+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: LightScribe-nie mogę zrobić etykiety.

Szeregowy diabllica ma szanse

Domyślnie LightScribe-nie mogę zrobić etykiety.

Próbuję zrobic etykietę na płytce-oczywiście specjalnej(Verbatim). Robię to w
    nero 6,6 dołączonej do nagrywarki LS. Cóż z tego, skoro po pojawieniu się
    okienka Light Scribe Print Properties i nacisnięciu Print, komputer mieli,
    mieli i nic sie nie dzieje-jedyny komunikat jaki dostaję to: "Runtime Error,
    Program: This application has requested the Runtime to terminate it in an
    unusual way. Please contact the applications support team for more
    information." Poza tym pojawia mi sie komunikat, "brak pamięci wirtualnej,
    system Windows zwieksza rozmiar pliku stronicowania pamieci wirtualnej".
    Zdaję sobie sprawę, że mój komputer to dziadek i problem może tkwić własnie w
    jego parametrach: procesor Duron 750 Mhz, pamięć 128RAM. Nie przekonuje mnie
    to jednak, ponieważ znajomy tez ma tak cienki komputer i wszystko jest ok.
    Może brak mi jakiegos sterownika? Jakiego? Czy ktos może mi pomóc?Z góry dziekuję.
    Ostatnio edytowane przez diabllica ; 09.Oct.2006 o 21:32

Domyślnie

Nikt nie jest w stanie mi pomóc? No kurcze załamuje mnie to. Czyli wyrzuciłam pieniadze w błoto, kupujac tą nagrywarkę?

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

zastanawia mnie ta czesc w ktorej napisalez ze system zwraca komunikat o braku pamieci wirtualnej...napisz jaki masz dysk i jak masz pamiec wirtualna przydzielona...dynamicznie czy recznie ...stawiam ze tu tkwi problem...
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Wypalanie etykiety LS za pomocą NERO pochłania wiele zasobów komputera (w szczególności pamięć RAM) - być może problemem jest właśnie zbyt mały plik wymiany albo brak miejsca na dysku dla dynamicznego rozszerzenia jego wielkości. Mniej zasobnym (i funkcjonalnie lepszym programem do palenia etykiet jest Sure Thing Laberer - niestety nie jest za darmo...

Domyślnie

Dysk mam 20GB

Cytat Napisał BOOTanick
    i jak masz pamiec wirtualna przydzielona...dynamicznie czy recznie ...stawiam ze tu tkwi problem...
    Na to pytanie Ci nie odpowiem-za cienka jestem-nie wiem poprostu o co mnie pytasz.

Jabgsm
    Gość

Domyślnie

dysk może 20GB ale na pewno nie jest pusty, napisz jeszcze jaką masz nagrywareczke i czy zainstalowałaś silnik LS, dziś miałem problem z wypaleniem etykiety ale to była uszkodzony sektor który nagrywarka czyta przed wypaleniem etykiety i ten sam komunikat mi się pojawił...

Domyślnie

Nagrywarkę mam Samsunga SH S162L. Nie instalowałam zadnego silnika, nie mam pojęcia skąd go ściągnąć i co to za plik. Będę wdzieczna za pomoc.

Jabgsm
    Gość

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

plik o ktorym mowa to plik znajdujacy sie na partycji systemowej, nazywa pagefile.sys i jesli sie nie myle co jakis czas jego rozmiar sie zmienia....zakladajac ze masz sytem Win xp sprawdzisz w nastepujacy sposob jaka wielkosc oze przyjac i tam zmienic:

na moj komputer prawym przyciskiem myszy->wlasciwosci->zaawansowane->w sekcji wydajnosc na ustawienia->zaawansowane->w sekcji pamiec wirtualna na mien i tu ukaze sie Twoim oczom minimalna i maksymalna wartosc jaka moze uzyskac plik wymiany...oficjalnie mowi sie ze pamiec wirtualna powinna zostac ustawiona na trzykrotnosc posiadanej pamieci ram...wartos ta wpisujesz zarowno w maksymalna jak i minimalna wielkosc i wciskasz przycisk ustaw potem restart i powinno byc okej

PS slinik LS w tym przypadku nie ma zadnego zwiazku jest on tylko po to aby wogole uruchomic funkcje LS w nero...
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

Dziękuje Wam za udzielenie porad. Zrobiłam to co mi podpowiadaliscie-niestety nie ma żadnego efektu. Spróbuję chyba w tym tygodniu rozbudować tego dziadka-zwiekszę mu pamięć i zobaczymy.
    Jeśli jeszcze wpadnie Wam cos do głowy to chetnie skorzystam ze wskazówek.
    Pozdrawiam.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)