+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: płyta wielosesyjna w nero - problem

Szeregowy lagerfeld ma szanse

Domyślnie płyta wielosesyjna w nero - problem

witam, to mój pierwszy post na forum ale znikąd nie mam pomocy
    mam nero express 6.0 i nero vision 3 - na płytce dołączonej do nagrywarki nec.
    i mam problem z nagraniami wielosesyjnymi. ta opcja jest aktywna tylko jak chcę nagrać obraz na cd-r lub dane na dvd.
    jak chcę nagrać muzę na cd-r czy też film na dvd opcja płyty wielosesyjnej jest nie aktywna. próbowałem w konfiguracji i nic, zainstalowałem ASPI i nic, odinstalowywałem i instalowałem ponownie nero (jako suite i oddzielnie programy) i nic. szukałem w necie pomocy i nic.
    czy czegoś nie wiem ?
    przychodzi do głowy mi tylko ograniczenie licencyjne ale nie wiem jak to sprawdzi ć. płyta z oprogramowaniem była dołączona do nagrywarki kupionej zupełnie na legalu.
    może ktoś ma jakiś pomysl bo naprawdę nie wiem co się dzieje.
    z góry dziękuję,

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Co to za nagrywarka dokładnie i jaki ma firmware?
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Bo ta opcja będzie tylko aktywna dla danych. Dla pozostałych kompilacji jest nieaktywna.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Bo ta opcja będzie tylko aktywna dla danych. Dla pozostałych kompilacji jest nieaktywna.

to znaczy że co, że mogę tylko z danymi ? w sklepie (i nie tylko) zapewniano mnie o tym, że jak chcę nagrać sobie piosenkę a później dograć inne to muszę zaznczyć tylko wersję wielosesyjną i tyle. (podobnie z filmami dvd) a u mnie ta opcja jest aktywna tylko z danymi.
    zrobili mnie w konia ?

nagrywarkę mam nec 4571A DVD-R +-Dual 16x co może wypalać labele na płytach - nie próbowałem
    co do firmware to nie wiem bo znowu odinstalowałem nero i z żałości wgrałem deepburnera ale się go dopiero uczę.
    jeśli to ważne to wgram nero ponownie i sprawdzę.

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Nagrywanie muzy w multisesji nie ma sensu, bowiem stacjonarne odtwarzacze i tak czytają tylko pierwszą sesję. Na kompie to odtworzysz w całości.

Teraz nie wiem czy da się to zrobić w nero express, ale w pełnym nero można było nagrać muzykę w multisesji. Spróbuj nagrać parę piosenek, jako tryb nagrywania wybierz TAO i odznacz ptaszka przy 'zamknij płytę'.
    Następnie dało się dogrywać kolejne piosenki, aż uznałeś że chcesz zamknąć płytę.
    Próbuj na cdrw, bo szkoda na to płyt. Nie jestem też pewien, czy w nowych wersjach nero nie zlikwidowali tej możliwości.

Muzykę nagrywa się w całości, najlepiej w trybie DAO. Przecież nie potrzeba aż tak dużo miejsca na dysku aż skompletujesz kompilację na całą płytę.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

więc tak firmware mam wersję 1.01 - ma to jakieś znaczenie
    próbowałem zrobić dziś jak radził grzeniu ale zarówno przy TAO i DAO opcja wielosesyjna jest nieaktywna jak i funkcja zakończ płytę jest zaznaczona i też nieaktywna.

a co np. jak chcę nagrać dwa filmy na dvd oczywiście nie za jednym razem. taki nero juz mi się nie przyda

Domyślnie

No to ja ci pokażę, że jest możliwa multisesja audio cd w nero!
    Daję screena dla niedowiarków. Nero 6.6.1.4 troche utrudnili, bo w wersjach 5.5.x.x szło to beż kombinowania.
    Zrobiłem 3 sesje i w ostatniej zamknąłem płytę. Oczywiście na cdrw, ale to nie ma znaczenia - tyle że nie tracę płyt.

Tak jak pisałem wyżej, wariant bez sensu bo taka płyta nie mieści się w standardzie audio cd i stacjonarne ci pokażą o co chodzi.
    Dla upartych na kompach, ot co
    Załączone obrazki Załączone obrazki płyta wielosesyjna w nero - problem-nero_multi_audio_cd.png  
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Wiedziałem, że ktoś odezwie się w tej sprawie. Nie chciałam koledze mącić w głowie i dlatego napisałem, że opcja multisesji dla audio jest niedostępna. Nawet gdy stworzymy multisesyjny cd-audio, to odtwarzacz odczyta tylko pierwszą ścieżkę. Resztę wyjaśnił już Grzeniu.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

SEBAW - normalnie multisesja w audio jest niedostępna, ja pokombinowałem. Było to dostępne w nero 5.5.xx. normalnie, a w nowszych utrudnili. Na upartego wszystko sie da

A Lagerfeldowi w sklepie bajek naopowiadali, wygląda ze sami nie wiedzieli co mówią. Aż o taką perfidię ich nie podejrzewam.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Szeregowy majkeljot ma szanse Avatar majkeljot

Domyślnie

Wydaje mi się że w sklepie nie musieli bujać. Dziś najczęście jak ktoś się pyta o możliwość nagrywania filmików czy muzy ma niestety na myśli mp3 bądź divx-a itp. Więc to się nagra w multisesji. Dla DVD jest coś w stylu multisesji wyłącznie dla płyt typu RW i bodajże to się nazywa VR+ (taki format przyjmuje płyta w stacjonarnej nagrywarce) i chyba jest dostępny w nerovision ale na 100% nie jestem pewien bo nie próbowałem go jeszcze.

Domyślnie

grzeniu - szacun cholera nie jestem na tyle cierpliwy aby tak kombinować ale widać że się da co z tego jednak skoro piszecie, że odtwarzacze nie czytają innych sesji.
    no cóż w wolnej chwili będę musiał trochę powalczyć just like that.

wielkie dzięki za pomoc.
    pzdr:

ps> coraz cześciej się przekonuję (vide sklepy), że nadużycia semantyczne przytrafiają się nie tylko politykom

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Cool

jeśli chodzi o nadużycia semantyczne to najlepiej odwiedzić dział 'komputerowy' w MM - można zejść ze śmiechu.

a jeśli chodzi o nagrywanie audio w multisesji to przy cenie dobrych płytek CD w granicach 60 - 70 groszy (no i oczywiście brak możliwości odczytania multisesji na stacjonarnym odtwarzaczu) to naprawdę można sobie darować i palić płytki po 4 kawałki - ja tak robię
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)