Witam, od kilku dni jestem w posiadaniu nagrywarki NEC 3540A, borykam się jednak z jedną sprawą, mianowicie: w programie Nero 6 jeśli chcę nagrać płytę DVD 4.7 GB poziomy pasek na dole pokazuje że końcowa sesja dla płyty kończy się na ponad 8000 MB (pasek czerwony), a żółty zaczyna się od 4500 MB (?). Tak czy inaczej jeśli chodzi o nagranie płyty, o wielkości 4,7 GB dane które maksymalnie mieszczą się na płycie (niebieski pasek) to 4489 MB. Proszę o wskazówki co należy zrobić, aby Nero umożliwiało w całości nagranie płyty 4,7 GB. Próbowałem włączyć nadpalanie płyty, ale wielkość maksymalnie może być ustawiona na 4600 MB, jednak i tak nic z tego nie wyszło bo dalej nagrywarka komunikowała o tym że wielkość danych jest za duża na płytę (jeśli po tym chciałem nagrać 4540 MB). Doszły do mnie słuchy że prawdopodobnie trzeba ustawić coś w Biosie, ale mogę się mylić, dlatego proszę o kilka słów co z tym „fantem” robić. Jeśli chodzi o nagrywarkę to chodzi bez problemów, no i w miarę szybko, wypaliłem już z 15 płyt, szkoda mi tej niewykorzystanej przestrzeni na płycie. Może polecicie jakiś waszym zdaniem dobry program do nagrywania płyt DVD, w każdym razie z góry dziekuje za jakiekolwiek informacje.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem