+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Pomocy!!!

olka
    Gość

Unhappy Pomocy!!!

Od tygodnia próbuję przegrać film ( 12 GB) oczywiście po podzieleniu go tak,żeby każdy etap zmieścił się na płycie,ale nic mi z tego nie wychodzi.Próbowałam już różnych programów ale w każdym pojawia się jakiś komunikat,że np.wypalanie nie powiodło się,albo wypalanie przerwano w połowie,albo że mam ściągnąć dodatkowo (nie wiem czy dobrze napiszę) technologię dolby digital,oczywiście to nic nie dało,ostatni komunikat to zły dysk albo zmień ustawienia komplikacji,próbowałam coś pozmieniać ale też bez skutku.Wcześniej chciałam stworzyć sobie z tego materiału video własny film z przejściami,rozdziałami,napisami itd.ale też po zmontowaniu tego wszystkiego nie udało się go wypalić,zmarnowałam 15 płyt dvd r i dvd rw i kupe nerwów,co ja robię źle?

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał olka Zobacz post
    Od tygodnia próbuję przegrać film ( 12 GB) oczywiście po podzieleniu go tak,żeby każdy etap zmieścił się na płycie,ale nic mi z tego nie wychodzi.Próbowałam już różnych programów ale w każdym pojawia się jakiś komunikat,że np.wypalanie nie powiodło się,albo wypalanie przerwano w połowie,albo że mam ściągnąć dodatkowo (nie wiem czy dobrze napiszę) technologię dolby digital,oczywiście to nic nie dało,ostatni komunikat to zły dysk albo zmień ustawienia komplikacji,próbowałam coś pozmieniać ale też bez skutku.Wcześniej chciałam stworzyć sobie z tego materiału video własny film z przejściami,rozdziałami,napisami itd.ale też po zmontowaniu tego wszystkiego nie udało się go wypalić,zmarnowałam 15 płyt dvd r i dvd rw i kupe nerwów,co ja robię źle?
    aż muszę zacytować tę wypowiedź bo tyle tu bałaganu że nie wiem od czego zacząć , może na początek jedno co zauważyłem, płyt dvd rw nie można zmarnować , one są wielokrotnego nagrywania więc moża je powtórnie wykorzystać po skasowaniu , dalej pytam jaki film chcesz nagrać , własne wideo czy coś konwertowanego z BD , 12 Gb to sporo jak na zwykłe dvd więc dlatego pytam , następnie podaj jakich programów używasz do dzielenia i nagrywania , podaj jaki masz sprzęt czyli wszystko co masz w kompie z palnikami przede wszystkim , jaki system i SP , jakiej marki płytki nagrywasz , a teraz się uspokuj i odpowiedz na wszystkie moje pytania pokolei
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

olka
    Gość

Domyślnie

dzięki za odpowiedź,a więc odpowiadsam pokolei -z tymi płytami dvd r też są problemy bo wyświetla się komunikat,że tych płyt nie można skasować,co do filmu to jest to własny film nagrany kameą sony hdd dcr-sr35, programy:cyberlink, mbp sony,nero 7,co do sprzętu,tj. laptop samsung R505,procesor AMD Athlon tm razy 2 Dual core ql 62 2.00 GHz, co do tych palników to niestety nie wiem,system vista home premium sp 1,płyty marki maxell

Domyślnie

płytki dvd rw dają się skasować , nie samo r , w nero masz "nero vision express" tam możesz przerobić swój film na dvd , przy tak dużym rozmiarze proponowałbym zrobić dvd o pojemności 8,5Gb czyli płytki DL , polecam DVD+R marki Verbatim , do nagrania tego wszystkiego wystarczy Nero express , "palnik" czytaj nagrywarka
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

olka
    Gość

Domyślnie

w nero express też próbowałam,zaznaczyłam część plików do 4 GB,potem dodałam napisy,przejścia itd i chciałąm nagrać jako video DVD,no i się nie udało.Nie wiem czy to też nie ma związku z plikami,bo ja mam MPEG

Domyślnie

na dvd możesz to zrobić w Nero Vision Express a nie Nero Express
    Pozdrawiam

olka
    Gość

Domyślnie

już się pogubiłam w którym programie już próbowałam to nagrać,tyle ich było ale dzisiaj chciałam nagrać video na dvd w nero vision essentials i przy końcu nagrywania pojawił się komunikat,że zły dysk albo zmień ustawienia komplikacji,więc chyba coś żle poustawiałam,tylko nie wiem gdzie,bo tam praktycznie nie było co ustawiać,wszystko było pozaznaczane.Jeżeli możesz to odpisz mi czy mogą być w projekcie te pliki MPEG bo może to jest powód,już sama nie wiem a mało się na tym znam,

Domyślnie

najlepiej by było gdybyś miała inną wersję nero , najlepiej szóstkę , z siódemką bywały kłopoty i może tu tkwi problem , czy zmieniłaś płytki czy jedziesz dalej ma maxellach
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 15.Jun.2009 o 07:28
    Pozdrawiam

Starszy sierżant darolo1 ma szanse

Domyślnie

zwłaszcza, że maxellki nie należa do dobrych płyt co potwierdza mój test w nośnikach na forum. polecam Verbatimy i Sony!

olka
    Gość

Domyślnie

udało się,wreszcie! Cały czas pytałeś o tą nagrywarkę no i dałeś mi do myślenia,przeniosłam się na komputer stacjonarny bez żadnego problemu nagrałam 6 płyt, (3 orginały i 3 kopie) Laptop jest nowy ale widocznie ta nagrywarka za słaba,dzięki za porady.

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Z ciekawości spytam, czy nagrywarka w laptopie to jakikolwiek model TSST
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia