+ Odpowiedz na ten temat
Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: z dvd na dvd (za ma³o miejsca) prosze o pomoc!!!!

wolfik
    Go¶æ

Domy¶lnie z dvd na dvd (za ma³o miejsca) prosze o pomoc!!!!

witam od nie dawna mam nagrywarke DvD ram LG(wymiata) nie mia³em zadnych problemow z nagrywaniem roznych komplikacji na p³yte
    az do dzisiaj chcia³em przegrac film dla kolegi (jego pojemnosc 4,33Gb ) wsadzam p³ytke do normalnego Dvd romu ichce przegrywac w locie ( programem Alcochol i nero ) i wyskakuje mi ze za ma³o miejsca na p³ycie .A jak zgra³em ( skopiowa³em nie robi³em obrazu) i wrzuci³em w nero na DvD Video posz³o bez problemow
    czy jest jakas metoda zeby kopiowaac w locie mam Windowsa Xp z systemem plikow Fat 32 z gory dzieki pozdro

wolfik
    Go¶æ

Domy¶lnie

a takmi sie przypomniało ze CD kopiuja sie "w locie" bez problemow a DVD akorat ta bo ma pojemnosc 4,33 GBnie chce ale chyba powinna sie skopiowac skoro czysta ma ok 4,5GB HElP i thx

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix
    Sk±d
    Gdañsk

Smile

spróbuj zgrac p³ytê na dysk do katalogu a potem przy pomocy nero nagraæ pliki dvd przy urzyciu zak³adki dvd i linijki : nagraj obraz na dysk, wtedy otworzy siê okno "otwórz" ale mo¿esz je zamkn±æ, nastêpnie kliknij na "pliki dvd-video,teraz dwókrotnie kliknij na czerwonej kopercie "video-ts"
    teraz po prawej u góry masz "dodaj " tu musisz klikn±æ, teraz wybierasz katalog do którego zgra³e¶ film i zaznaczasz wszystkie pliki dvd i klikasz "dodaj" na dole tego okna i "zakoñcz" je¶li przes³a³e¶ wszystko do lewego okna,
    teraz w oknie masz gotowe pliki do nagrania, w³ó¿ p³ytkê do nagrywarki
    kliknij dalej ,teraz mo¿esz nadaæ p³ytce tytu³ w "nazwa dysku"
    ale najpierw zaznacz prêdkosæ z jak± chcesz nagrywaæ ( niektórzy mówi± ¿e prêdko¶æ jest obojêtna ale ja osobi¶cie przekona³em siê ¿e im wolniej tym lepiej,najepiej 2.4x) no i klikasz na zapis
    ¿yczê przyjemnej zabawy
    opis dotyczy nero 6

wolfik
    Go¶æ

Domy¶lnie

dzieki za opis ale własnie tak zrobiłem i poszło a mi chodzi o to czy mozna kopiowac w locie czyli z dvd romu do nagrywarki czyli z napedu do napedu bo tak jest szybciej mimo to thx

wolfik
    Go¶æ

Domy¶lnie

a podczas kopiowania BEZPOŚREDNIO z płyty na płyte robi sie obraz bo gry ktore miały po 3,8GB przegrywaja sie bez problemu np MofH pacifick assasult zajmuje 3,8gb i to jest ile tams bajtow a ten film zemsat sitow zajmuje 4,33Gb i to jest jakies tam 4 6666 0006 i cos tam bajtow czyli powinno pojsc chyba czy ktos wogole kopiuje z płyty na płyte czy wszyscy robia obrazy a tak jest dłuzej......... help

wolfik
    Go¶æ

Domy¶lnie

oki dziekówa a zeby zmienic na Ntfs format konieczny musi byc

wolfik
    Go¶æ

Domy¶lnie

oki narazie sobie daruje chocaz cos mi sie neostrada kaszani niby sie łaczy a jak właczam gg czy firefoxa to nima połaczenia i kupa ale przywracałem system 10 razy i chodzi ale jak cos nie tak to hop formata a pprzy okazji warto zmienic partcje na NTFS bo czytałem rozne opinie czy najlepiej jedna partycje zostawic w facie a druga zmiec na ntfs a i przy okazji ile miejsca powinna miec partycjai systemowa zeby winda w miare chodziła

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix
    Sk±d
    Gdañsk

Wink

co do ilo¶ci miejsca to zale¿y jakiego masz twardziela
    ale my¶lê ¿e jak zrobisz systemow± na 20Gb to spoko na jaki¶ czas wystarczy
    wszystko zale¿y gdzie i jakiej wielko¶ci programy instalujesz

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o w±tku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)

Podobne w±tki

1. Prosze o pomoc
    Napisane przez Kozakoo w forum Gra/Program, czyli LEGALNE nagrywanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 10.Aug.2005, 19:11
  2. z dvd na dvd (za ma³o miejsca) prosze o pomoc!!!!
    Napisane przez wolfik w forum DVD/DVD:R
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08.Aug.2005, 18:04
  3. Proszê o pomoc DVD 7 GB ???
    Napisane przez ne0 w forum DVD/DVD:R
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 05.Aug.2005, 22:27
  4. Prosze o pomoc
    Napisane przez czeslaw_kwatek@op.pl w forum CD/DVD Video
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 30.Jun.2005, 16:25

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50