odtwarzaja mi sie zupelnie inne filmy, niz te, ktore wykrywa komputer i ktore ostatecznie sie konwertuja.
Konkretnie chodzi mi o plyte z fragmentami koncertow znajomych - nie wiem jak ta plyta jest zgrana, ale te czesc z tych koncertow odtwarza mi sie tylko w dvd,a druga czesc tylko w kompie i te filmy, ktore odtwarzaja mi sie kompie konwertuja sie normalnie pomijajac problem opisany w punkcie pierwszym, a te ktore odtwarza dvd sa w ogole niewidoczne
kiedy otwieram plytke mam dwa foldery :
VIDEO_TS i VIDEO_RM
w folderze VIDEO_TS mam nastepujace pliki:
VIDEO_TS - plik kopii zapasowej IFO
VIDEO_TS - informacjia o filmie DVD
VIDEO_TS - film DVD (160 kb)
VTS_01_0 - plik kopii zapasowen IFO
VTS_01_0 - informacja o filmie DVD
VTS_01_1 - film DVD (1 044 480 kb)
VTS_01_2 - film DVD (1 044 480 kb)
VTS_01_3 - film DVD (1 044 480 kb)
VTS_01_4 - film DVD (706 784 kb)
VTS_01_1 nie konwertuje sie w ogole
z kolei konwertowanie trzech kolejnych daje nastepujacy efekt:
z VTS_01_2 wychodzi mi film dlugosci godziny z czyms tam
pozniej z VTS_01_3 wychodzi wersja skrocona pierwszego filmu dlugosci okolo
40 minut
a z VTS_01_4 najkrotsza wersja calosci kolo 15stu minut
a zaginionych filmow jak ni ma tak ni ma
wie ktos moze o co w tym chodzi?
przepraszam, ze zawracam glowe, ale to pierwsze konwertowanie w moim wykonaniu i od jakichs dwoch tygodni nie bardzo moge znalesc rozwiazanie tego problemu.
z gory dzieki i pozdrawiam

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem