+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Problem z Lite-On LTR-40125S

Szeregowy raymond ma szanse

Domyślnie Problem z Lite-On LTR-40125S

Witam,
    Mam problem z nagywarka cd-r/cd-rw
    Zaczne od poczatku mialem system 98 Se zainstalowalem na niego windows xp professional wersie angielska niewiem czy to jest przyczyna ale podaje takie info,ale do rzeczy nagrywarke widzi bios widzi system operacyjny nero takze mam wersie bodajze 5.5 nero.Nagrane plytki tez widzi gorzej jest jak chce jakoms nagrac otoz nero nagrywa plyte bez problemu nawet widac na plycie ze cos jest nagrane jednak gdy wkladam ja po nagraniu do napedu nie ma nic na plycie wchodze w plyte i nic !.Dodam jeszcze iz gdy wejde w wlasciwosci prawym na napedzie w moj komupter i w ustawieniach wylacze opcje: jak na obrazku tutaj link:
    http://img61.imageshack.us/my.php?image=untitledsr5.jpg
    to pisze wtedy jak chce wejsc w naped:
    H is not accessible
    inncorect function

prosze o pomoc!

Domyślnie

potrafi mi ktos odpowiedziec co ciekawe dodam,
    ze nagryqwarka DVD firmy Sony w moim drugim kompie pod windowsem XP home tez nie widzi nagranych plyt ?

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Sprawdź tę nagrywarkę na innym kompie.
    Windowsa to ja bym zainstalował na nowo, robiąc wcześniej format. Ten 98 był PL a XP ang? Jeśli tak, to tym bardziej powinieneś XP zainstalować po formacie.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

format i reinstalacja nic nie da po 1 na starym kompie gdy mialem windows 98 SE mialem podlonczone napedy Lite-On Cd-r/w nagywarka i Sony Dvd nagrywarka wszystko dziallo ok gdy zainstalowalem na tym windows xp profesional widzi naped czyta plyty cd-r i cd-rw nagrane dawniej a nagrane na windows xp nie widzi, na drugim kompie nowo kupionym przelozylem ze starego nagrywarke Dvd i jest to samo bios widzi nagrywarke ,widzi plyty dvd i cd-r dawniej nagranie a nie widzi nagranych na systemie windows Xp

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Nie rozumiem twoich argumentów, że format i reinstal nic nie da. Ja twierdzę, że da.

Co możesz teraz zrobic, to zainstalować aspi, zainstalować/uaktualnić stery do płyty głównej i wyłaczyć nagrywanie windowsowe.
    Zaktualizować nero, bo nie wiadomo jak starą masz wersję, a pod XP chodziły dopiero powyżej wersji 5.5.5.1
    No i liczyć, że to coś da.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

ja nie uwazam zeby format cos dal jezeli na systemie 98 Se wszystko dzialalo ok a na nowym kompie wszystko bylo formatowane wienc nie ma sensu jest tylko system reinstal robilem nic nie dal Aspi zainstalowalem sterowniki uaktualnilem nie ma zadnych konfliktow wszystko dziala poprawnie jezeli chodzi o systemowe nagrywanie pod Xp to wyglada to tak jezeli wlacze to we wlasciwosciach to gdy wloze plyte nagrane pod Xp to wejdzie w naped ale nic nie ma na plycie jezeli to wylacze to pisze ze naped jest niedostepny i kolo sie zamyka

pozdro.

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Talking

Cytat Napisał raymond
    ja nie uwazam zeby format cos dal jezeli na systemie 98 Se wszystko dzialalo ok a na nowym kompie wszystko bylo formatowane wienc nie ma sensu jest tylko system reinstal robilem nic nie dal Aspi zainstalowalem sterowniki uaktualnilem nie ma zadnych konfliktow wszystko dziala poprawnie jezeli chodzi o systemowe nagrywanie pod Xp to wyglada to tak jezeli wlacze to we wlasciwosciach to gdy wloze plyte nagrane pod Xp to wejdzie w naped ale nic nie ma na plycie jezeli to wylacze to pisze ze naped jest niedostepny i kolo sie zamyka

pozdro.
    to nie rób formatu i się nie przekonaj czy coś da. nas to nie boli
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)