Witam.
Proszę Was o rozwiązanie następującego problemu.
Chcę zgrać z magnetowidu (taśma VHS) taśmy dla mnie bardzo ważne np. śluby rodzinne, chrzciny itp. Posiadam kartę telewizyjną AVerTV Studio 303.
Po podłączeniu magnetowidu z kompem (na karcie telewizyjnej zaznaczam jakość jako
DVD) proces zrzutu odbywa się bez problemu. Po zgraniu filmu na komputer plik ma np. 7,4 GB. Otwieram go na komputerze i wszystko pasuje. Następnie (i tu zaczyna się mój problem) chcę ten plik skompresować i nagrać na płytę
DVD 4,7 GB. Do kompesji uruchamiam program TMPGEnc (do pewnego momentu) następnie program IfoEdit. Po zakończeniu uruchamiam Shrinka. Podczas podglądu pracy Shrinka wszystko przebiega bez zarzutu, ale po ukończeniu 100% wyskakuje błąd:"
DVD Shrink encor tered an error and cannot continue. Programming error - exception occvvred".Natomiast, gdy uruchamiam ponownie program TMPENc i kompresuję nim do końca tym programem ( a trwa to bardzo długo) plik skompresowany do 4,3 GB nagrywam na płytę i odtwarzanie na stacjonarnym
DVD odbywa się z reguły około 20 min, a następnie odtwarzanie wyłącza się. Płyta
DVD w kompie film odtwarza bez zarzutu. Czy to jest coś nie tak z kartą telewizyjną, czy złe programy do kompresji. Proszę gorąco o poradę. Waldek