+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: czy to coś zmieni?

Szeregowy Barbara5 ma szanse

Domyślnie czy to coś zmieni?

Szanowni forumowicze!
    Mam problem, ponoć płyty nagrywane na różnych wypalarkach nie zawsze są kompatybilne z wszystkimi stacjonarkami.Mam płyty dvd wypalone na wypalarce NEC i nie chodzą na moim stacjonarnym dvd.Płyty wypalane na Liteonie chodzą bez problemu!Czy jeśli przepalę płyty wypalone na Nec na Liteonie to coś zmieni?I czy wkońcu odpalę te płyty na stacjonarce?
    Ostatnio edytowane przez Barbara5 ; 04.Feb.2005 o 09:48

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Plyty z koncowka R sa do jednokrotnego zapisu, plyty z koncowka RW sa do wielokrotnego zapisu, jesli masz R to nie mozesz ich ponownie wypalic na innej nagrywarce, chyba ze skopiujesz na nowe nosniki.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Szeregowy Barbara5 ma szanse

Domyślnie

Witam Cię serdecznie Druss!
    Rozumię, ale czy jeśli zrobię kopię na innej wypalarce zmieni to parametry tej płyty na tyle aby poszła mi na stacjonarce?Dowiedziałam się od gościa który wypalił te płyty dvd ,że wypala je na nagrywarce NEC,i czasami zdarzało się ,że wypalone płyty u nie których nabywców nie chodziły na stacjonarmym dvd.Ja zaobserwowałam , że wszystkie płyty wypalone na Liteonie świetnie się odczytują na moim dvd.Więc czy jeśli zrobię kopię na Liteonie jest szansa że się odpalą?

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Tak jak najbardziej.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

Domyślnie

A mżesz napisać, jaki masz odtwarzacz stacjonarny?
    Z reguły, z tego, co przeczytałem na forach dyskusyjnych w Necie i z moich doświadczeń (miałem LiteOna SOHW 832s, a szwagier ma NEC-a 3500) wynika, że NEC nagrywaa wszelakiej maści opłyty DVD bez problemu. To LiteOn wymaga wyłącznie dobrych, markowych nośników - Verbatim i TDK.
    Ja na swoim Litku, jak nagrałem badziew typu Esperanza, lub Mediastore to na stacjonarnym LG DT585NY takie płyty nie chciały chodzić, albo się ścinały. Nagrane przez szwagra na NEC-u chodziły idealnie.
    Może coś nie tak nagrywasz?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia