+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Image CD-R na DVD

Szeregowy Zanders ma szanse

Domyślnie Image CD-R na DVD

Witam!

Mam pytanie, czy istnieje możliwość zapisania obrazu płyty cd-R na nośnik DVD-R? Kwestia dotyczy danych przeznaczonych do obsługi przez konsolę Xbox - a prościej mówiąc - gry Gra została nagrana na nośniku CD-R, ze względu na dość małe rozmiary, jednak czytnik zastosowany we wspomnianej konsoli nie czyta nośników tego formatu. Na mój "chłopski rozum" w tym temacie, próbowałem wykonać obraz płytki, a następnie używając komputerowej nagrywarki DVD przenieść go na ten rodzaj nośnika. Operacja jednak się nie powiadła, o czym poinformował mnie stosowny komunikat, nakazujący zmianę ustawień kompilacji. Sprawa jest o tyle skomplikowana, że wspomniany czytnik nie "widzi" plików czytanych przez czytnik zastosowany w konsoli - z czego wynika, iż żadna bespośrednia operacja na plikach nie jest mozliwa. (przy kopiowaniu gier na x'a z nośnika DVD oczywiście obraz zostaje utworzony bez problemów i z powodzeniem można go następnie kopiować i z niego korzystać)

Czekam więc na słów kilka w tej kwestii.

Pozdrawiam

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Obraz masz skads Sam utworzyles sobie ten obraz W jakim formacie to zrobiles
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Szeregowy Zanders ma szanse

Domyślnie

Witam, tak jak pisałem kopię gry w formacie obsługiwanym przez x'a dostałem na nośniku CD-R ze względu na małą objętość programu, a ponieważ czytnik zastosowany w konsoli nie czyta tego rodzaju nośników, moją intecją było przekopiowanie zawartości na płytkę DVD. W tem celu korzystając z komputerowej nagrywawki DVD utworzyłem obraz pliku CD-R na dysku twardym, którego nie mogłem jednak zwyczajnie zapisać potem na nośniku DVD. Moje pytanie brzmi więc czy istnieje możliwość wykonania takiej operacji? Do dyspozycji mam jedynie obraz pliku zapisany na dysku twardym.

Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia