+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Lite-ON

Bziummm
    Gość

Domyślnie Lite-ON

Czesc
    Mam mly problem z nagrywarka.Wyglada to tak:kiedy chce nagrac cd badz cdrw w nero(obojetnie jakim) zawsze na poczatku nagrywania plikow(zazwyczaj sa to filmy w divx) o rozmiarach 695mb-700mb wyskakuje mi komunikat iz na nosniku jest za malo miejsca(zeby bylo jasne-uzywam plytek 700mb) i wowczas nero szyderczo pyta czy ma zamknac plyte po nagraniu! Na szczescie tak sie nie dzieje kiedy nagrywam pliki mniejsze niz 695mb
    Nagrywarke ta mam od roku(2 tyg.temu skonczyla sie gwarancja)i do dzis nie mialem z nia zadnych problemow

Jesli kogos zainteresuje moj problem i chcialby mi doradzic jak go rozwiazac to dodam,kilka inforamcji dotyczacych mojego sprzetu.Nie znam sie za bardzo na tych wszystkich biosach,aspi wiec prosilbym o wyrozumialosc.Wypisze to co pokazalo mi nero info tool
    Moja nagrywarka to Lite-On CDRW SOHR 5238S BOX

(zakladka Hardware)
    PentiumIV 2,40Ghz
    Bus Speed 133Mhz
    Motherboard P4i48
    System P4i48
    BIOS AMI P1.60
    Memory 126

Moj system to Windows XP Pro+SP2

W zakladce Configuration,z tego co zdarzylem sie zorientowac dzieki przeczytaniu kilku tematow na forum,chyba mam wszystko dobrze podpiete:
    na primary jest dysk twardy+ponizej DMA on,natomiast na secondary jest cdrw+ponizej DMA on+jeszcze nizej Autoran on

Zakladka ASPI
    System ASPI:not instaled
    Nero ASPI:WNASPI32.DLL 2.0.1.68 160016bytes July 22,2004

O ASPI raz jeszcze
    Nigdy wczesniej tego nie instalowalem bo nagrywarka dzialala.Natomiast kiedy zaczely sie klopoty sciagnalem aspichk(jesli zle napisalem to nie bijcie,chodzi mi o ten program do wyszukania aspi),ktory nic nie znalazl! Natomiast kiedy zainstalowalem aspi472a1...(nie jestem pewien co do tej nazwy ,ale chyba wszyscy wiedza o co chodzi) to nagrywarka nadal zle dzialala.

Juz nie wiem co mam robic.Dla jasnosci dodam,ze instalowanie roznych wersji alcohol,nero nie pomoglo(wczesniej nagrywalem tylko w nero 6314 oem ktore dostalem przy zakupie cdrw) foramt c nie pomogl, nie pomoglo tez robienie calego systemu od nowa

Bardzo prosze o pomoc

Pozdrawiam

EDIT1

Chcialbym jeszcze dodac ze plyty ktore w ww sposob nagrywa moja nagrywarka moze odczytac tylko ona jedyna! Na stacjonarnym dvd,a takze na innych cd-romach i nagrywarkach wszystkie filmy ktore nagralem z tym bledem poprostu sie zacinaja lub nie idzie ich skopiowac na dysk.I to jest wlasciwie powod najwazniejszy,dla ktorego chcialbym to naprawic.

EDIT2
    Zapomnialbym o czyms bardzo istotnym.Otoz w trakcie nagrywania poziom bufora skacze ze 100 do 0.Teoretycznie plyte ktora nagrywa predkoscia x52 powinno wypalic w max 2.30 sek,natomiast w praktyce zajmuje to mojej nagrywarce ok.7 min.
    Ostatnio edytowane przez Bziummm ; 05.Feb.2006 o 14:25 Powód: Zapomnialem o czyms byc moze istotnym.

Kapral przemo86 ma szanse Avatar przemo86

Domyślnie

Ja tak też kiedyś miałem, poprostu nero pyta się czy zamknąć ostatnią sesje (albo cos takiego) na płycie dusisz tak lub nie i po kłopocie, z tym ze jak klikniesz nie to bedziesz mogl dograc jeszcze jakiś mały pliczek na ta plyte

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał Bziummm
    Czesc
    Mam mly problem z nagrywarka.Wyglada to tak:kiedy chce nagrac cd badz cdrw w nero(obojetnie jakim) zawsze na poczatku nagrywania plikow(zazwyczaj sa to filmy w divx) o rozmiarach 695mb-700mb wyskakuje mi komunikat iz na nosniku jest za malo miejsca(zeby bylo jasne-uzywam plytek 700mb) i wowczas nero szyderczo pyta czy ma zamknac plyte po nagraniu! Na szczescie tak sie nie dzieje kiedy nagrywam pliki mniejsze niz 695mb
    Nagrywarke ta mam od roku(2 tyg.temu skonczyla sie gwarancja)i do dzis nie mialem z nia zadnych problemow

Jesli kogos zainteresuje moj problem i chcialby mi doradzic jak go rozwiazac to dodam,kilka inforamcji dotyczacych mojego sprzetu.Nie znam sie za bardzo na tych wszystkich biosach,aspi wiec prosilbym o wyrozumialosc.Wypisze to co pokazalo mi nero info tool
    Moja nagrywarka to Lite-On CDRW SOHR 5238S OEM

(zakladka Hardware)
    PentiumIV 2,40Ghz
    Bus Speed 133Mhz
    Motherboard P4i48
    System P4i48
    BIOS AMI P1.60
    Memory 126

Moj system to Windows XP Pro+SP2

W zakladce Configuration,z tego co zdarzylem sie zorientowac dzieki przeczytaniu kilku tematow na forum,chyba mam wszystko dobrze podpiete:
    na primary jest dysk twardy+ponizej DMA on,natomiast na secondary jest cdrw+ponizej DMA on+jeszcze nizej Autoran on

Zakladka ASPI
    System ASPI:not instaled
    Nero ASPI:WNASPI32.DLL 2.0.1.68 160016bytes July 22,2004

O ASPI raz jeszcze
    Nigdy wczesniej tego nie instalowalem bo nagrywarka dzialala.Natomiast kiedy zaczely sie klopoty sciagnalem aspichk(jesli zle napisalem to nie bijcie,chodzi mi o ten program do wyszukania aspi),ktory nic nie znalazl! Natomiast kiedy zainstalowalem aspi472a1...(nie jestem pewien co do tej nazwy ,ale chyba wszyscy wiedza o co chodzi) to nagrywarka nadal zle dzialala.

Juz nie wiem co mam robic.Dla jasnosci dodam,ze instalowanie roznych wersji alcohol,nero nie pomoglo(wczesniej nagrywalem tylko w nero 6314 oem ktore dostalem przy zakupie cdrw) foramt c nie pomogl, nie pomoglo tez robienie calego systemu od nowa

Bardzo prosze o pomoc

Pozdrawiam

Chcialbym jeszcze dodac ze plyty ktore w ww sposob nagrywa moja nagrywarka moze odczytac tylko ona jedyna!
    w nero jest zakładka : więcej , konfiguruj , ustawienia zaawansowane , włącz przepalanie overburning , to powinno pomóc

Bziummm
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    w nero jest zakładka : więcej , konfiguruj , ustawienia zaawansowane , włącz przepalanie overburning , to powinno pomóc
    Pomoglo! Bardzo dziekuje!

Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)