Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: Video grabber

  1. #1
    Szeregowy
    Zarejestrowany
    lut 2010
    Skąd
    Północna Polska
    Postów
    7

    Domyślnie Video grabber

    Witam! Niedawno zakupiłem konwerter video grabber do zgrywania materiału z VHS na dysk komputera. Zainstalowałem dołączone oprogramowanie, ale pojawił się problem z obrazem którego nie mogę przechwycić. Cały czas ma tylko obraz z kamery internetowej a głos słychać z podłączonej kamery analogowej ( zewnętrznej) . Próbowałem już zmieniać w opcjach chyba wszystkiego i bez rezultatu. Dodam , że na początku nie było nawet głosu z kamery ale zmiana rozdzielczości monitora z 1440*900 na 1024*768 pomogła. proszę o pomoc co muszę zrobić aby uzyskać jeszcze obraz. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

  2. #2
    Moderator Avatar asterix
    Zarejestrowany
    sie 2005
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    6,317

    Domyślnie

    witaj , spróbuj zmienić rozdzielczość na 800x600 , podaj w jaki sposób podłączyłeś kamerę do kompa , sprawdź jak masz ustawione w panelu sterowania > dźwięki > audio > nagrywanie dźwięku , tam powinieneś znaleźć swoją kamerkę jeśli wszystko jest dobrze podłączone
    Thermaltake LEVEL10 GT Battle Edition , Asus Sabertooth 990FX rev.2.0 , AMD FX9370 8x@4,4GHz + chłodzenie wodne Termaltake, ATI Sapphire Radeon R9 280 DUAL-X 3GB DDR5 , Corsair Vengeance 16GB 1600GHz 9-9-9-24 , SB X-Fi Fatal1ty + Logitech Z5500 , SSD Adata 120GB, HDD Seagate ST3000VX000 3TB BenQ GW2450HM, Zasilanie: Corsair 750W W7 64bit



  3. #3
    Redaktor Avatar Filon by A-men
    Zarejestrowany
    wrz 2006
    Skąd
    3city
    Postów
    3,009

    Domyślnie

    To nie tak, to cudo musi mieć puszczony sygnał z magnetowidu/odtwarzacza i dopiero można konfigurować, najlepiej jakbyś mógł jakąś instrukcję od tego przestudiować wszystko tam powinno być opisane.
    Pozdrawiam

    Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

    ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Sabertooth 990FX | RAM: 6 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD7870 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

  4. #4
    Szeregowy
    Zarejestrowany
    lut 2010
    Skąd
    Północna Polska
    Postów
    7

    Domyślnie

    Witam! Dziękuje za zainteresowanie moim problemem. Właśnie teraz przeczytałem to co napisaliście. Rozdzielczość 800*600 już zmieniałem - nie pomogło a kamerę do kompa podłączam przez wyjścia audio / video chincz a w kompie pod usb. Poniżej jest link tego konwertera i wydaje mi się , że nie trzeba kamery podłączać przez magnetowid, wystarczy bezpośrednio pod komputer. Ale jutro spróbuję przez magnetowid. Jeszcze raz dzięki za porady.
    VIDEO GRABBER + CD + ZGRYWANIE Z VHS KAMER + SKLEP (928675612) - Aukcje internetowe Allegro

  5. #5
    Redaktor Avatar Filon by A-men
    Zarejestrowany
    wrz 2006
    Skąd
    3city
    Postów
    3,009

    Domyślnie

    Poprawka, podaj konfigurację komputera. Magnetowid nie jest potrzebny, rozdzielczość nie musi być ustawiona na 800x600.
    Pozdrawiam

    Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

    ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Sabertooth 990FX | RAM: 6 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD7870 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

  6. #6
    Szeregowy
    Zarejestrowany
    lut 2010
    Skąd
    Północna Polska
    Postów
    7

    Domyślnie

    Witam! Konfiguracja komputera Acer Travel Mate 7320:
    - Procesor Intel core 2 1,8 Ghz
    - 2 Gb Ram DDR 2 667 MHz
    -Grafika Mobil Intel express 965
    - LCD 17 cala 1400*900
    Nie wiem czy podać jeszcze więcej parametrów
    kamera którą podłączam to sony handycam CCD TR 640 E ( ale to nie ma znaczenia jaka )

  7. #7
    Redaktor Avatar Filon by A-men
    Zarejestrowany
    wrz 2006
    Skąd
    3city
    Postów
    3,009

    Domyślnie

    Problem może leżeć po stronie portów USB, które w laptopach bardzo rzadko są w stanie zasilić urządzenia zewnętrzne prądem o wymaganych parametrach.

    Sprawdź proszę na stacjonarnym komputerze czy działa (wpinając bezpośrednio w USB - nie przez kabel) i daj znać jakie efekty.
    Pozdrawiam

    Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

    ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Sabertooth 990FX | RAM: 6 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD7870 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

  8. #8
    Szeregowy
    Zarejestrowany
    lut 2010
    Skąd
    Północna Polska
    Postów
    7

    Domyślnie

    Sprawdzałem na stacjonarnym komputerze i jest obraz , tylko nie mogę go zmienić na wyższą rozdzielczość niż 320 * 240 i wychodzi nie za ciekawie ale to może kwestia ustawienia w opcjach. jeszcze coś spróbuje zrobić. Dzięki za pomoc i pozdrawiam

  9. #9
    Redaktor Avatar Filon by A-men
    Zarejestrowany
    wrz 2006
    Skąd
    3city
    Postów
    3,009

    Domyślnie

    Raczej tak, wychodzi na to, że USB w Acerze nie daje rady zasilić tego ustrojstwa.

    Można jeszcze 2 rzeczy zrobić:
    1. Podłączyć bezpośrednio (bez kabla, na którym może następować tłumienie napięcia);
    2. W menedżerze urządzeń wybierz Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, następnie Główny koncentrator USB dalej Właściwości i w zakładce Zarządzanie energią wyłącz opcję Zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii - wyłącz to znaczy usuń tzw. ptaszka przy opcji.
    To samo zrób dla każdego Głównego koncentratora.
    Następnie restart i test.
    Pozdrawiam

    Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

    ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Sabertooth 990FX | RAM: 6 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD7870 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

  10. #10
    Szeregowy
    Zarejestrowany
    lut 2010
    Skąd
    Północna Polska
    Postów
    7

    Domyślnie

    Robiłem wszystko według Twoich wskazówek Filon by A-men ale nie pomogło. Mimo wszystko dzięki. Ale wiesz co zauważyłem ( nie wiem czy to jest ważne) ale jak wejdę w menadżer urządzeń to patrząc od góry mamy nazwę komputera a poniżej inne urządzenia i przy USB 2.0 video capture controller widnieje żółty znaczek zapytania z wykrzyknikiem a jak wchodzę we właściwości to pisze sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane kod 28 . A przecież nie ma sterowników do USB 9 bynajmniej odnoszę takie wrażenie)

  11. #11
    Moderator Avatar asterix
    Zarejestrowany
    sie 2005
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    6,317

    Domyślnie

    a ta Twoja przejściówka na usb nie miała sterowników , wtyczka usb wygląda jakby miała jakąś elektronikę wewnątrz , może trzeba zainstalować jakieś stery do tej cud przejściówki
    Thermaltake LEVEL10 GT Battle Edition , Asus Sabertooth 990FX rev.2.0 , AMD FX9370 8x@4,4GHz + chłodzenie wodne Termaltake, ATI Sapphire Radeon R9 280 DUAL-X 3GB DDR5 , Corsair Vengeance 16GB 1600GHz 9-9-9-24 , SB X-Fi Fatal1ty + Logitech Z5500 , SSD Adata 120GB, HDD Seagate ST3000VX000 3TB BenQ GW2450HM, Zasilanie: Corsair 750W W7 64bit



  12. #12
    Szeregowy
    Zarejestrowany
    lut 2010
    Skąd
    Północna Polska
    Postów
    7

    Domyślnie

    Niestety nie ma sterowników , jest tylko program do obróbki " Ulead video studio" ale próbowałem podobnego "Corel video studio" i jest ten sam efekt. Myślałem że w opcjach coś źle mam ustawione , ale raczej nie ponieważ tak jak już pisałem na stacjonarnym miałem obraz ale słabej jakości .

  13. #13
    Moderator Avatar asterix
    Zarejestrowany
    sie 2005
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    6,317

    Domyślnie

    co jak co ale w menadżerze urządzeń nie powinno być żółtych znaczków z pytajnikiem , brakuje jakiegoś sterownika
    Thermaltake LEVEL10 GT Battle Edition , Asus Sabertooth 990FX rev.2.0 , AMD FX9370 8x@4,4GHz + chłodzenie wodne Termaltake, ATI Sapphire Radeon R9 280 DUAL-X 3GB DDR5 , Corsair Vengeance 16GB 1600GHz 9-9-9-24 , SB X-Fi Fatal1ty + Logitech Z5500 , SSD Adata 120GB, HDD Seagate ST3000VX000 3TB BenQ GW2450HM, Zasilanie: Corsair 750W W7 64bit



  14. #14
    Redaktor Avatar Filon by A-men
    Zarejestrowany
    wrz 2006
    Skąd
    3city
    Postów
    3,009

    Domyślnie

    Zainstaluj sterowniki chipsetu i sprawdź czy ten znaczek zniknie.
    Pozdrawiam

    Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

    ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Sabertooth 990FX | RAM: 6 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD7870 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

  15. #15
    Szeregowy
    Zarejestrowany
    lut 2010
    Skąd
    Północna Polska
    Postów
    7

    Domyślnie

    Zainstalowałem sterowniki , znaczek zniknął ale nadal jest tylko obraz z kamery internetowej. Problem czasami ciężko rozwiązać przez komunikowanie się na forum , znajomy wróci za jakiś czas to on może coś poradzi - on także orientuje się w tym temacie. Mimo wszystko jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam Trójmiasto.
    PS: Ja jestem z województwa zachodniopomorskiego to pozwolę sobie napisać , że otrzymałem pomoc od ziomali .

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Video Grabber
    Napisane przez szawe72 w forum Poradniki
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 08-10-09, 14:50
  2. Video ts 7,78 gb
    Napisane przez galos w forum CD/DVD Video
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16-09-08, 19:45
  3. video grabber
    Napisane przez kerad69 w forum CD/DVD Video
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 12-06-08, 11:45
  4. Video z dts na dvd?
    Napisane przez kosmita86 w forum CD/DVD Video
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10-06-07, 12:02
  5. Video Cd
    Napisane przez TKT w forum CD/DVD Video
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 28-06-05, 22:41

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55