Witam!
Czy ktoś może polecić program do przerabiania divixów na vcd?
Proszę o pomoc.
![]()
Witam!
Czy ktoś może polecić program do przerabiania divixów na vcd?
Proszę o pomoc.
![]()
np WinAVI Video Converter, Nero Vission Expres - jesli chcesz ten pierwszy to daj znac wysle na maila
..::TyGrYseK::..
Będę wdzięczna Tygrysku!
Bardzo proszę:
barbara5@buziaczek.pl
Oki Poszlo
Mysle ze obsluga nie bedzie sprawiala wiekszych problemow programik jest prosty i instyktowanie sie go obsluguje...
Jak by co Pytaj![]()
Dzięki dobry człowieku!Dotarło,ale mam nadzieję że sobie poradzę.Chyba że masz dostęp do jakiejś instrukcji?To było by mi łatwiej.Jeśli tak to puść proszę na maila.
Plisss.
Instrukcje napisalo zycieWziolem odpalilem pierwszy raz program i raczej wszytsko instyktownie zrobilem - nie bylo problemow.
Konwertujac do vcd nie ma co ustawiac w nim (z racji tego ze vcd ma ustalowne od-gornie parametry)
Ale moze cos napisze..dla vcd
Odpalasz program
po lewej na dole klik DVD
Wczytujesz plik filmowy ktory chcesz przerobic..
W select output format - zmieniasz z dvd na vcd lub na svcd z tym drugim bedzie lepsza jakos -tyle ze wiekszy plik
Klikasz na Advanse
W zakladce svcd ustalasz sobie co wolisz
Czy jakos czy wielkosc pliku, na jednej czy na kliku cd
Wybierasz jeszcze PAL
Zatwierdzasz i to wszytsko.
Witam Cię Tygrysku!
Mam pytanko,zapytanko.Po zainstalowaniu tego co mi przesłałeś mam pobierać jeszcze jakieś pliki ze strony internetowej?Jakiego programu mam użyć do wypalenia płyty?I jeszcze jedno nie mogę wgrać płyty!Nic nie rozumię.W kompie do odtwarzania mam Windows Media player, a on nie może odczytać obrazu tylko zapis dżwięku.Pliis pomocy.
Zacznijmy od tego ze przeslalem Ci program wraz z cukierkami aby juz nic nie trzeba bylo sciagac.
Wiec jest gotowy do pracy.
Jesli chcesz zrobic vcd lub svcd to program generuje Ci .mpega
Wypalać możesz czym lubisz np. w nero express wybierasz Kompilacje Wideo/zdjecia --> Video Cd lub Super Video CD
Dodajesz plik wygenerowany przez WinAVI Video Converter (mepeg)
Palisz i masz gotową svcd lub vcd (zalezy co wolisz)
Jesli chodzi o druga czesc pytania najwyrazniej nie masz zaistalowanych wszytskich kodekow w komputerze.
A tu akurat nie rozumiem pytankaNapisał Barbara5
![]()
Ostatnio edytowane przez Tygrysek ; 10.Feb.2005 o 09:41
Tygrysku!Jak wpakowałam tą płytkę w do przerobienia(jest w Avi)to mój komp wysyła mi komunikat że wystąpił jakiś błąd w odczycie obrazu!Do odtwarzania tak jak pisałam używam Windows Media payer, a jak próbuje nim odtworzyć płytę to odpala mi się tylko dżwięk.
A do wypalania mam zainstalowanego Nero Burning.Możesz przesłac na maila nero vission expres?albo linka do pobrania?może muszę miec jeszcze jakiś program?a i jeszcze dedno,ja nie mam teraz wypalarki dvd tylko cd
![]()
Ostatnio edytowane przez Barbara5 ; 10.Feb.2005 o 11:48
Wiec zacznij od tego zeby przegrac film na dysk
A nero masz na www.nero.com
Tygrysku !Chyba z Tobą pokicam na ogonku z radości!Coś poszło!ale jak ustaliłam PAL nie przeba było coś jeszcze ustawić?I jeszcze jedno jak później to wypalić?
oj pisalem o tym wczesniej wiec tylko czytac![]()
Pomocy!Mam zapisany na dysku plik ale nie mogę go dołączyć do nero!Występuje bład,że jest obsługiwany przez inny serwer!
Udało się !Wielkie dzięki za cierpliwość Tygrysku!Pozdrawiam!
Wow az nie moge uwierzyc
Bo juz mialem pisac od nowa jakiego manuala z screenami jak sie do tego zabrac
A tu taka niespodzianka hi![]()
Ja też się cieszę!Ale mam pytanko jeszcze jedno.Po wypaleniu płyty przez cały czas wyświetla się podczas odtwarzania na środku ekranu małymi literkami VinAvi Con...Co zrobić żeby tego nie było?Obraz jest super ale dźwięk czasami śriruje(trzeszczy).Co może być przyczyną?
crackowales? - zrobiles to zle
uzyles trial - kup...
![]()
Wiec jak wczesniej wspomnial @nimal uzywasz wersji trial
W tym co dostalas odemnie jest "cukierek" wystarczy go uzyc
Odnosnie trzaskow jesli nie ma ich w orginalnym materiale to nie mam pomysłow skad sie wziely.
@nimal chyba crackowałaś a nie crackowałeśNapisał nimal
Kobiety tez czasem trafiaja na to forum![]()
A możesz mi przybliżyć o co chodzi?Bo ja dopiero pierwszy raz przerabiałam płytę.
Hmmm!A może mi pomożesz rozpoznać tego cukiereczka?
a, to najmocniej przepraszam Szanowna Paniamam nadzieje, ze Kolezanka niezrazona mym gruboskurstwem nadal zagldac bedzie
![]()
Myśle że w mailu wylaśniłem małe co-nie-co związane z cukierkomaniąNapisał Barbara5
![]()
Tak Tygrysku dziękuję!muszę to jeszcze przetestować.
Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie.Co sądzisz o mon![]()
towaniu karty telewizyjnej?Bo słyszałam negatywne opinie,że zakłuca pracę kompa,że lubi się zawieszać itp.
Ostatnio edytowane przez Barbara5 ; 15.Feb.2005 o 13:51
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)