+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: @832S TDK x8 DVD-R trzaski

bjaly
    Gość

Cool @832S TDK x8 DVD-R trzaski

Nagrywarka jest tweakowana, bez problemu działała dopóki nie wsadziłem TDK DVD-R, w tym momencie słychać, że ma problem z rozpozaniem nośnika, dodatakowo te trzaski. Po włozeniu Verbatim DVD-R zachowanie normalne. Próbowałem flashować nagrywarke na inne wersje firmware, wzrorując sie na linkach z artykułu cdrlab oraz codeguys, jednakże cięgle ten sam problem. Obecnie mam wersje VSOB, próbowałem z VSOE i VSOG.

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

shit happends
    tdk-r sa sprzeadwane od dwoch roznych producentow w roznych seriach, niestety zdaza sie ze liteony nie toleruja tych nosnikow (nigdy nie wiem z ktorej serii, bo nie uzywam)
    tak to juz jest ze nosnik nalezy dobrac do spawarki
    jak zajzysz do testow to moze odnajdziesz info o zmianie strategii nagrywania ktora dla jednej z serii podnosi jakosc nagania itp, ale imho gra niewarta swieczki bo mozna uzyc nosnikow produkcji mitsubishi (np verbatim) lub ricoh (np platinium) i bez zadnych zabiegow uzyskac super kompatybilnosc i jakosc

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

Domyślnie

Trafiłeś na trefną partię TDK. Lepiej kupować plusy tej firmy, albo pozostać przy Verbatimach.
    Dla przykładu robiłem dla mojego małego synka kopie bajek na DVD (oryginalne płyty rozwala on błyskawicznie).
    Jedną kopie nagrałem na Verbatimie DVD+R x 4, a drugą na TDK DVD-R 1x-8x.
    Verbatima nagrywałem chyba pół roku temu. TDK jakieś 1, 5 miesiąca. Obie płyty maluch niemiłosiernie porysował. Pomimo to Verbatim chodzi w jego DVD Manta Emperor 2 bez problemów, a TDK musiałem przegrywać, bo tak się ścinała, że nie można było oglądać.
    Pozdr.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia