+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Problem z nagrywaniem filmów .avi na DVD+RW

Szeregowy sirtepek ma szanse

Domyślnie Problem z nagrywaniem filmów .avi na DVD+RW

Szacuneczek.
    Mam problem z odtworzeniem filmów(.avi) na stacjonarnej nagrywarce DVD SONY RDR GX220. Wypalam filmy w .avi w nero na płytkę DVD+RW firmy HP, później odtwarzam je na stacjonarnym DVD i tu zaczynają się schody.Zazwyczaj nagrywam 6 filmów na DVD+RW, w tym może 3 filmy chodzą płynnie a pozostałe zacinają się, występuje stopklatka na kilkanaście sekund, później chodzi płynnie przez kilka sekund, znowu stopklatka i gra dalej... i tak w kółko:/ Czasami pomaga przesunięcie do przodu filmu o 2, 3 lub więcej minut.
    Czy to jest winna płytki, która była już kilkanaście razy czyszczona przez Nero w opcji całkowite czyszczenie nośnika RW? Może to jest normalne, że płytka traci żywotność przy takim nagrywaniu i kasowaniu?
    A może to jest wina filmu?
    Gdy nagrywałem filmy za pierwszym, drugim...trzecim razem, wszystkie normalnie chodziły na stacjonarnym DVD. Dopiero po kilkunastu czyszczeniach w PC występują błędy. Jednak gdy nagrywam film z TV w formacie DVD przez stacjonarną nagrywarkę DVD na tą samą płytkę, to film chodzi płynnie, nic się nie zacina. Tak samo, jeśli konwertuję film .avi do formatu DVD w programie WinAVI Video Converter, wypalam to przez Nero w DVD-Video - film chodzi bez zastrzeżeń.
    Jeszcze mam pytanie: Jakiej firmy płytki DVD(+ lub -)RW polecacie do w/w nagrywania filmów? Troszkę zraziłem się do płytek HP. Aaa.. i jeszcze nagrywarka w komputerze: Samsung SH-S223Q CD-RW.
    Pozdrawiam
    Łukasz
    Ostatnio edytowane przez sirtepek ; 30.Dec.2009 o 11:51

Starszy kapral Munder zero jak zero

Domyślnie

Witam ! ! !

Co do żywotności płytek możesz poczytać w innym poście - Ile razy można kasować płytkę DVD+RW...

Ja miałem podobną historię.Problemy z moją płytką skończyły sie przez przypadek - po prostu wypaliłem ją w innej nagrywarce i od tamtego czasu jest OK.
    Poza tym nie musisz za każdym razem, przed wypaleniem nowego filmu, kasować poprzedni.Program powinien to zrobić automatycznie czyli kasuje stary i jednocześnie nagrywa nowy film.
    Co do Nero to się nie wypowiadam, bo go osobiście nie lubię.Używam bardzo przyjaznego programu - Ashampoo Burning Studio.Polecam ! ! !
    Pozdrawiam

Starszy sierżant darolo1 ma szanse

Domyślnie

Ja mam w każdym razie Nero więc jakby autor czegoś nie wiedział to pomogę

Możliwe, że to wina płyty, nigdy nie miałem do czynienia z płytami HP. Polecam Verbatimy i Sony.

Szeregowy sirtepek ma szanse

Domyślnie

ok dzięki za odp...
    a jeszcze mam pytanie... które płytki lepiej kupić do nagrywania filmów i odtwarzania na stacjonarnej nagrywarce DVD?
    Verbatim DVD+RW 4x 4.7GB MATT SILVER czy Verbatim DVD+RW x4 4.7GB Jewel Case ?
    Matt Silver
    Jewel Case

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Do stacjonarek polecam wypróbować płyty RW Sony

Pozdrawiam
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)