Gdy dodam Mp3 do listy (nagrywanie płyty w formacie audio) to jeszcze przed nagraniem płyty gdy odtwarzam mp3 w nero to już w tym momencie utwór przeskakuje. Podkreślam, że jest to przed nagraniem płyty! Czy ktoś wie co może być przyczyną
?
Gdy dodam Mp3 do listy (nagrywanie płyty w formacie audio) to jeszcze przed nagraniem płyty gdy odtwarzam mp3 w nero to już w tym momencie utwór przeskakuje. Podkreślam, że jest to przed nagraniem płyty! Czy ktoś wie co może być przyczyną
?
Jaką wersją nero to robisz, nie czasem którąś z wczesnych 7? One miały jakiegoś buga z tym....
Zrób konwersję innym progsem, np darmowym cedex'em albo EAC-iem i wtedy sprawdź. Jeśli będzie ok to i po wypaleniu też musi być dobrze.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Napisał grzeniu
Nie wiem czy jasno się wyraziłem, chodzi mi o konwertowanie Mp3 do formatu cda, EAC nie daje przecież takiej możliwości, a korzystam z 7 Premium. Nojgorsz jest to, że nawet po odinstalowaniu tej wersji i po zainstalowniu np Nero 6 jest to samo.
Jasno się wyraziłeś.
Dokładnie to chodzi o konwersję z mp3 nie do cda, tylko do wav i to EAC robi jak najbardziej i do tego bardzo dobrze (np z kodekiem lame). Podobnie cedex.
Później w nero w kompilacji audio cd przeciągasz te wav-y i nagrywasz, nagrywanie leci już bez konwersji w locie.
Jeśli używasz nero 7, to zaktualizuj do najnowszej wersji - sprawdź sam jakiej, bo nie pamiętam numeru. Ten bug był poprawiany przez Ahead.
Możliwe, że namieszałeś już w systemie przesiadkami z nero 7 na 6 i pewnie na powrót. Powinieneś odinstalować jedną wersję i dokładnie wyczyścić system z pozostałości i dopiero instalować drugą wersję. Nawet ahead udostępnił programik usuwający śmieci po nero, podobno skutecznie.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Dzięki za pomoc będę działał.Pozdrawiam.
Zapomniałem dopisać, ze jeśli już bawisz się EAC-iem, to i nim możesz nagrać płytkę.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)