+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 31

Temat: Prośba o pomoc:nigdy nie mogę nagrać w pełni dobrej jakościowo płyty !

Szeregowy lucyna ma szanse

Domyślnie Prośba o pomoc:nigdy nie mogę nagrać w pełni dobrej jakościowo płyty !

Mam pewien problem, otóż nigdy nie udaje mi się nagrać w pełni dobrej jakościowy płyty CD z muzyką. I to niezależnie jakiej nagrywarki używam. Chodzi o to że na każdej nagranej przezemnie płycie CD jest jedna, dwie, czasem trzy piosenki, które są nagrane nieprawidłowo, tzn. przy ich odtważaniu ścieżka w danym momencie "przeskakuje" o kilka sekund dalej. Denerwuje mnie to gdyż nie udało mi się nigdy nagrać płyty tak by ani jedna piosenka nie była w ten sposób uszkodzona. Dodam, że pliki z których nagrywam piosenki są prawidłowe, gdyż jedna i ta sama piosenka, z tego samego pliku (mp3) potrafi na jednej płycie nagrać się z błędem, na drugiej już dobrze, za trzecim razem znów błąd itd. Więc z tego co ja rozumuję (a nie znam się na tym zbytnio) to błąd musi powstawać albo w momencie zapisu na dysku, albo w momencie kompresji z formatu mp3 na format cda. Każda nagrywarka z jakiej do tej pory kożystałam posiadała taki feler, zarówno nero, alkohol, ashampoo itd. Nie wiem już o co chodzi. Farustruje mnie to bo słuchając danej płyty, muszę wybrane piosenki "przeskakiwać" bo wiem że są zepsute. Irytujące. Wie może ktoś o co tu chodzi i może mi jak laikowi, bez fachowych zwrotów wytłumaczyć jak to naprostować ? Była bym wdzieczna. A może ktoś wie w jaki sposób nagrać z dysku twardego pliki formatu cda, ale tak aby możliwe było ich odtwarzanie w wierzy, bo próba wypalenia płytki w formie "muzyka" nawet nie startuje bo nie chce mi wgrać tych plików nawet, a nagrywanie w formie "folderów" po prostu minęło się z celem i płytka stracona. Pomocy, znajomi nie wiedzą o co chodzi, jak przyszło co do czego to okazało się że są jeszcze bardziej zieloni niż ja. Będę wdzięczna za pomoc bo jestem zrozpaczona.

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Do nagrywania płyt CD-Audio pozostawiłem sobie baaaardzo starą nagrywarkę Teac 540-E, która ma możliwość zapisu z prędkością x1, x2 i x4 - mimo, że krążki których używam mają indeks min. x8.
    Nie udało mi się jeszcze "zepsuć" żadnej płyty, nie nagrywam co prawda z mp3 tylko z formatów bezstratnych (APE, WV, FLAC) ale wydaje mi się, że problem leży właśnie po stronie coraz gorszej jakości nagrywarek dostępnych na rynku i zbyt wysokiej prędkości nagrywania - ale to niech już rozstrzygną fachowcy.

Tego Teac-a podłączam dp PC przez interfejs USB <-> IDE z własnym zasilaczem, działa bez zarzutu.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Różne nagrywarki, ale na tym samym kompie?

Spróbować nagrać z prędkością 8x.

Spróbować najpierw utworzyć obraz płyty i z nie większą prędkością niż 8x nagrać.

Najlepiej utworzyć z mp3 pliki wav i nagrywać te pliki z tą prędkością (8x).

Raz miałem takie myki z płytami 8".

Poprawić ortografię. Tam, gdzie ma być "rz" piszesz "ż" i na odwrót.

Domyślnie

Ok, dzięki spróbuję. Konwersję z MP3 na WAV właśnie zrobiłam. Koledzy w pracy doradzili mi również abym przeczyściła głowicę nagrywarki, i zaraz udam się na jej poszukiwania... Natomiast nie wiem jak nagrywać z prędkością 8x, nagrywa mi się chyba automatycznie z prędkością 52x. Nie wiem jak ją zmniejszyć, np.w ashampoo...

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Bój się Boga 52x?! To już wszystko jasne.

Ja też nie wiem, szamponu używam do mycia włosów.

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie

Bardzo cenna porada:

Nie bawiąc się w zbędną kompresję,konwersję itd. , polecam krótko :
    Program Burrrn , który nagra ci wszystko prawidłowo po twojeje myśli , już po zainstalowaniu i obejrzeniu interfejsu sama stwierdzisz iż programik jest banalny, aczkolwiek precyzyjny.

Dodajesz utwory , ustawiasz prędkość zapisu i hejjja .... oto prawidłowo wypalona płytka AUDIO ( polecam płyty marki VERBATIM ).

Co do nagrywania prędkością (płytę w formacie Audio CD) x52 - to raczej niemożliwe ( tak było , nie wiem jak teraz ) , ponieważ z tą prędkością od razu wywala błąd (gdyż żaden sprzęt tego nie odtworzy). Dane jeszcze nagrasz lecz audio już nie.

Najlepiej utworzyć z mp3 pliki wav i nagrywać te pliki z tą prędkością
    Tylko nie pojmuję co przez to można zyskać ? Przecież nic tym nie zmienisz (to tak jakby zrobić film DVD z formatu RMVB).
    Ostatnio edytowane przez warrior ; 17.Jul.2008 o 22:30
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Domyślnie

Cytat Napisał warrior Zobacz post
    Bardzo cenna porada:

Tylko nie pojmuję co przez to można zyskać ? Przecież nic tym nie zmienisz (to tak jakby zrobić film DVD z formatu RMVB).
    Wbrew pozorom porada jest cenna, skoro występują błędy przy nagrywaniu można (zaznaczam można) podejrzewać, że sprzęt się nie wyrabia z konwersją "w locie", poza tym plik WAV zrobiony z mp3 nagrywamy z mniejszym prawdopodobieństwem błędu opróżnienia bufora - nie ma konwersji "w locie" i system jest mniej obciążony.

Jednak jeśli sprzęt sobie radzi to faktycznie przerabianie na WAV przed nagraniem mija się z celem.
    Pozdrawiam

Filon by A-men

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Domyślnie

Cytat Napisał Filon by A-men Zobacz post
    Wbrew pozorom porada jest cenna, skoro występują błędy przy nagrywaniu można (zaznaczam można) podejrzewać, że sprzęt się nie wyrabia z konwersją "w locie"...
    a to nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem,ale myśle, że w tym wypadku to nie stanowi problemu, bardziej tutaj chodzi o sposób nagrywania i być może sam nośnik :
    Cytat Napisał lucyna
    Mam pewien problem, otóż nigdy nie udaje mi się nagrać w pełni dobrej jakościowy płyty CD z muzyką. I to niezależnie jakiej nagrywarki używam...
    Dlatego poradziłem zainstalowanie Burrrn'a.

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

Widocznie trochę dłużej od Ciebie siedzę w tym temacie
    Pozdrawiam

Filon by A-men

ORAZ PC

Domyślnie

No w sumie fakt, ale to też zależy przy czym się też grzebie, bo to tak jak z systemami jedni poradzą stawiać system raz na parę lat, a drudzy kilka razy w ciągu roku, gdzie u mnie to ostateczność .

A odnośnie tego tematu w jakich przypadkach sprzęt się nie wyrabia z konwersją "w locie" to znaczy, od czego to jest zależne ?

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

Od konfiguracji, ilości pamięci RAM, użytego oprogramowania, otwartych procesów itd.
    Zauważ, że Nero robi konwersję "w locie", natomiast np. wtyczka do TC (TCBurner) najpierw przerabia do WAV, a następnie nagrywa.
    Pozdrawiam

Filon by A-men

ORAZ PC

Domyślnie

Zastosowałam się do waszych rad (oczywiście szczerych, nic nie sugeruję)
    i wygląda to niestety nie lepiej, a gorzej. Już kreślę o co chodzi. Tak jak sugerował uatPro skompresowałam (czy jak to się tam nazywa) pliki mp3 na wav stosując odpowiedni program. Następnie w Nero stworzyłam listę tych plików do nagrania i zaznaczyłam prędkość zapisu 8x. Wcisnełam "nagraj" i program poinformował mnie, że "rozpoczął się zapis z prędkością 52x". Żeby było śmieszniej po dokładnie 2 % zapisu wszystko się zawiesiło, płyta zaczęła niemiłosiernie buczeć w stacji dysków, wszystko przestało działać i musiałam ratować się resetem, bo nawem CD się nie dało wysunąć. Następnie spróbowałam nagrać w ten sam sposób w Nero, ale pliki mp3 i również wszystko skończyło się dokładnie tak samo. Co ciekawe jak wcześniej nagrywałam w Nero (ale wówczas była zaznaczona automatycznie prędkość 52x) nie było takich problemów. To znaczy płytki nagrywały się z błędami oczywiście, ale nic się nie wieszało, a przynajmniej proces nagania dochodził do końca i pojawiał się napisa że "nagranie zakończone sukcesem". Jakość była słaba, ale dało się nagrać. Zaznaczając prędkość 8x jest jak powyżej opisałam. Natomiast za namową Warriora ściągnęła program Burrrn i istotnie jest prosty w obsłudze i przejżysty, ale nagrywanie kończy się tak samo. Wybieram pliki, ustalam prędkość nagrywania na 8x i wyskakuje mi dokładnie coś takiego:
    Zakończono przetwarzanie pliku #1.
    Zakończono przetwarzanie pliku #2.
    Zakończono przetwarzanie pliku #3.
    Zakończono przetwarzanie pliku #4.
    Zakończono przetwarzanie pliku #5.
    Zakończono przetwarzanie pliku #6.
    Zakończono przetwarzanie pliku #7.
    Zakończono przetwarzanie pliku #8.
    Zakończono przetwarzanie pliku #9.
    Zakończono przetwarzanie pliku #10.
    Zakończono przetwarzanie pliku #11.
    Zakończono przetwarzanie pliku #12.
    Zakończono przetwarzanie pliku #13.
    Zakończono przetwarzanie pliku #14.
    Zakończono przetwarzanie pliku #15.
    Zakończono przetwarzanie pliku #16.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/01_Ścieżka 2.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/01_Ścieżka 2.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:6: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/02_Ścieżka 2.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/02_Ścieżka 2.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:10: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/03_Ścieżka 3.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/03_Ścieżka 3.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:14: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/04_Ścieżka 4.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/04_Ścieżka 4.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:18: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/05_Ścieżka 6.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/05_Ścieżka 6.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:22: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/06_Ścieżka 14.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/06_Ścieżka 14.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:26: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/07_Ścieżka 8.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/07_Ścieżka 8.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:30: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/08_Ścieżka 5.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/08_Ścieżka 5.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:34: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/09_Ścieżka 8.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/09_Ścieżka 8.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:38: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/10_Ścieżka 9.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/10_Ścieżka 9.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:42: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/11_Ścieżka 7.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/11_Ścieżka 7.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:46: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/12_Ścieżka 9.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/12_Ścieżka 9.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:50: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/13_Ścieżka 10.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/13_Ścieżka 10.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:54: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/14_Ścieżka 8.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/14_Ścieżka 8.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:58: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/15_Ścieżka 6.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/15_Ścieżka 6.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:62: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/16_Ścieżka 3.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/16_Ścieżka 3.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:66: Cannot determine length of track data specification.

Zupełnie już nie wiem o co chodzi, niszczę tylko kolejne płytki, tym razem już Verbatimu.

Domyślnie

Przed chwilą spróbowałam wypalić kolejną płytkę w Burrrn`ie i tym razem wyskakuje coś takiego:
    Zakończono przetwarzanie pliku #17.
    Initializing SPTI ... OK!
    ?: No error. Cannot send SCSI cmd via ioctl

Koszmar...

Domyślnie

Dodam, że aby mieć pewność że wybierane przezemnie wcześniej pliki do nagrania nie są felerne, tym razem wybrałam pliki mp3 świeżo ściągnięte z neta, a więc wcześniej nie nagrywane.

Domyślnie

Kochana problem masz z konwertowanymi plikami WAV, dla standardu CD-Audio wymagana jest częstotliwość (sampling rate) 44100 Hz, Twoje pliki WAV mają częstotliwość 16000 Hz.
    Masz to opisane w logu Nero.
    Konkretnie tutaj (pogrubiona czcionka):

ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/01_Ścieżka 2.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/01_Ścieżka 2.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:6: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/02_Ścieżka 2.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/02_Ścieżka 2.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:10: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/03_Ścieżka 3.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/03_Ścieżka 3.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:14: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/04_Ścieżka 4.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/04_Ścieżka 4.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:18: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/05_Ścieżka 6.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/05_Ścieżka 6.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:22: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/06_Ścieżka 14.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/06_Ścieżka 14.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:26: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/07_Ścieżka 8.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/07_Ścieżka 8.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:30: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/08_Ścieżka 5.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/08_Ścieżka 5.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:34: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/09_Ścieżka 8.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/09_Ścieżka 8.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:38: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/10_Ścieżka 9.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/10_Ścieżka 9.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:42: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/11_Ścieżka 7.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/11_Ścieżka 7.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:46: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/12_Ścieżka 9.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/12_Ścieżka 9.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:50: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/13_Ścieżka 10.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/13_Ścieżka 10.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:54: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR:
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/14_Ścieżka 8.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR:
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/14_Ścieżka 8.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:58: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/15_Ścieżka 6.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/15_Ścieżka 6.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:62: Cannot determine length of track data specification.
    ERROR: C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/16_Ścieżka 3.wav: found sampling rate 16000, require 44100.
    ERROR: Header of audio file "C:/DOCUME~1/rafal/USTAWI~1/Temp/burrrn_temp/16_Ścieżka 3.wav" is corrupted.
    ERROR: C:\Program Files\Burrrn\burrrn.toc:66: Cannot determine length of track data specification.
    Spróbuj to samo tylko bezpośrednio z mp3.
    W Nero nagraj na Image Recorder zamiast na CD i będziesz miała pewność, że wszystko jest Ok bez niszczenia płyt.
    Ostatnio edytowane przez Filon by A-men ; 19.Jul.2008 o 20:16
    Pozdrawiam

Filon by A-men

ORAZ PC

Starszy kapral Oxynium ma szanse Avatar Oxynium

Domyślnie

Nigdy takie obrazowe symulacje nie oddadzą prawdziwego wypalania na płytkę. Według mnie takie nagrywania obrazów, żeby sprawdzić czy płytka zadziała, mija się z celem.

Domyślnie

Można by spróbować testować na CD-RW.

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

Witam. Do Filon by A-man: ten cytat jest nie z Nero, a z Burrrn`a. Nero przy zaznaczonej prędkości zapisu 8x najzwyczajniej w świecie rozpoczyna zapis z prędkością 52x po czym wszystko się wiesza i konieczny restart kompa. Ma to miejsce zarówno przy wav jak i mp3. Natomiast w Burrn`ie jest tak jak w tym cytacie. Nadal jestem w kropce. Wychodzi mi na to że ten wyśmiewany tu przez niektórych ashampoo wypada stosunkowo najlepiej, choć też zawsze ma błędy, ale najmniej i zawsze przynajmniej nagrywa do końca. Sama już nie wiem. A z tym testowaniem na CD-RW to nie wiem o co chodzi, bo ja się zbytnio nie znam, więc była bym wdzięczna aby jaśniej i prościej mi pisać. Ale jak rozumiem na razie sytuacja jest taka że nawet nie wiadomo co u mnie nie działa i dlaczego ? Nagrywanie płytek to raczej banał, wszyscy mi się dziwią że mam taki problem....

Domyślnie

Aha i jeszcze do Filona by A-men: płytkę z samych mp3 również próbowałam w Burrn`ie wypalić i wówczas wyskoczył drugi zacytowany przezemnie komunikat:
    Zakończono przetwarzanie pliku #17.
    Initializing SPTI ... OK!
    ?: No error. Cannot send SCSI cmd via ioctl

Domyślnie

Napisz proszę jaką masz konfigurację sprzętową, szczególnie jaką płytę główną.
    Pozdrawiam

Filon by A-men

ORAZ PC

Domyślnie

Nie wiem czy to o to chodzi, ale znalazłam coś takiego: AMD Athlon(tm)XP 2500+ 1.83 GHz 256 MB RAM.

Domyślnie

a z jakiego konta nagrywasz? (Administrator, Gość?).

CD-RW - to płyta wielokrotnego zapisu : nagrywasz - kasujesz - nagrywasz - kasujesz itd. i nie marnujesz płytek.
    Ostatnio edytowane przez warrior ; 20.Jul.2008 o 11:51

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

Mamy normalnie jedno konto z którego wszyscy korzystają i tak też nagrywam. A z tymi płytkami to już wiem o co chodzi, będę musiała kupić jedną bo nie mam obecnie.

Domyślnie

Cytat Napisał lucyna Zobacz post
    Nie wiem czy to o to chodzi, ale znalazłam coś takiego: AMD Athlon(tm)XP 2500+ 1.83 GHz 256 MB RAM.
    To jest procesor, podaj model płyty głównej.
    Pozdrawiam

Filon by A-men

ORAZ PC

Domyślnie

Gdzie go znajdę ?

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)