Witajcie. Jestem tutaj nowym forumowiczem i na początek... "trochę wazelinki", bo chciałem wyrazić uznanie dla moderatorów oraz innych forumowiczów, którzy bardzo cierpliwie tłumaczą bardzo często po raz kolejny te same problemy, w większości przypadków nie ignorując nawet najbardziej błahych spraw. Jestem pod wrażeniem wiedzy, naprawdę...
Chciałbym zatem zapytać się o Waszą opinię. Posiadam od przeszło roku komputerową nagrywarkę ASUSA DRW-2014LIT LIGHTSCRIBE, na której przegrałem naprawdę sporo CD-R (około 1000). Generalnie jestem z niej zadowolony. Oczywiście jest pewne "ale". A mianowicie zdarza się ostatnio (kiedyś chyba też tak bywało, ale nie zwróciłem na to uwagi - moja czujność była uśpiona), że niektóre płyty z muzyką, które przegrywam (z prędkością x8 lub x16) nie chcą wystartować ze stacjonarnego odtwarzacza CD typu TEAC CD-P1260 (zakupiony kilka miesięcy temu) a jeśli już ruszą, to w czasie ich odtwarzania dochodzi do kilku lub nawet kilkunastosekundowych "zawieszek" tegoż odtwarzacza. Co dziwne, te same płyty są odtwarzane przez komputerowy napęd bez zastrzeżeń. Sprawdzałem również te "niby" padnięte płyty (zapomniałem dodać, ze używam jedynie VERBATIMÓW), używając narzędzie NERO CD-DVD SPEED. Testy wychodzą dobrze, albo nawet bardzo dobrze. Pojawiają się jedynie błędy C1 z końcową oceną jakości zwykle około 96-98 punktów. Co jeszcze dziwniejszym jest, mam pewną pewną płytę CD-R (nienagraną na moim sprzęcie komputerowym), która w teście osiągnęła niebotycznie niską ilość punktów - o punktów! Nie wspominając, że w koncówce nawet sie program zawiesił z płytą. Natomiast wspomniany odtwarzacz cd TEACA odtwarza tę płytę wzorowo!. I o co tutaj chodzi? Macie może jakieś podobne doświadczenia? Jak dla mnie, jest to wszystko co najmniej dziwne. Niby wszystko jest zero-jedynkową kombinacją, ale w tych cyfrowych urządzeniach jest jakaś magia i nioeobliczalność. Jak myślicie, nagrywarka komputerowa jest już do dupy? A moze jednak płyty? A jak nie to, to moze odtwarzacz CD?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem