+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: GCE-8526b

Szeregowy Baton_3 ma szanse

Thumbs down GCE-8526b

Mam problem z moją LG jak w tytule Pewnego dnia czyli dziś nagle przestała chodzić Kiedy włoże płytke cisza Rozebrałem i układ chodzi ok ale silniczek od napędzania CD niee. NIechce wogule zakręcić Może dlatego niechce bo się zatarł albo niepodaje mu prądu układ Mam jeszcze jedno pytanko jest jeszcze na gwarancji pare miesięcy ale niestety była już 2 raz otwarta przezemnie Niewiem czy w serwisie się kapną Są jakieś zatrzaski specjalne od rozbierania przez urzytkownika (ukryta plomba) plomb niebyło a śrubki są w takim stanie jakie były (może chaczyk jest na śrubkach bo wiem że nowe są takie że przy odkręcaniu zawsze trak prztyka A pozatym jak się mogą kapnąć że była rozkręcana (nawszelki przelece rozcienczonym rozpuszczalnikem i wacikem żeby niebyło odcisków palcy ) Proszre o szybką ODP. Dzięki i pozdrawiam...

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Witaj,
    Nie zwracaj na to uwagi i wysyłaj na gwarancję.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal
    Witaj,
    Nie zwracaj na to uwagi i wysyłaj na gwarancję.
    Wielkie dzięki BArdzo mi pomogłeś Pozdrawiam...

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Ja niewiem w ogóle czy oni na to patrzą czy była rozbierana - kiedyś cd-rom lg zmielił mi płytę, rozkręciłem, wyciągłem połamane resztki, poskładałem.. A że niechodził to oddałem na gwarancje - zrobili.

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Ja niewiem w ogóle czy oni na to patrzą czy była rozbierana - kiedyś cd-rom lg zmielił mi płytę, rozkręciłem, wyciągłem połamane resztki, poskładałem.. A że niechodził to oddałem na gwarancje - zrobili.
    Słodko MAm jeszcze pytanko wiem że sklepy Avans to sieć na całą polskę tylko pytanie bo niestety kupiłem ten cd-rw w Avansie który niedługo upadł Czy moge teraz iść do najbliższego innego Aansu i złożyć cd-rw na gwarancję?

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Nie wiem jak u CIebie, ale w przypadku LG dostawało się zazwyczaj gwarancję producenta, więc możesz skorzystać z dowolnego serwisu LG

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Nie wiem jak u CIebie, ale w przypadku LG dostawało się zazwyczaj gwarancję producenta, więc możesz skorzystać z dowolnego serwisu LG
    Mam właśnie taki papier od LG ale najbliższy odział serwisowy to 100Km :/ A Avans 30. dobra to już sobie poradze . Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam...

No i po naprawie to znaczy po wymianie Dałem rozj... GCE-8526b a dostałem nówke sztuke GSA-H10N 12x dla DVD-RAM i 10x dla DVD+R9 DL tylko czy są takie płytki Nie powiedzieli mi co się zepsuło i jak Ale troszke poczytałem że trzyma tyle i tyle przy pracy a przy włączonym zasileniu bez pracy ileś tam Wyciągnełem z tego wniosek: Długo siedze na PC i niekorzystam z napędu a pare razy się zdziwiłem bo nawet nie ruszyłem napędu a był ciepły a nawet bardzo ciepły(nietylko z tym napędem) Wysiadła raczej płytka której pewnie na magazynie nie było bo jeśli śilniczek to no problem dal nich I rada jeśli nie korzystacie to odłączcie napięcie i taśme Jeśli nawet kiedyś tam będzie potrzebny to podłączcie Go Zresztą wasza sprawa Jeśli niechcecie się tak bawić to nie ale zaoszczędzicie mu MTBF a sobie nerwów jak wysiądzie
    Swoją drogą dzieki za namówienie żebym oddał napęd Gdyby nie Wy to bym kombinował sam naprawić i męczyć się z Nią zamiast śmigać na DVD-RAM. Ale tak po krótce możecie mi coś powiedzieć coś o tej nagrywarce Wielkie dzięki i pozdrawiam...

A i bym zapomniał od sierpnia LG wprowadziło usługę door to door (od drzwi do drzwi) To wielki + dla LG
    Ostatnio edytowane przez Baton_3 ; 22.Aug.2006 o 12:33

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia