witam! mam nagrywarkę LG GCC-4520B i program WINDOWS XP nagrywarka czyta płyty CD natomiast wogóle niewidzi płyt DVD jak mogę to naprawić ? z góry dzięki za rade!
witam! mam nagrywarkę LG GCC-4520B i program WINDOWS XP nagrywarka czyta płyty CD natomiast wogóle niewidzi płyt DVD jak mogę to naprawić ? z góry dzięki za rade!
Ty masz napęd Combo, więc sprzęt nagrywa płyty CD-R/RW oraz odczytuje DVD. Czasami nie próbujesz nagrać coś na płytach DVD?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Albo, jeśli chodzi o odczyt nagranych (tłoczonych), to już jej starość przeszkadza.
Wcześniej próbowałam coś nagrać ale już wiem że ta nagrywarka nie nagrywa dvd ale dlaczego też nie czyta? To co radzicie? musze kupić nową nagrywarkę, jeśli tak to jaka i ile kosztuję?
Spróbuj firmware nowszy wgrać, wina może leżeć po jego stronie z tytułu nierozpoznania nośnika.
Najnowszy to chyba 1.01.
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
No i zabrudzona optyka...
...ale to już (wszystko) było i nie wróci więcej.
czyli dac sobie spokój z tym napedem i nic nie robic bo podejżewam że w takiej sytacji sie nic nie da zrobicNapisał QuatPro
pozdr
E no, to już było dawno jak to pisałem. Mogłem mieć na myśli, że na forum już wiele razy pisano, co trzeba zrobić, jeśli ew. jest podejrzenie co do zabrudzonej soczewki. Jeśli chodzi o to, czy warto, to myślę, że dla 2 letniego napędu nie za bardzo, chyba że był to pożądny model. Są jeszcze względy edukacyjne, dla nich warto.
Prawdopodobnie przy grywaniu nowego systemu nie wgrałam sterownikow ( albo poprostu je usunelam ) i chyba dlatego nie czyta dvd, wczesniej normalnie nagrywał wszystkie płyty....poprostu nie mam pojecia jaki to sterownik![]()
Napęd DVD czy też nagrywarka do poprawnego działania nie wymaga żadnych sterowników.
Pozdrawiam
Filon by A-men
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
No tu bym polemizował, ale gdyby tam dodać słowo "instalowania", pomiędzy słowa "wymaga" a "żadnych", to już wszystko będzie się zgadzało.
Ddorkaa, jaki system instalowałaś?
XP mamTo juz wczesniej mi sie stalo jak wgrałam system od nowa ale byłam w kraju i poszlam do sklepu i chlopak ktory tam pracuje zrobil mi to w chwilke....ale teraz jest problem bo nie ma mnie w kraju i nawet telef do niego nie mam
NAgrywarka jest w pełni sprawna , tylko czemu znowu nie czyta tych zwariowanych płyt dvd <mysli> hehe
Jaką masz płytę główną, dokładnie model?
Trala lala czep się tramwajaNapisał QuatPro
![]()
Pozdrawiam
Filon by A-men
ORAZ PC
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)