+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Rosnąca liczba błędów: /

Szeregowy Shigeru ma szanse

Domyślnie Rosnąca liczba błędów: /

Mam pewien problem. Otoz na nagrywanych plytakach przez moja nagrywarke Liteon liczba bledow C1 rosnie na koncu: /

Tak wyglada wykres dla plytki TDK Blue nagranej z predkoscia x 32

A tak z x24

Ktos moze wie w jaki sposob znormalizowac xD ten wykres ?
    Ostatnio edytowane przez Shigeru ; 11.Jun.2005 o 15:54

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Uaktualnij firmware w nagrywarce oraz wgraj ForceASPI 1.7. Sprawdź czy masz włączone DMA dla wszystkich napędów.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam

Zrob jak napisal wyzej Seba i jesli ten nosnik to dokladnie ten przypadek http://www.cdrlab.pl/forum/showpost....38&postcount=7 to rowniez sprawdz na jakims innym - np Verbatimie lub jakims lepszym tdk - ten z zaprezentowanego przezemnie watku jest jakis szajsowany mimo ze markowany przez tdk

Domyślnie

Tak to wygląda na Verbatimach :/

Domyślnie

DMA mam włączone, zainstalowalem ForceASPI 1.7 i wykresy swiezo nagranych plyt nadal wyglądaja podobnie :/
    SEBAW moglbys napisac jak zainstalowac firmware :], ew. podac link do jakiegos poradnika or somethink like this xDDD

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam

Ogolne porady dotyczace wszystkich znajdziesz w tym watku

http://www.cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=1305

Natomiast skrocona procedura ze strony liteona wyglada tak

Jak uaktualnić firmware nagrywarki wewnętrznej?

Kroki postępowania (tylko Windows):

Dokładnie sprawdź jaki posiadasz model nagrywarki. Wykorzystaj w tym celu informacje znajdujące się na górnej powierzchni napędu oraz informacje uzyskane programem Nero Info Tool (do pobrania z działu Download.

Po rozpakowaniu i uruchomieniu program sprawdzi zainstalowane napędy i wyświetli w oknie odpowiednią informacje m.in. Firmware Version.
    Pobierz plik (zip lub exe) z firmwarem odpowiadającym Twemu modelowi nagrywarki
    Rozpakuj pliki archiwum zip
    Zamknij wszystkie otwarte aplikacje i okna Windows
    Uruchom wykonywalny plik (rozszerzenie exe) z firmwarem
    Wybierz napęd, którego firmware zamierzasz uaktualnić (gdy posiadasz kilka napędów CD-RW)
    Po zakończeniu procesu instalacji uruchom ponownie swój komputer
    WAŻNE: Podczas procesu uaktualniania zapewnij stały i nieprzerwany dopływ prądu do Twego komputera

UWAGA: Instalacja firmware nieodpowiedniego dla danego modelu nagrywarki grozi utratą gwarancji na produkt.

source - http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=downl&p=4

Pobieralnia plikow - polska http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=downl&p=1
    Pobieralnia plikow - producent http://www.liteonit.com/ODD/English/...ware_cd-rw.asp

Jakby co to pytaj ...

Domyślnie

Wielkie dzieki Laser :]
    Model mojej na grywarki to LTR - 52246S. Na polskiej stronie zadnego softu do niej nie ma :/ Cale szczescie na Lieton.com juz jest xD. Tylko mam pewien problem. Najnowszy soft zajmuje o 100kb mniej od pozostałych. Czy to znaczy, ze instalujac go nie bede mial tych starszych uaktualnien? przynajmniej niektorych?

edit:
    eh.. niestety mam juz najnowszą wersje softu zainstalowaną : /
    Ostatnio edytowane przez Shigeru ; 12.Jun.2005 o 00:16

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Dodam tylko, bo Laser zapomnial o malym szczegole, zebys 2 razy sprawdzil przed manewrami czy w nagrywarce nie ma przypadkiem plyty.
    Niby oczywiste a sie o tym zapomina i potem klopoty.

Wracajac do tematu, to poprobuj na innych roznych plytach. Liteony podobno nie przepadaja za TDK, a ten verbatim tez mi cos dziwny jest - nie spotkalem verbow od Riteca. Moze to jakis szajs od np Moser Baer India z przeklamanym ATIP-em?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Laser
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzeniu
    Dodam tylko, bo Laser zapomnial o malym szczegole, zebys 2 razy sprawdzil przed manewrami czy w nagrywarce nie ma przypadkiem plyty.
    Niby oczywiste a sie o tym zapomina i potem klopoty.
    Ekhm

http://www.cdrlab.pl/forum/showpost....34&postcount=2

... powinnismy sie upewnic czy w napedzie NIE ma jakiejs płyty - jesli jest to trzeba ja usunąc.

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Heh wiem, wiem ze to jest w opisach podawane (chocby w pliczku readme powinno byc) i tu na forum tez bylo.
    Chodzilo mi tylko o to, ze powyzej dales wlasciwie caly opis tej operacji i takim leniom jak ja juz nie chcialo by sie zglebiac linkow. I tylko o to mi chodzilo ze tu wyzej nie bylo tej informacji

PS Ponowię moze pytanie - czy ktos trafil na verbatimy od Riteca?
    A moze Shigeru moglbys wrzucic tu np skana albo zdjecie tych verbatimow?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Nie mam niestety skanera i jak narazie jestem pozbawiony aparatu cyfrowego. Moge napisac tylko, ze ten Verbatim jest cały bialy ze srebnym logiem i napisem Verbatim u gory . Z lewej strony na srebno napisane jest CD-R, a z prawej w srebnym owalnym polu bialymi literami "x52"a pod tym 700 MB
    Postaram sie jak najszybciej zalatwic aparat i cyknac jakiies zdjecie

Domyślnie

Jakies nowe pomysły :]?

edit:
    jak zmieniam predkosc odczytu w kprobe z max na x32 to odrazu wykres sie porprawia . Ale keidys nawet przy max mialem tak samo dobry
    Ostatnio edytowane przez Shigeru ; 17.Jun.2005 o 18:53

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)