Mam pytanko. Czy NERO potrafi obsługiwać naraz kilka nagrywarek. Chciałem na 1 komputerze popalić dużą ilośc płytek, wsadziłem 3 nagrywarki ale program każe mi wskazac konkretna nagrywarkę. Czy ktoś ma pomysł jak to zrrobić ?
Mam pytanko. Czy NERO potrafi obsługiwać naraz kilka nagrywarek. Chciałem na 1 komputerze popalić dużą ilośc płytek, wsadziłem 3 nagrywarki ale program każe mi wskazac konkretna nagrywarkę. Czy ktoś ma pomysł jak to zrrobić ?
Tak, nero obłsuguje większą liczbę nagrywarek (zależy to od wersji programu, są taki które obsługują do 32 napędów jednocześnie).
Najważniejsze, to mieć odpowiednią wersję, OEM się nadaje tylko do jednej nagrywarki. Przed zapisem, w oknie gdzie konfigurujesz prędkość zapisu i tryb, jest też checkbox którego zaznaczenie aktywuje tryb wykorzystanai większej ilości napędów. Gdy wybierzesz zapis będziesz mógł ponownie zacząć przygotowania do tworzenia płyt na innych napędach niż ten aktualnie zapisujący.
O ile sie nie myle, to zwykla wersja nero pozwala uzyc 2 nagrywarek, a wiecej to juz kwestia wersji nero czyli seriala. Wiecej pozwala uzyc wersja enterprise albo ultra, teraz nie moge sprawdzic bo mam tylko jedna nagryware i tym samym nie mam mozliwosci zaptaszkowania uzycia wielu nagrywarek. Co do wersji OEM to nie wiem, bo z reguly jest to nero express a jego nie uzywam bo jest do kitu, ale podejrzewam ze z racji seriala bedzie on tylko obslugiwal nagrywarke z ktora byl zakupiony, ale byc moze obsluzy 2 takie same nagrywarki - musialbys sprobowac.
Jesli masz normalnego nero, to jak Sobal napisal postaw ptaszka przy uzyciu wielu nagrywarek i przy wlaczaniu zapisu bedziesz mial do wyboru ktorej chcesz uzyc, zaznaczasz wszystkie i jazda.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)