+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: jak przegrać film .avi z płyty dvd na dysk

Szeregowy miss ma szanse

Question jak przegrać film .avi z płyty dvd na dysk

nagrałem na dvd-R kilka filmów .avi i podczas przegrywania filmu pojawia się komenda ' błąd danych CRC '
    ---jest jakiś sposób bądź program do takiego kopiowania?
    druga sprawa to ciągłe (co kilka min.) zawieszanie się filmu .avi odtwarzanego z dvd-R
    -czy to za słaby procesor duron 900 ,256ramu ddr
    nagrywarka TS-H552B

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam.

Pierwsza rzecz - na jakich nosnikach ( jakosciowo ) dokonales zapisu ? Jesli sa to płyty z dolnej połki lub nosnik zostal fizycznie uszkodzony ( np zarysowany ) to taki blad mogl sie zdarzyc

Inna sprawa ze napedy koncernu TSSC nie naleza do tych które powalalyby jakoscia zapisu i odczytu - zaktualizuj firmware moze to przynajmniej poprawi jakosc nagrywanych krazkow - znajdziesz go tutaj http://product.samsung.com/cgi-bin/n...ct_results.jsp

Co do odzyskania danych hmm sprawdz to http://www.elpros.si/CDCheck/
    mozesz takze sprobowac odczytac ta płyte np u znajomego na innym sprzecie ...

Co do zacinania - włacz DMA jesli tego nie uczyniles ( opis tutaj http://www.cdrlab.pl/article_wstep_1613.html ) wylacz antyvirusy, zdefragmentuj dysk - i jesli to ten sam film to tak jak pisalem uzyj lepszych jakosciowo nosników i zupdate'uj bios w napedzie
    Ostatnio edytowane przez Laser ; 21.Mar.2005 o 19:20

Szeregowy miss ma szanse

Unhappy

dzięki za poradę(a myślałem że samsung w swoimm przedziale cenowym nie ma konkurencji)

używam płyt po 1zł hawk (tę 40min. nagr.) i firmówki vobis(tę 20min nagr.)
    a z 7 płyt nie udało się przegrać żadnego filmu na dysk

firmware---tzn.bios --czy jest jakiś poradnik jak to zrobić bo z językami obcymi krucho

dma próbowałem wg. poradnika włączyć ale mimo zaznaczenia trybu transfetu na dma i zrestartowaniu chodzi w trybie pio

Szeregowy Leniu ma szanse Avatar Leniu

Domyślnie

Nie chcę powiedzieć, że używałeś płyty marki Hawk - i wszystko jest jasne. Ale moje doświadczenia z tymi krążkami były denerwujące - często tuż po nagraniu sprawdzałem i okazywało się, żę są od razu błędy uniemożliwiające odczyt. Oczywiście paliłem z max prędkością

A co do Durona 900 i 256MB RAMu - to wystarczy do odtwarzania filmów w DivX .... no chyba, że płyta główna jest marna.
    Podążaj w stronę światełka - wybierz cywilizację znającą laser

Coś ostatnio naskrobałem:
    Niebieskie ostrza laserów - Blu-Ray i HD-DVD
    Kopiowanie DVD w 2 krokach (łatwe)

Szeregowy miss ma szanse

Domyślnie

płytka ecs na chipsecie sis z ddr'em---pewnie usłyszę że jest marna---
    ---
    czy może być opcja że moja płytka nie obsługuje trybu DMA dla nagrywarki

Laser
    Gość

Domyślnie

Zaktualizuj sterowniki do chipsetu - najlepiej odlacz naped zaktualizuj sterownik i ponownie podlacz naped, dodatkowo mozesz zainstalowac ASPI, poradnik dot ASPI znajdziesz na stronie głownej

+ Odpowiedz na ten temat

LinkBacks (?)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia