Czesc
Mam mly problem z nagrywarka.Wyglada to tak:kiedy chce nagrac
cd badz cdrw w nero(obojetnie jakim) zawsze na poczatku nagrywania plikow(zazwyczaj sa to filmy w divx) o rozmiarach 695mb-700mb wyskakuje mi komunikat iz na nosniku jest za malo miejsca(zeby bylo jasne-uzywam plytek 700mb) i wowczas nero szyderczo pyta czy ma zamknac plyte po nagraniu! Na szczescie tak sie nie dzieje kiedy nagrywam pliki mniejsze niz 695mb

Nagrywarke ta mam od roku(2 tyg.temu skonczyla sie gwarancja)i do dzis nie mialem z nia zadnych problemow
Jesli kogos zainteresuje moj problem i chcialby mi doradzic jak go rozwiazac to dodam,kilka inforamcji dotyczacych mojego sprzetu.Nie znam sie za bardzo na tych wszystkich biosach,aspi wiec prosilbym o wyrozumialosc.Wypisze to co pokazalo mi nero info tool

Moja nagrywarka to Lite-On CDRW SOHR 5238S OEM
(zakladka Hardware)
PentiumIV 2,40Ghz
Bus Speed 133Mhz
Motherboard P4i48
System P4i48
BIOS AMI P1.60
Memory 126
Moj system to Windows XP Pro+SP2
W zakladce Configuration,z tego co zdarzylem sie zorientowac dzieki przeczytaniu kilku tematow na forum,chyba mam wszystko dobrze podpiete:
na primary jest dysk twardy+ponizej DMA on,natomiast na secondary jest cdrw+ponizej DMA on+jeszcze nizej Autoran on
Zakladka ASPI
System ASPI:not instaled
Nero ASPI:WNASPI32.DLL 2.0.1.68 160016bytes July 22,2004
O ASPI raz jeszcze
Nigdy wczesniej tego nie instalowalem bo nagrywarka dzialala.Natomiast kiedy zaczely sie klopoty sciagnalem aspichk(jesli zle napisalem to nie bijcie,chodzi mi o ten program do wyszukania aspi),ktory nic nie znalazl! Natomiast kiedy zainstalowalem aspi472a1...(nie jestem pewien co do tej nazwy ,ale chyba wszyscy wiedza o co chodzi) to nagrywarka nadal zle dzialala.
Juz nie wiem co mam robic.Dla jasnosci dodam,ze instalowanie roznych wersji alcohol,nero nie pomoglo(wczesniej nagrywalem tylko w nero 6314 oem ktore dostalem przy zakupie cdrw) foramt c nie pomogl, nie pomoglo tez robienie calego systemu od nowa
Bardzo prosze o pomoc
Pozdrawiam
Chcialbym jeszcze dodac ze plyty ktore w ww sposob nagrywa moja nagrywarka moze odczytac tylko ona jedyna!