Witam
Jestem nowy, i mam taki kłopocik, czytałem inne posty i jedna osoba ma taki sam kłopot jak ja , wypowiadałem sie w tamtym wądku 4 dni temu ale 0 odpowiedzi więc prubuje ponownie.
Zakupiłem nagrywarke BENQ dw 1655 + do tego 20 płytek verbatima lightscribe. No i niestety z tych 20 płytek 12 poszło sie ze tak brzydko powiem walić. Uzywałem nero ostatniej dostępnej wersji, potem przesiadłem sie na Ashampoo burning rom 6 ale jest to samo choś przy końcu nagrywania nic nie pisze.to samo robi program wbudowany w xpka
Nero wywala po wypaleniu ze nie może dokonać fiksacji plików( wogle nie wiem co to znaczy), czasem zdazało sie ze wypisywał także błedny blog. i wysuwał płytke i nagranie nieudane. płyta jest nagrana i nie ma na jej miejsca, a gdy chce sprawdzić co na niej jest to widows pokazuje ze jest pusta
Przerobiłem wszystkie możliwe płytki jakie mam w domu i problem pojawia sie tylko na tych verbatimach z lightscribe.Inne wypala bez zadnych byków i zakańcza sukcesem.
czy ktoś może powiedzieć co zrobić?
wgrałem nowe firmware ale niestety mi sie skończyły płytki i nie moge sprawdzić czy to coś dało( czekam na dostawe).
co do samej etykiety nie ma zastrzezeń wypala ładnie i bez byków ale co mi po etykiecie jak nie można odczytać danych które wczesniej wypaliłem na płycie. acha gdy nie zamykałem sesji płyty lub nie robiłem disc at once to wypalał bez byka i kończył sukcesem
poradzcie coś bo narazie wywaliłem 12 płyt po 2 zł do smieci i płakać mi sie chce.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem