+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Sony DRU710 aka liteon 1633. Problem z firmware

maciekbonn
    Gość

Domyślnie Sony DRU710 aka liteon 1633. Problem z firmware

Witajcie.
    Mam taki problemik. okolo tygodnia temu zainstalowalem do mojego sony dru710 nowy firmware byx3. wszystko bylo ok poza tym ze nero zaczelo mi nie konczyc plyt - w miejscu lead out na koncu zapisu stawalo.. tzn plyta "niby" dalej sie nagrywala ale nic nie bylo.. przedwczoraj zdazylem wypalic ostatnia plyte.. od tego czasu nie moge nic zrobic. wkladam plyte to wydaje jakies dziwne dzwieki i miga lampka od cd caly czas... nie daje wogole rozruszac plyty. Czytalem rozne zagraniczne fora i coraz wiecej ludzi ma ten problem.
    probowalem przywracac rozne firmware - i od sony i liteona ...i te uruchamiane spod windows i za pomoca mktflasha... wszystko niby sie robi ale dalej jest to samo. probowalem nawet omnipatchera z opcja fix dead drive link ale to tez nic nie daje. Nagrywarka jest wykrywana przez biosa i windowsa mam nadzieje ze jest sprawa.
    Czy ktos z was mial tez taki problem z owa nagrywarka? JAKI FIRMWARE BEDZIE DZIALAL? CO OPROCZ FIRMWARE MOZNA WGRAC.. EEPROM ?
    Moze jakis adres..
    z gory dzieki

ps. nagrywarke kupilem 4 miechy temu wypalilem ok.... 100 max plyt wiec nie sadze zeby nagle sie spieprzyla

maciekbonn
    Gość

Domyślnie Ps

A co najciekawsze - moge nagrywac DVD

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

maciekbonn
    Gość

Domyślnie hm

myslisz ze to cos da? dopiero teraz zauwazylem ze dvd czyta z oporami ale czyta nagrywa tez. a cd wogole nie trawi co sie syplo scheise.......

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

Domyślnie

No to chyba się cos sypnęło, ale dla pwności sprawdź jeszcze na innym kompie i spróbuj nagrać na dobrym, markowym nośniku.
    Piszesz, że żonglowałeś biosami od różnych napędów, to Ci gwarnacji mogą nie uznać, jak sprawdzą i stwierdzą, że był wgrywany bios od innego napędu.
    Zresetuj eprom i wgraj oryginalny bios ze strony producenta i wal do serwisu.
    P.S.
    Co do resetu epromu to moge się mylić, więc przed tą operacją porozmawiaj z autorem strony z linku, który Ci zapodałem.

maciekbonn
    Gość

Domyślnie :(

DVD PUSTE czyta nagrane czyta slabiej a cd wogole jakies dziwne odglosy wydaje i miga ciagle lampka.. czytalem na jednym forum z usa o tym i jeden gosciu tez dal do serwisu to powiedzieli ze to WIna softu jest a nie ich i odeslali go z kwitkiem przykre poprobojej eszcze moze da rade cos...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)