+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Ząbek na wykresie ... co to, skad to ?

Laser
    Gość

Domyślnie Ząbek na wykresie ... co to, skad to ?

Witam..

Zauwazyłem ze testujac jakakolwiek płyte na jakim kolwiek z posiadanych napedów w nero cd speed na wykresach - w tym samym miejscu dla danego napedu, wyskakuje mi "zabek" na wykresie - wykres nie jest idealnie prosty ... wiem ze moglbym znalesc sobie inne problemy ale zastanawia mnie ta powtarzalnosc i wystepowanie na kazdym napedzie ... jakies pomysły drodzy Towarzysze ?

Ponizej screeny.
    Załączone obrazki Załączone obrazki Ząbek na wykresie ... co to, skad to ?-asus____drw-0804p_1.png   Ząbek na wykresie ... co to, skad to ?-asus____drw-0804p_1_2.png   Ząbek na wykresie ... co to, skad to ?-yamaha__crw-f1e_1.png  

Ząbek na wykresie ... co to, skad to ?-yamaha__crw-f1e_1_2.png  

Nol
    Gość

Domyślnie

Lol, czytając powyższy tekst spodziewałem się jakiegoś znacznego spadku prędkości odczytu, patrzę, a tam jakiś niby "pryszcz" Heh.. co do jednego amsz rację - faktycznie mógłbyś sobie znaleźć inne problemy

Ale na poważnie - w zasadzie jest to interesujące, a ściślej - cykliczność tego zjawiska mnie ciekawi. To długi strzał, ale może ma to związek ze sterownikami od płyty głównej (obsługa kontrolerów IDE)...

W każdym razie u mnie to nie występuje - możesz spojrzeć na wykresy Toshiby i NECa w wątku "skany jakości płyt dla nagrywarki ND-3500A". Dodatkowo umieszczam tu test transferu wykonany na moim wiekowym Plextorze 1610TA. A raczej zamieszczę - znowu mi system daje w tyłek. Jutro się z nim rozprawię.
    Załączone obrazki Załączone obrazki Ząbek na wykresie ... co to, skad to ?-plextor.png  
    Ostatnio edytowane przez Nol ; 31.Oct.2004 o 18:19

Laser
    Gość

Domyślnie

Skany przegladalem - i tam rzeczywiscie skoki wieksze, ale wiadomo rekalibracja.

Moze rzeczywiscie zmienie te stery od chipsetu - w sumie mam 6 xx a do tej serii ( 865PE ) chyba najlepsze były 5 xx

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

No nie, Laser, na miłość Boską tylko nie takie ząbki Ja rozumiem jakby chodziło o skok 90%, ale tu nie ma 1%

Stawiam na mechanikę napędu.

Aha, jak ząbek boli - to wyrwij Albo chwytaj celmę i z udarem borować ....

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Laser a zobacz czy w tym miejscu pojawia się większa liczba błędów C1 lub (w najgorszym przypadku) C2? Ja miałem taki sam problem. Na każdek płycie było to samo, nawet umieszczenie nagrywarki w innym kompie powodowało ten "ząbek". Postanowiłem przetestować nagrywarkę w KProbe i okazało się, że występował tam błąd typu C2.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Starszy plutonowy pietrek zero jak zero Avatar pietrek

Domyślnie

Laser, kazdy ci chyba pozazdrosci takich zebow
    dentysta na tobie nie zarobi na pewno
    moje gratulacje
    a co do samego zeba na screenach, moze w tym czasie os cos zapisuje po prostu, moze jakis proces zaczyna cos robic i obciaza troszke winde ...
    ja bym sie tak tym nie martwil

cheers
    Z powazaniem,
    pietrek
    ( lossless audio hub forever http://www.lossless.prv.pl )

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam

Wiece - jedna dziurka nie leczona moze w skrajnym wypadku spowodowac ze wyladuje ze sztuczna szczeka

Tak sobie pomyslałem ze ten zabek moze pochodzic albo rzeczywiscie od sterownika, albo od zintegrowanej karty dzwiekowej albo cholera wie od czego ... hmm powalcze w wolnej chwili i dam znac czy plomba bedzie konieczna

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)