Witam. kupilem nagrywarke liteon i niewiem jak nagrac film divx z napisami. Polski film divx nagrywam bez problemu w nero bezposrednio na dvd co zchodzi okolo 3h, jednak mam problem jak dodac napisy do filmu obcojezycznego
Witam. kupilem nagrywarke liteon i niewiem jak nagrac film divx z napisami. Polski film divx nagrywam bez problemu w nero bezposrednio na dvd co zchodzi okolo 3h, jednak mam problem jak dodac napisy do filmu obcojezycznego
www.cobraverde.net - to wersja delux
a jak chcesz miec napisy "na twardo" wklejone to proscizna - wywal kodeki i zainstaluj ffdshow (tyko na tym zyskasz - zapewniam), tam wlacz subtitles (w konfiguracji) i daj zeby nero zaczol przerabiac film - jesli napisy beda mialy ta sama nazwe i beda w tym samym katalogu z filmem to w efekcie uzyskasz film z napisami wklejonymi na stale
A jesli nic nie zrobie tylko załaduje film z katalogu a napisy będą o takiej samej nazwie to tez mi nagra z napisami?
"troche" jasniej prosze bo nie wiem co i jak masz zamiar zrobic...
A jak będzie z rozmiarem napisów?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
w ffdshow ustawiasz wszystko co trzeba - skrypt, czconke, wilekosc, lamanie wierszy, kolor itp...
edit: jak odpalisz w playerze to masz podglad jak to bedzie
cześć mam problem z przerabianiem płyt svcd na vcd i prosze o informacje o pogramie do dzielenia filmów z avi na vcd . Jestem nowy w tym temacie i prosze o pomoc w tych kwestiach . Bardzo pilne dzięki
Jest jeszcze taki program Avi2DVD-darmowy-ale ja nie mogę sobie z nim poradzić-może Tobie boa_man sie uda?
Jak ustawic w ffdshow czcionke napisow bo nie umiem i ktora wersja ffdshow jest dobra do tego![]()
Ostatnio edytowane przez Heineken ; 10.May.2005 o 10:30
w menu start klikasz na ffdshow/configuration
w otwartym okienku masz manu po lewej - jedziesz w dol do opcji subtitles i wlaczasz ja
ponizej masz opcje fomt - wybierasz suwakiem (ja mam 35 i zaznaczone automatic - jest dla mnie ok)
obok mozesz wybrac kroj i inne parametry...
Czesc,
wyprobowalem ten sposob, ale wyglada na to, ze moj Nero nie chce gadac z ffdshow. Moja wersja to: Nero 6 Ultra Edition 6.6.0.13.
Zakladam, ze ffdshow zainstalowany zostal poprawnie, poniewaz Windows Media Player wyswietla teraz napisy. Koala player wyswietla teraz napisy podwojnie, Nero ShowTime niestety nie i oczywiscie wypalony dvd tez nic nie wyswietla.
Jakies doatkowe wskazowki?
Z.
Program jest bardzo prosty w obsłudze bo jest po polsku, jeśli jeszcze jesteś zainteresowany to daj znać, a po krótce postaram ci się to opisać.Napisał Grzes43
Pozdrawiam.
"We know you've come to inherit what's yours...The Mansion."
Napisał nimal
sorry ze pytam ale o co chodzi w tym kodeku niekapuje jak wbic tam npisy zeby je przerobił moze to prodte ale nie kapuje i dlatego pytam?
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)