+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Problem z podłączeniem magnetowidu do dekodera cyfry+

Szeregowy Aricia zero jak zero

Domyślnie Problem z podłączeniem magnetowidu do dekodera cyfry+

Witam.
    Mam TV PHILIPSA, magnetowid AKAI VS-R120EDG i dekoder CYFRY+ PACE DSR 2221. Do TV jest podłączony magnetowid kablem i dekoder eurozłączem. Do magnetowidu jest podłączony dekoder eurozłączem kończącym się czterema kabelkami (dwoma czerwonymi i dwoma czarnymi). Takie połączenie działa używając dekodera CYFROWEGO POLSATU ECHOSTAR DSB-717. Dekoder Polsatu nie musi być nawet podłączony do anteny, żeby magnetowid działał. Kiedy przekładam eurozłącza do dekodera C+ obraz i dźwięk z widea zanika. Zauważyłam, że jeśli odłączę na chwilkę dekoder C+ od prądu i włączę ponownie to obraz i dźwięk z magnetowidu jest przez dosłownie 3-5 sekund a następnie całkiem zanika. Jeśli magnetowid podłączony jest jedynie do TV też nie chce odbierać.

Wydaje mi się, że chodzi o jakieś pola, magnetyczne może, nie wiem, może wideo rozstraja się z dekoderem cyfry, może jest do niego emocjonalnie przywiązane. Niemniej jednak chciałabym żeby wypowiedział się ktoś kto ma o takich sprawach większe pojęcie ode mnie

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Nie jestem do końca pewny, ale wydaje mi się że dekoder cyfry rozpoznaje urządzenie nagrywajace podłaczone do niego i... wyłącza sygnał. Bądź co bądź nie może kontrolować praw autorskich jak za pomocą DVI lub HDMI, więc ze względów bezpieczeństwa treści - wyłącza. Zadzwoń na infolinie C+ i daj znać czy to było to, bo może też być np. kabel EURO.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Szeregowy Aricia zero jak zero

Domyślnie

Kabel euro na pewno nie, bo mam dwa w tym jeden zupełnie nowy i niezależnie który bym podłączała to efekt jest ten sam - z Polsatem działa, z C+ nie. A Sobal, jak myślisz, z dekoderem Philipsa HD PVR będzie chodził magnetowid czy nie? Bo tego PACE'a mam krótkoterminowo, niedługo wymienią mi go na Philipsa.

Jakieś 3 lata temu też miałam C+ i wtedy miałam dekoder Philipsa i magnetowid współpracował. Możliwe jest, że te starsze modele dekoderów nie mają takich zabezpieczeń a te nowsze mają? Ale skoro chodziłoby o prawa autorskie to czemu jak odłączę magnetowid od dekodera i jest podłączony tylko do TV też nie chce działać? Dopiero jak podłączę do dekodera Polsatu to działa... Coś się rozregulowało? Możliwe to?

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

No właśnie nie za bardzo rozumiem skąd wynika problem z tym magnetowidem, mogę jedynei powiedziec z mojego doświadczenia że widzialem 2 wersje kabli EURO, jedna klasyczna a druga miała podwojona liczbę żył i pochodziła właśnie z dekodera cyfry. Bez tego kabla nie chciał pracować z magnetowidem.
    Drugie to te piekielne zabezpieczenia ktore nam wszystkim utrduniaja życie, tutaj telefon do c+ może rozwiać wątpliwości.

Ewentualnie metoda testowa która działa cuda - zanieść sprzęt w inne miejsce. Np. do znajome z C+ lub od niego pożyczyć dekoder na czas testu...
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)