+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: System przestał wykrywać nagrywarke-LG GSA 4163B

Szeregowy magi ma szanse

Domyślnie System przestał wykrywać nagrywarke-LG GSA 4163B

System (WIN XP) przestał wykrywać moją nagrywarkę (LG GSA 4163 B). Wcześniej wszystko było ok - widział ją, nagrywała i odtwarzała - a teraz- kompletnie nic BIOS tez jej nie identyfikuje.Co sie mogło stać?Prosze o pomoc i szczegółowe wskazówki, co mam robić(jestem nie zorientowana w tym temacie).Dodam ze mam zamontowane dwie nagrywarki, bo jedna-PHILIPS(ja komputer widzi) przestała nagrywać i służy tylko do odtwarzania.Czy niezbędne jest kombinowanie przy nagrywarce, wewnątrz komputera,bo ja kompletnie się na tym nie znam i nie wiem co robić ?

Szeregowy magi ma szanse

Domyślnie

Może to głupie(a raczej na pewno)ale jak to się robi?Czy to skomplikowane?-boję się że coś zrobię nie tak.PS Dzięki za reakcje 3maj

Gorzala
    Gość

Domyślnie

wylaczasz komputer, otwierasz obudowe, lokalizujesz naped, dociskasz wszystkie kable, ktore do niego dochodza, zamykasz obudowe, wlaczasz komputer

Pozdrawiam

Laser
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Gorzala
    wylaczasz komputer, otwierasz obudowe, lokalizujesz naped, dociskasz wszystkie kable, ktore do niego dochodza, zamykasz obudowe, wlaczasz komputer

Pozdrawiam
    Witam.

Zapomniales o rozladowaniu ladunkow elektrycznych ( wyrownaniu potencjalow na ciele i obudowie ) - przed wyciagnieciem wtyczki z gniazdka ( oczywiscie po zamknieciu systemu ) dotkij jakiejs metalowej czesci obudowy lub chociazby grzejnika ( moze byc rura byle metalowa i niepomalowana )

Potem mozesz zrobic jak napisal Gorzalka - bez obawy o uszkodzenia powstawle w skutek elektrostatyki

Pozdrawiam

Gorzala
    Gość

Domyślnie

Witam,
    Ja akurat znajac moje szczescie ten krok czesto pomijam - jak na razie bez negatywnych skutkow dla sprzetu
    Ale faktycznie nie warto ryzykowac

Szeregowy magi ma szanse

Domyślnie Już wszystko gra!

Dzięki za bardzo szczegółowe instrukcje działania .Zrobiłam wg wskazówek i znów wszystko jest w najlepszym porządku Nie ma jak dobre rady!Pozdrawiam gorąco

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia