+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Nagranie plyty tak aby startowala przy rozruchu kompa...jak to zrobic ?

Szeregowy kuler ma szanse

Unhappy Nagranie plyty tak aby startowala przy rozruchu kompa...jak to zrobic ?

witam...
    chcialbym nagrac plyte w taki sposob aby uruchamiala sie przy starcie komputera np winXP.. tak aby sie uruchomil instaler windowsa...
    mam jedna taka plyte z winXP ktora tak wlasnie robi ale gdy ja skopiowalem przy uzyciu Nero 6 nie uruchamia sie przy starcie...
    czy trzeba wypalic taka plyte z jakas specjalna opcja w nero ?

pozdrawiam

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Witaj, płyty tego typu nazywane są potocznie bootowalnymi. To oznacza że z takiej płyty można uruchomić komputer.
    Jezeli chodzi o wykonanie kopii Windows to musisz to zrobić np. korzystając z funkcji "Kopiuj płytę" w Nero. Oczywiście można to zrobić na wiele sposobów, jednak nie mamy w portalu żadnego ciekawego tekstu odnoszącego się do tego typu płyt, więc nie za bardzo mam gdzie Cię skierować.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

tak, ale jesli mam jeden naped CD/DVD to chyba nie dam rady skorzystac z opcji "kopiuj płyte"... problem dalej pozostaje

Domyślnie

Ależ oczywiście że radę dasz. Najpierw wybierasz opcję odczytu do pliku obrazu a następnie zapisujesz z pliku obrazu.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Po prostu wybierz kopia plyty i o nic sie nie martw. Nero sam ci powie co masz robic.
    Nero zapisze sam do pliku tymczasowego (nie trzeba robic obrazu) i po odczytaniu oryginalu poprosi cie o pusta plyte do nagrania. To wszystko
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

a czy ktos z was robil moze dyski bootowalne za pomoca programu cdrwin5 ?
    bo mam tak: Winxp zgrany na dysk i probowalem nagrac bottowalny ale nie wyszlo...jest tam taka opcja 'bootableCD', zaznaczam ale nie dziala...
    a w helpie troche nie jasno jest to opisane...

moze ktos jest w tym opcykany ?

pozdrawiam

Domyślnie

no i udalo sie...
    po przeczytaniu tego artykulu kazdy dara to zrobic...

pozdrawiam

bgn
    bgn jest nieaktywny
    . bgn zero jak zero Avatar bgn

Domyślnie

Cytat Napisał kuler
    no i udalo sie...
    po przeczytaniu tego artykulu kazdy dara to zrobic...

pozdrawiam
    i w ten oto prosty sposob zostal udowodniony altzhajmer Sobala pochodzacy od noszenia na codzień krasnoarmiejskiego hełmu

Domyślnie

Sam to pisałem, fakt Ale nie chciałem konkurencji statystyk podnosić. A fe, zły SoBal, zły

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia