WITAM!
Dzisiaj kupiłem nagr. CD-RW ASUS 52x32x52 AS. Jest to moja 2-ga nagrywarka tej firmy . Poprzednia to model to 16x10x40 . W związku z nowym sprzętem mam kilka pytań które nasuneły mi się po zainstalowaniu :
1 Czy tacka po wysunięciu powinna mieć "luz" w prawo , lewo, góra , dół Niewielki na boki , duży w pionie . Czy ten model "tak ma" ? W starej tacka jest raczej sztywna.
2 Na obudowie jest data produkcji kwiecień 2004 Czy jest możliwe żeby sprzęt tyle leżał w churtowni
3 Jednym z pierwszych objawów kończenia się starej były najpierw problemy z czytaniem oryginalnych płyt audio , potem oryginalnych płyt z programami i grami Dlatego na pierwszy ogień poszły właśnie te wszystkie płyty z którymi miałem problemy. I o ile audio idą OK to z grami i programami jedne idą inne nie. Dioda na obudowie miga jakby laser miał problemy ze sciezkami . Płyty sa w stanie dobrym . Jesli sa problemy z płytami są to drobne ryski . Czy płyty są za szybko "kręcone" ? W info. o sprzęcie jest uwaga o dostosowywaniu się napędu do typu nośnika
4 Czy te objawy moga świadczyc o tym że sprzet nie jest nowy Że był dosyc mocno ekspaloatowany lub uszkodzeniu uległa tacka i po naprawie opchnięto go dla mnie ?
Bardzo prosze o pomoc!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem