+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: ASUS 1608p Firmware 1.40 na 1.17 !!

Szeregowy ToASUS ma szanse

Domyślnie ASUS 1608p Firmware 1.40 na 1.17 !!

Może ktoś napisać jak zmienić nowy firmware na stary.
    Mam stary firmware ze strony ASUS'a ale pisze mi że nie może
    zmienić bo jest juz wgrana nowa wersja.
    Tylko proszę, bez zbędnych komentarzy (a po co ci, a no co)
    Przy 1.17 wszystko nagrywało sie jak powinno, przy 1.40 mam już
    problemy.
    Pomóż ktoś, dzisiaj już 3 plytki DVD (Verbatim x poszły do kilba.
    Nagrywam głównie w Nero i Alcohol. Nero spoko, Alcohol nagrywa
    ale na płytkach nic nie ma, chociaż płytka się wypaliła.

Szeregowy czyx78 ma szanse

Domyślnie

a może wyrzuć stary biosik z kompa zresetuj kompik ispróbuj wgrać wtedy nowy powinno pójść albo wejdź na inną stronke z biosami np.cdrinfo.pl

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam.

Ogolnie zasada jest jedna - wszelkiego rodzaju biosy, sterowniki brac zawsze ze sprawdzonych zrodel - najlepiej prosto od producenta ( no chyba ze szukamy np zmodyfikowanego biosu poprawiajacego osiagi badz z usunieta blokada regionu )

Jesli chodzi o ten konkretny przypadek - na ftp asusa byl przez pewien czas dostepny firmware 1.50 do Twojej nagrywarki ( byl pod tym adresem ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/DVR/D...608P_FW150.zip ) jednak zostal on z niego usuniety.
    Nie oznacza to ze zniknal bezpowrotnie - bo mozesz go znalesc przez google np tutaj http://rapidshare.de/files/1200219/A...FW150.zip.html )

Jednak NIKT nie zagwarantuje Ci tego co sie stanie po jego zaaplikowaniu.

Mozliwe ze z napedem jest wszystko ok tylko np Twoj software odmawia posluszenstwa z roznych powodow - np wpisales omylkowo zly klucz z umowy licencyjnej i stroi fochy.

Jesli w nero dziala a w alco nie to moim zdaniem szukaj problemu gdzie indziej

Sproboj wyprobowac darmowy soft - http://www.cdburnerxp.se/

I zdaj relacje z pola walki

Pozdrawiam

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi. Niepewnych firmware nigdy nie wgrywam.
    Jeżeli Alochol nie działa to kij mu w oko, zostane przy Nero.
    Widac ASUS cos namieszał w firmware 1.40 i Alhocol tak sie nabuzował
    że se nie radzi.
    Może kiedys wyjdzie nowy Alcohol i bedzie działać.
    A można zmazać firmware i wgrać na nowo ?.

P.S. Co do klucza to wątpię że jest zły. Jak już pisałem na 1.17 wszystko
    chodziło ok.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ToASUS ; 22.Jun.2005 o 19:18

Domyślnie

Jeszcze jedno. Kupiłem sobie kilka DVD Verbatim x8 i po wypaleniu x8 czy x6
    widać na powierzchni którą wypala, że jakoś to dziwnie wypala. Zazwyczaj "kolor" wypalenia jest jednolity, a u mnie jest różny, na początku jest ciemny, a dalej jaśniejszy. Co to może być.
    Jedynie tak to moge opisać, mam nadzieje że ktoś to załapie
    Pozdro

Laser
    Gość

Domyślnie

Zmiana koloru moze wystapic w przypadku zapisu strefowego - kazdy widoczny pierscien jest nagrywany z inna predkoscia i stad inne kolory ( a w zasadzie odcienie )

brzecol
    Gość

Thumbs up

Jest możliwość aby nagrać starszy firmware Asusa lub nawet firmware z Pioneera A09.

Z tego linka:

http://flashman.rpc1.org/Firmware/PIONEER/DVR-109/

należy ściągnąć programik pliczek DVRupdate_v0.9.zip z programem DVRupdate. Następnie rozpakować bios 1.17 od Asusa. Powinniśmy otrzymać następujące pliki: R9123009.117, R9123109.117 i UPR9AS.exe.

Następnie uruchamiamy DVRupdate. W zakładce DEVICE wybieramy nagrywarkę Asusa a w polach kernel i normal dajemy ścieżkę dostępu lub wyszukujemy pliki R9123009.117 i R9123109.117 (program sam wybierze właściwy plik, tzn drugiego nie wyświetli do wyborua tak w ramch podpowiedzi kernel to ten mniejszy plik ok. 131kb o nazwie R9123009.117 a normal ten większy plik ok 1200 kb o nazwie R9123109.117). Nie zaznaczamy opcji Fix mode i wciskamy start. Powinna wyjechać tacka i rozpocznie się proces flashowania. Po skonczeniu i restarcie kompa mamy już stary firmware.
    PS. Używać na własne ryzyko. Ja do tej pory przeprowadziłem tą operację około 20 razy wypróbowując różne firmware i zostałem przy bufallo 8.40 z aktywnym bitsettingiem dla wszystkich płyt fomatu + (uwaga dla DVD+RW bitsetting działa tylko z wcześniej sformatowaną płytą)

Mam nadzieję że moja podpowiedź okaże się pomocna.

Szeregowy and131 ma szanse

Domyślnie kino domowe

mam zestaw kina doomowego bez divxa czy istnieje mozliwosc wgrac nowy bios lub nowy soft by obslugiwal divixa bawie sie z tunerami sat i tam mozna robic wszystko z nimi wiec moze z dvd tez idzie cos pokombinowac dvd to LH-T6240D firmy LG jezeli nikt nie moze sie odniesc do tego modelu to chociaz jakas informacja ogolna MILO DZIEKUJE

Szeregowy fperski ma szanse

Domyślnie

Witam ja też mam dvd Lg model LH-T6240D i chce link do nowego softa o ile istnieje chce aby czytał divixy itp..... prosze o linka do nowego biosa softa firmwara>>>>> Juz czekam fest długo i niemam żadnej odpowiedzi

hhh
    hhh jest nieaktywny
    walus hhh ma szanse

Domyślnie Asus 1608p2

Witam!
    12.12.2005 r. kupiłem Asusa 1608P2.
    Informatycy, z którymi współpracuję odradzili mi zmienić stary firmware 1.17 na nowy 1.37. Na zasadzie "wszystko OK to nic nie zmieniaj".

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia