Czy wiec cos o "błedy w zamykaniu" plyt DVD i skad sie biora i jak je mozna usunąc![]()
Czy wiec cos o "błedy w zamykaniu" plyt DVD i skad sie biora i jak je mozna usunąc![]()
tzn?
co za bledy, w jakim programie, co palisz na jakiej plycie i ile to zajmuje miejsca, czy nadpalasz? itp
domyslam, sie (ale tylko domyslam) ze moze chodzic o blad leadoutu orzy nagrywanieu kompilacji do granic nosnika - bywa i jesli plyta dziala to nie ma sie czym martwic, ale napisz konkretnie o co ci chodzi
Pisze o tych bledach bo mi tak kolega powiedzilal bo ma to samo. Błedy te podobno powoduja ze napedy DVD nie chce otwierac tych plyt. U mnie wszystko jest dobrze ale u innych czesto nic nie chodzi
czyli wyskakuje ci jakis blad czy nie?
jesli nie to kolega po prostu sie myli - to ze stacjonarka nie czyta nagranej plyty nie ma nic wspolnego z zamknieciem plyty (zakladajac ze wszystko robisz poprawnie) tylko z zzawysokim poziomem bledow na plycie lub po prostu niewydolnoscia ukladow stacjonarki niepozwalajaca odczytac plyty nagrywanej
czasem pomaga zmiana booktype, mozliwa na plytach + na wiekszosci wspolczasnych nagrywarek
a prawie zawsze pomaga palenie na pozadnych plytach - ja jak zawsze polecam verbatimy/platinium, sporo uzytkownikow chwali tez tdk - zobacz ktroe maja najlepsza kompatybilnosc z twoimi zabawkami
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)