+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: KONWERSJA - dlaczego dostaję tylko połowę ramki

Yakida
    Gość

Domyślnie KONWERSJA - dlaczego dostaję tylko połowę ramki

Witam
    użyłem do konwersji program AnyVideoConverterPro
    Dlaczego otrzymuję po konwersji z niekompresowanego .avi DV do .avi obraz w postaci jakby połowy pionowo przeciętej klatki - jak na screenie. Na drugim obrazku są ustawienia jakich dokonałem. Po zmianie formatów lub kodeków ten sam efekt. Przy próbie konwersji do .flv ten sam problem

W karcie ustawień dla Video mając do wyboru wyjściowe sterowniki Video: DirectX, GL2 i GL mam odhaczone DirectX
    mam też w karcie filtry odhaczone "usuń przeplot".

Dzięki za jakieś sugestie, pozdrawiam.
    Załączone obrazki Załączone obrazki KONWERSJA - dlaczego dostaję tylko połowę ramki-efekt.jpg  
    Załączone obrazki  

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

a spróbuj na takiej rozdzielczości 640×480 i jak będzie źle to na tej 800x600 i na innym sofcie też jak nie zadziała.
    Ostatnio edytowane przez twardy77 ; 05.Nov.2009 o 23:56
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Yakida
    Gość

Domyślnie

Witam
    Dzięki za odzew, ale to nie zależy od rozdzielczości. Jestem pewien, że wyłącznie od ustawień wybranych kodeków, rodzajów transmisji i innych. Dlaczego tak twierdzę?
    Usiadłem, poświęciłem całe pół dnia i konwertowałem w najróżniejszych opcjach. Udało się "utrzymać" proporcje obrazu gdy;
    - wyłączyłem opcję "usuń przeplot"
    - zmieniłem rodzaj strumienia dźwiękowego z AC3 na mp3
    wszelkie zmiany rozdzielczości, bitrate nie wpływały znacząco na wcześniej wskazane "odchylenia" obrazu.
    Jednakże nadal wiem niewiele, ponieważ;
    nie rozumiem dlaczego nie działa kodowanie kodekiem Huffyuv - a taki miał być cacy
    nie koduje mi kodek mpeg-4 i ffv1
    nie koduje mi w opcji CBR i VBR, a tylko w ABR - też nie rozumiem dlaczego
    Moje podejrzenie jest takie:
    albo mam kompletny bajzel w kodekach, albo.... Any Video Converter Pro jest do d....

Poza tym nie mogę znaleźć nigdzie jakiegoś konkretnego arta, czy porady na temat zależności pomiędzy wybranym formatem docelowym ( interesuje mnie .avi ze zdolnością do odtworzenia takiego pliku na urządzeniu stacjonarnym, więc z tego co zdążyłem zaskoczyć kodowanego kodekiem DivX lub Xvid), a parametrami kodowania przy założeniu, że materiałem wejściowym jest film w formacie .dvsd
    Chodzi o wskazanie zależności optymalnych dla wybranego kodeka i optymalnej jakości materiału wyjściowego - ustawień dla bitrate, rodzaju strumienia audio, rodzaju tzw przepływowości, aspectu ratio.
    Mam coś takiego, ale tylko dla formatu DVD na wyjściu i dla kodeka Xvid. Nie mam pojęcia o tworzeniu DVD, więc na razie nie tykam tematu. Interesuje mnie dostosowalny .avi

pozdrawiam

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

albo.... Any Video Converter Pro jest do d....
    I tu się zgadzamy
    Wywal kodeki, zainstaluj nowy klite mega i wypróbuj NeroVision.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)