+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Co z tym audio???

Szeregowy pieszek ma szanse

Arrow Co z tym audio???

Staram się nagrać płytę audio cdr , taką którą oddtorzyłby bez problemu mój stary odtwarzacz marki technics (zdaje się że sl-530 albo coś w tym stylu). Podejmowałem wiele prób, nagrywałem i z wav i z mp3, kupowałem nawet specjalne, droższe płytki audio cdr i nagrywałwm nawet z prędkością 4x. Ale nic. Płytka nagrywała się i cacy, ale mój wiekowy odtwarzacz rzadko kiedy był w stanie chociaz rozeznać sie ile jest ścieżek na płytce.. Nowsze modele odtwarzały płytke. Myslałem że to wina odtwarzacza, ale okacało się że zwykłe płutki Hawk nagrywane prze kumpli z dużymi prędkosciami chodza pięknie. Czy może to byc więc wina nagrywarki ( mam nagrywarkę LG HL-DT-ST GSA-4163B )? A może używam złego programu (uzywam nero start smart)? Z góry dzieki za pomoc.

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Witaj, spróbuj użyć do zgrywania audio programu EAC i do nagrywania BURRRN'a. Ewentualnie spróbuj w NERO BurningROM. Faktycznie może to byćwina programu.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

To może być wina nagrywarki - zwłaszcza, jeśli jest to nagrywarka DVD - a tutaj jest. Jakości zapisu LG szkoda komentować - BO JEST ŻAŁOSNA!
    Jednak twojego Technicsa można by zapewne łątwo podkręcić - wystarczy pewnie drobna koretka potencojemtru na głowicy lasera.. nawet 25 letni soniak chodził cacy po tym..

Domyślnie

A jak rozpoznam ten potencjometr i czy to nie dobije mojego odtwarzacza? A czy jest jakiś sposób żeby pomóc nagrywarce? czy nowy soft coś da?

i jeszcze jedno- korekta- to w którą stronę ?...
    Ostatnio edytowane przez Yaro_pirat ; 16.Apr.2006 o 01:01 Powód: 2 posty zamiast 1 - następnym razem użyj edycji

Kapral Maciej zero jak zero Avatar Maciej

Domyślnie

Aktualizacja firmware moze poprawic zapis. Pamiętaj także aby nagrywać w trybie DAO i finalizować sesje.
    A w potencjometry lepiej się nie baw, bo mozesz bardziej zaszkodzic niz poprawić.
    Ostatnio edytowane przez Maciej ; 17.Apr.2006 o 09:34

Thumbs up

Zaktualizowałem firmware i użyłem do nagrywania Burrrn'a tak jak mi właśnie poradzono. Efekt - zadowalajacy Płytka nagrana z pręskością 8x chodziła jak ta lala. Bardzo wszystkim dziękuję za radę

tomek.xp
    Gość

Domyślnie

@pieszek
    Sorry że tak późno pisze ale dopiero niedawno "odkryłem" to forum.
    Dla LG GSA-4163B najlepsza prędkość do wypalania audio to x24 widziałem testy tego napędu i naprawde rewelacyjnie wypala audio ale nie radze zmniejszać bez opamiętania prędkości bo np.: przy x40 wypala lepiej niż przy x16. Ale na bank najlepiej pali x24 polecam sam wyprubowałem
    Ostatnio edytowane przez tomek.xp ; 04.Jun.2006 o 20:29

Domyślnie

A to naprawdę ciekawe. Koniecznie wypróbuje twoje rady i dam znac jak to wyszło. At tak z czystej ciekawości - dlaczego tak jest? Czy każda nagrywarka ma jakąś 'optymalną predkość" a skoro tak - to czemu mają służyć te niższe? Komu ma zeleżeć na robieniu czegoś wolniej i gorzej zarazem?

tomek.xp
    Gość

Domyślnie

@pieszek
    no nie tylko ja twierdze na tym forum że nie zawsze wolniej oznacza lepiej wszystko zależy od nagrywarki a jeśli chodzi od GSA-4163B to wyprubowałem dwie prędkości x16 i x24 ale różnicy w odsłuchiwaniu nie słysze a mój stary magnetofon philips'a czyta płyty nagrane obiema prędkościami równie dobrze. Ale różnica jest subtelna i na kożyść x24 jeśli wierzyć testą do których podawałem linke wcześniej. Ale może Ty masz lepszy słuch

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

to ja jeszcze tu się dopiszę - płyty Verbatim Pastel i będzie grało.
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)