Zakładam nowy temat, bo nie znalazłam nic podobnego na forum. Potrzebuje pomocy, skończyły mi się pomysły.
Mam stosunkowo nowego laptopa z Vobisu, nagrywarka:
MATSHITA DVD-RAM UJ-840S
miesiąc temu przestał widzieć płyty, to znaczy widzi płyty, ale jako puste, w najlepszym przypadku ze ścieżką audio (płyty z filmami), ale to rzadko. Czyta jedynie dołączone do kompa i 1 rodzaj - cd rw firmy datex. Nagrywa z błędami (nagranych przez siebie nie widzi, sprawdzałam na innym kompie) Nawet Nero nie widzi nagranych ścieżek. Nie wiem gdzie sprawdza się takie rzeczy jak temperaturę czy napięcie. Nero mówi jeszcze o błędzie:
52100 LOGICAL BLOCK ADDRESS OUT OF RANGE
Dzisiaj odkryłam, że nie było żadnego ASPI, więc zainstalowałam, klka, łącznie z forceaspi. Sprawdzanie tych programów mówi, że wszystko ok, windows nie widzi błędów. Jeśli chodzi o płyty dvd, to orgialne czyta, nagrywanych jeszcze nie miałam okazji sprawdzać, a przy nagrywaniu dvd nero wyskakuje błąd na początku (próbowałam 2 razy, na płytach Sony).
Ręce mi opadają, błagam o pomoc. Jeśli do jej udzielenia potrzebne by były jeszcze jakieś informacje, to proszę tylko powiezieć gdzie ich szukać, to zamieszczę.
Z góry dziękuję
speedfan pokazuje temp HD0 41 do 38 st.C

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedź z Cytatem