Witam!
Mam podstawowy problem przy tworzeniu dvd-video.
Robiłem już menu dysku w kilku programach (corel pinnacle, ulead dvd video studio, windows dvd maker) i ciągle mam ten problem, iż na płycie dvd-video od razu odpala mi się film zgrany z kamery dv a nie menu.
W każdym z programów ustawiałem, iż najpierw ma się odpalić menu i nic to nie daje!
Mam odtwarzacz stacjonarny Pioneer DV-575 po upgradzie softu. W instrukcji napisali, że to tylko zależy od płyty. Oryginalne płyty zawsze najpierw odpala menu.
[B]Czy ktoś mógłby mi pomóc jak w końcu nagrać taką płytę by to menu mi się pierwsze odpalało?[B]
Dodam, iż jak wymusze na pilocie jego odpalenie to bez problemu się uruchamia.
Dodatkowo chciałem zapytać czy można w jednym programie zgrać film do pliku avi i podzielić go na sceny a potem w innym obrobić?
Pytam bo mam oryginalną Vistę z programem Windows DVD Maker, który ma wg mnie jedno piękne menu do wyboru ale sam program nie daje mi dwóch podstawowych możliwości:
- Dzielenia filmu na dowolne sceny (np zawsze co 5 minut lub np w określonej klatce)
- nie zgrywa (choćby na 5 sek) z kamery minidv informacji z datą i godziną nagrania (a te na kamerze są wyświetlane).
Z góry dziękuję za pomoc!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem