samsung p 224 nie czyta polskich liter
samsung p 224 nie czyta polskich liter
Może jestem już za stary i dziwaczeje,ale zadam to głupie pytanie. Co to jest ten samsung p 224?Napisał kaz
No rzeczywiscie opis problemu bardzo zwiezły ...
ale CHYBA chodziło o model P244 odtwarzacza DVD/DivX - http://www.samsung.com/pl/products/d...r/dvd_p244.asp lub jest to jakis starszy model
Mozliwe ( a nawet bardzo prawdopodobne ) ze urzadzenie nie obsluguje polskich ogonkow ( nie znam specyfikacji ) - nie wykluczone ze zmienic sie to moze wraz z nowa wersja firmware do niego - chociaz chyba male szanse.
W przypadku filmow DIVX i wyswietlania krzakow zamiast polskich fontów mozna zastosowac polsrodki - poprostu edytowac plik z lista dialogowa i zamienic wszelkie śćż... na ich odpowiedniki bez ogonkow.
Ostatnio edytowane przez Laser ; 01.Dec.2004 o 19:23
@Laser.
Dzięki serdeczne za wyjaśnienie.
Pewnie trzeba bedzie czekac jak wydaca nowy firmawre, Moja koleaznaka miala ten sam problem z LG ktory czytak takze divxy po uprage problem znikl![]()
..::TyGrYseK::..
niedawno w sklepie rtv sprzedawca tlumaczyl ze samsungi po prostu nie czytaja polskich znakow i nowe fw malo w tym temacie wnosza
polecal zeby przerabiac napisy na takie bez polskich znakow i za fajki rozdawal program grzegrzolka (czy jak sie ta cholere pisze) do robienie takiej magii
moge sie myli - powtarzam tylko zaslyszane info (czekalem pol godziny na stolik pod tv...)
nie mam odtwarzacza czytającego DivX ale zawsze pakowałem napisy do filmu i teraz mam większy wybór. A tak poza wszystkim to po diabła DiviX jak rozmawiamy o kopiach zapasowych a wszyscy mają nagrywarki DVD?![]()
Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą
czesc włąsnei kupiłem ten medel samsunga i nie wiem jak dołaczyc napisy do filmu czy on wogole czyta jakies napisy w nero wypalam cd rom iso (1 ikona)i tylko widzi film i nic wiecej napisów brak jest to mój pierwszy kontakt zdvd wiec jak mozecie pomozcie mi jak ogladac film z napisami jak brałem to dvd sprzedawca mowił ze czyta wszystkie foramty a tu klapa pomózcei z gory dziekuje
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)