+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Nero niepokazuje wszystkich plikow AVI, pomocy

yolka
    Gość

Lightbulb Nero niepokazuje wszystkich plikow AVI, pomocy

Czesc Chlopcy

Sluchajcie kochani mam problem z nagraniem plyty CDR w Nero.
    Chodzi mi glownie o to ze mam np.: piec Videoclipow ktore chce nagrac na CDR, wszystko fajnie ale jak otwieram okno w Nero i chce wybrac te clipy to pokazuje mi tylko 2 a nie piec, nawet jak zaznacze w Nero aby mi pokazal wszystkie Clipy.

wszystkie Clipy sa w formacie "avi" co jest przyczyna ze tak sie dzieje ? Czy uzyty zostal specjalny codec albo BIT Rate jest inna ? te clipy co nie moge wybrac w nero maja specjalne wlasciwosci jak prawa myszka na nie najade i wywolam "wlasciwosci" ? niewiem jak to sie nazywa na polskim systemie operacyjnym sorrka. to mi pokazuje Info do tego Clipa gdzie jest wszystko ladnie wyszczegolnione jak ten plik zostal zacodowany w audio i video oraz rozdzielczosc. To jest dziwne poniewaz w tych plikach "avi" co bez problemu sa pokazane w Nero tych opcji nie ma.

Moze ktos by mi w tym pomogl, bym byla bardzo wdzieczna.
    caluski
    yolka

yolka
    Gość

Domyślnie

Dziendoberek,

czy zna ktos Tool ktory formatuje CD tak ze moge go potem jak Dyskietke uzywac ? Inaczej nie nagram chyba tych AVI Plikow

Chodzi mi o taki Program jak od Ahead "InCD" on niestety tylko DVD i CD RW formatuje, kiedys byl taki program dodatkowy od Easy CD Creator, ale potym jak roxio go przejela nie potrafie znalezc.

Moze mi ktos pomoc w pierwszym poscie lub drugim ?
    z gory dziekuje
    yolka

yolka
    Gość

Lightbulb

dozuce jeszcze ze te pliki "avi" co nie ukazuja sie w Nero sa zakodowane tak :

Video - XviD FiNAL 850kbps
    Audio - Audio MP3 VBR 128-160 kbps

Moze to rozjasni caly ten moj problem...
    yolka

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam

Przepraszamy ale egzaminy mamy

Jesli chodzi o Twoj problem z wypaleniem klipow na cdr - aplikacji Nero jest wszystko jedno co nagrywa - pod warunkiem ze wybrałas standardowy CD-ROM, czy bitrate jest taki czy inny czy to plik avi czy wmv - powinien bez problemu go nagrac, dziwne jest to ze pojawiaja się tylko 2 z pieciu plikow dodanych do kompilacji - poniewaz nawet gdy rozmiar dodanych plikow przekracza fizyczna pojemnosc plyty to i tak te pliki powinny zostac do projektu dodane ( pasek ilustrujacy pojemnosc powinien w takiej sytuacji przebic sie przez prawa strone monitora i wyskoczyc na zewnatrz ale pliki sie powinny dodac )

Sproboj moze przeinstalowac nero ( przy okazji zaktualizuj go do najnowszej wersji ) - jesli masz zainstalowane nero ktore dostalas z nagrywarkka i jest ono w wersji 6.x to poprostu nadinstaluj ( uaktualnij ) program, przy okazji pobierz latke polonizujaca ( wszystko w naszym dziale pliki )

Jesli chodzi o uzywanie plyty CDR jako przenosnej "dyskietki" - fizyczna struktura plyty - czyli mozliwosc jednokrotnego zapisu danych nie pozwala na takie uzycie, co najwyzej mozesz stworzyc plyte multisesyjna i dogrywac cos do nie zamknietej plyty, ale dyskietki z plyty CDR nie stworzysz ( albo ja o czyms nie wiem )

PS: Gdydy nero sprawial nadal opor przy nagraniu tych klipow zawsze mozesz uzyc darmowego CDBurnerXp - www.cdburnerxp.se i sprawdzic czy wszystko jest ok.

Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)