+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 29

Temat: Jaka to nagrywarka jest?

Szeregowy stankry ma szanse

Unhappy Jaka to nagrywarka jest?

Mam nagrywarke cd/dvd. Potrzebuje wiedziec jaka to marka i model ale nie wiem jak to sprawdzic. W zadnych opcjach systemu nie wyswietla takich informacji. Probowalem tez kiedys jakims programem do sprawdzania konfiguracji komputra ale tez nie pomogl.
    Wiem ze to glupi problem (nie wiem jaki mam sprzet) ale dostalem komputer od kogosi nie zapytalem o szczegoly bebechow.
    Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Np nero info tool, masz w pakiecie z nero.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

wyswietla mi cos takiego ...
    Załączone obrazki Załączone obrazki Jaka to nagrywarka jest?-nero-infotool.jpg  

Rezerwista *Vojtas* zero jak zero Avatar *Vojtas*

Domyślnie

A co masz pod zakładką "Configuration"?

pozdr.
    "Nie ważne jest, gdzie patrzysz, ale co widzisz." - Hanry David Thoreau

Szeregowy Kataryniarz ma szanse Avatar Kataryniarz

Domyślnie

Nagrywarka to PIONEER DVR-MCC - z tego co pamietam to, to samo co DVR-108

Domyślnie

w configurations mam cos takiego:
    Tez myslalem ze to pioneer ale nie bylem pewien wiec napisalem do nich wysylajac szota. Odpisali ze bronm boze to nie ich - wogole jakas dziwna obsluga chyba :/
    No i jesli to pioneer to jaki model?
    Załączone obrazki Załączone obrazki Jaka to nagrywarka jest?-capture-2.jpg  
    Ostatnio edytowane przez stankry ; 11.Mar.2005 o 00:12

Laser
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kataryniarz
    Nagrywarka to PIONEER DVR-MCC - z tego co pamietam to, to samo co DVR-108
    Nie do konca to samo ( jednak wszystko wskazuje ze technicznie to ten sam naped - sprawa zakombinowanego fw ) - ale jesli chodzi o parametry to cos z pogranicza 107 i 108 ale chyba jednak blizej mu do 108 z tym ze troche wykastrowanej, naped posiada mozliwosc zapisu płyt dvd DL, ale predkosci nagrywania zanizone do poziomu 107 a jesli chodzi o cdr/rw to jeszcze nizej. Sprawdz jesli mozesz co jest napisane na naklejce znamionowej na górnej sciance napędu - powinno byc zaznaczone 107 lub 108 z tego co czytalem ...

Niemniej dziwny to stwor - wiec zalecam ostroznosc jesli chodzi o kombinowanie z biosem ( na forum rpc niby ktos tam do pelnej 108 to sflashowal ale ... )

Specyfikacja w pdf'ie ponizej jakby ktos byl zainteresowany
    Attached Files

Szeregowa xD wladzia zero jak zero Avatar wladzia

Domyślnie nagrywarka HEZOXYX HIZSPIR0 SCSI CdRom Device? czyli jaka?

hey. Mam mały problem z ustaleniem jaką mam nagrywarkę w komputerze. Pojawił mi się problem w trakcie nagrywania i nie wiem, które sterowniki powinnam dograć. Moja nagrywarka wg tego co znalazłam to
    HEZOXYX HIZSPIR0 SCSI CdRom Device
    z tym, że przed formatowaniem komputera wyświetlało mi się, że to Toshiba (ale nie wiem jaka). Co się stało i jak mam sprawdzić jaka dokładnie to jest Toshiba (ww nazwa nie wyświetla się w google)? Dziękuję za udzieloną pomoc

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

To jest identyfikacja napędu wirtualnego, a nie nagrywarki.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Domyślnie

Cytat Napisał Filon by A-men Zobacz post
    To jest identyfikacja napędu wirtualnego, a nie nagrywarki.
    Aha. A jak sprawdzić w Windows 7 nagrywarkę?

Domyślnie

W menedżerze urządzeń pozycja stacje dysków CD-ROM/DVD - tam jest informacja jaką masz nagrywarkę.
    A np. w pakiecie Nero w pulldown menu Nagrywarka -> wybierz nagrywarkę - tu będzie lista wszystkich obecnych w systemie.
    Pozdrawiam

Filon by A-men

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Domyślnie

W menedżerze urządzeń pozycja stacje dysków CD-ROM/DVD - tam jest informacja jaką masz nagrywarkę.
    A np. w pakiecie Nero w pulldown menu Nagrywarka -> wybierz nagrywarkę - tu będzie lista wszystkich obecnych w systemie.
    w Win 7 Nero nie działa więc go nie posiadam.

co do "Urządzeń" (bo tylko takie coś mam w panelu sterowania) to wyświetliło mi się to co napisałam wyżej... czyli dalej nie wiem
    "Nie sprzeczaj się z idiotą. Sprowadzi on dyskusję do swojego poziomu i pobije Cię doświadczeniem"

Domyślnie

Nero bardzo dobrze działa w w7, masz jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki w menedżerze urządzeń ?
    Pozdrawiam

Filon by A-men

ORAZ PC

Domyślnie

Nero bardzo dobrze działa w w7, masz jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki w menedżerze urządzeń ?

Udało mi się sprawdzić przez CDBurnerXP Moja nagrywarka to Toshiba DVDW/HD TS-L802A. Teraz tylko muszę rozgryźć kwestię nagrywania. Pokazuje mi, że nagrało poprawnie płytkę, wysuwa kieszeń i.... i tylko u mnie na komputerze widać, że coś na płytce jest. Z tym, że nie pokazuje co:/ (z tego powodu chciałam się dowiedzieć jaka mam nagrywarkę :/ ). Na innych komputerach płytka jest widziana jako czysta, a jak się chce na niej coś nagrać to nagrywa tylko pliki, które wskazałam na swoim komputerze. Po takim nagraniu moje pliki (a nie wskazane na tym drugim komputerze) są możliwe do odczytu na każdym komputerze :/ czego to może być wina?
    "Nie sprzeczaj się z idiotą. Sprowadzi on dyskusję do swojego poziomu i pobije Cię doświadczeniem"

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

ale namieszałaś , czytam i zrozumieć nie mogę , na Twoim kompie nagrywasz płytkę , i na niej nic nie ma , na innych kompach ta płytka też jest pusta ? czy jednak na niej coś jest tylko Twój komp jej nie odczytuje po nagraniu , napisz czy po nagraniu na Twoim kompie są jakieś pliki widoczne , na razie tylko tyle podaj informacji
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    ale namieszałaś , czytam i zrozumieć nie mogę , na Twoim kompie nagrywasz płytkę , i na niej nic nie ma , na innych kompach ta płytka też jest pusta ? czy jednak na niej coś jest tylko Twój komp jej nie odczytuje po nagraniu , napisz czy po nagraniu na Twoim kompie są jakieś pliki widoczne , na razie tylko tyle podaj informacji
    Chodzi o to, że jak nagrywam na swoim komputerze płytkę to program pokazuje że nagrana dobrze i wysuwa napęd by ją wyjąć (od razu po nagraniu). Jednak jak chcę ją odczytać to pokazuje, że coś jest na płycie, ale że nie można otworzyć ( w tym czasie napęd buczy -> tak głośno chodzi jakby chciał odczytać a nie mógł; dodam że nagrane wcześniej inne płyty odczytuje bez problemu) mam nadzieję, że w miarę jasno napisałam

PS. Nie wiem czy to ważne, ale problemy zaczęły się po formacie i przejściu z Visty na Win 7
    Ostatnio edytowane przez wladzia ; 08.Aug.2010 o 22:10

Domyślnie

to może być przyczyną kiepskiej jakości płyt które nagrywasz , podaj markę tych płyt i z jaką prędkością są nagrywane ?
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

ja bym jeszcze poprosił o info w jakich parametrach wypalasz (jaka sesja itd.)
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

to może być przyczyną kiepskiej jakości płyt które nagrywasz , podaj markę tych płyt i z jaką prędkością są nagrywane ?
    Kodak 52xCD-R A nagrywam 16x lub 8x (w obu sprawdzałam).

Dziś również wypalałam i płyta pozostała czysta ( a nagrywarka pokazała, że płytę nagrano poprawnie ->oba komputery widzą płytę jako czystą )

PS. co do pytania o sesje to nie wiem dokładnie o co chodzi. sesję zawsze zamykam (to o to)

Domyślnie

a może podczas wyboru nagrywarki zamiast wskazać Twój palnik masz ustawione domyślnie nagrywanie obrazu płyty , wtedy całość zapisuje się na dysku twardym i na pewno nie będzie tego na płycie , jakiego programu do nagrywania używasz ?
    Pozdrawiam

Domyślnie

a może podczas wyboru nagrywarki zamiast wskazać Twój palnik masz ustawione domyślnie nagrywanie obrazu płyty , wtedy całość zapisuje się na dysku twardym i na pewno nie będzie tego na płycie , jakiego programu do nagrywania używasz ?
    CdBurner XP i wybieram nagrywanie płyty na samym początku

Domyślnie

nie używam tego programu , nie mniej jednak w którymś miejscu powinna być opcja wyboru nagrywarki , może tam masz ustawienie "image recorder" zamiast Twojej nagrywarki , wtedy całość zapisuje się na HDD zamiast na płytce , po mojemu kolejność powinna być taka , wybór rodzaju nośnika - w twoim przypadku płyta cd , dalej wskazanie plików do nagrania , następnie wybór nagrywarki i ustawienie prędkości , po takim ustawieniu powinno się wszystko wypalić na płytce , jeśli się nie wypala to tak na odległość ciężko coś ustalić , jak możesz to zrób kilka screenów i wstaw tu na forum jako załączniki , będzie łatwiej nam zlokalizować przyczynę
    Pozdrawiam

Domyślnie screeny

Screeny nagrywania i po jak płytę "widzi".
    Załączone obrazki Załączone obrazki Jaka to nagrywarka jest?-2.png   Jaka to nagrywarka jest?-3.png   Jaka to nagrywarka jest?-4.png  

Jaka to nagrywarka jest?-opcje.png   Jaka to nagrywarka jest?-postep.png   Jaka to nagrywarka jest?-zapytanie-od-programu.png  

Jaka to nagrywarka jest?-ostatni.png  
    Załączone obrazki    

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

precyzując moje pytanie o sesje... miałem na myśli w jakim formacie nagrywasz...iso, udp czy innym co za tym idzie jakie ustawienia dobierasz? czy jest to sesja zamknięta lub multisesja? :]
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

Cytat Napisał BOOTanick Zobacz post
    precyzując moje pytanie o sesje... miałem na myśli w jakim formacie nagrywasz...iso, udp czy innym co za tym idzie jakie ustawienia dobierasz? czy jest to sesja zamknięta lub multisesja? :]

jaki format... hmmm a żebym to wiedziała... "daje Płyta z danymi"- tak jak na screenie... hmmm

sesję zamkniętą co chyba też jest gdzieś widoczne (screen- "zamknij płytę")

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)