Skopiowalem Film NA Dysk I Ma On 8 Gb! Chcialem go podzielic na dwie plytki zeby tu i tu bylo menu ale zawsze sa jakies bledy!Moze ktos wie jaki program(wersja) jest potrzebna do tego?
Skopiowalem Film NA Dysk I Ma On 8 Gb! Chcialem go podzielic na dwie plytki zeby tu i tu bylo menu ale zawsze sa jakies bledy!Moze ktos wie jaki program(wersja) jest potrzebna do tego?
najlepiej jak zgrasz płytkę na dysk za pomocą dvd decrypter który usuwa zabezpieczenia , kojejny krok to kompresja plików z dysku przy pomocy dvd shrink , ten programik ściśnie film do 4.7 Gb i pozostanie wypalenie płytki
tu pobierzesz dvd shrink http://www.programosy.pl/progsy/rmvb.html
tu pobierzesz dvd decrypter http://www.programosy.pl/progsy/uzy.html
powodzenia
pozdro![]()
Hmm.. Film jest skopiowany juz dawno na dysku a dvd shrinka nie uruchamiaj bo filmik przy kompresji traci az 45% na jakosci!Dlatego chcem go rozbic na dwie plytki!IfoEdit mi sie wywala a na dvdclone 3 z 7,95gb przy dzieleniu robi niewiem czemu az 10gbjest jakis inny program by ten film rozbic na dwie plyty?Słyszalem ze fab jest dobry ale te nowsze wersje nie maja tej funkcji...
kto Ci powiedział że po shrinku tracisz 45% jakości , mam ponad 120 filmów shrinkowanych i nie straciłem na jakości , może nie jest to ideał ale shrinkowałem tylko film , dźwięk i ewentualnie polskie napisy , reszta w kibel ,Napisał rEspect
zostały tylko te pliki które mnie interesowały
Ja to powiem. Jak kolega rEspect napisał, orginał filmu ma 8GB, więc kompresja całego materiału będzie w granicach 45%. Efekt tego będzie taki, że wyjdzie z tego mizernej jakości kopia. Oczywiście można jeszcze powyrzucać zbedne ścieżki dzwiękowe jeżeli takowe są, dodatki, reklamy i inne niepotrzebne śmiecie, może wtedy wyjdzie z tego jakaś przyzwoita kopia. Jednak zamiast Shrina użyłbym Instant Copy, o wiele lepszy soft z tym, że trzeba się liczyć z dłużym czasem kompresji.Napisał asterix
Teraz wracam do pytania rEspect'a. Jeżeli chcesz ten film podzielić na dwie płytki to użyj DVD Fab'a. Bardzo prosty program. Obsługa jego jest intuicyjna, więc nie powiniwneś mieć kłopotów.
Powodzenia Salem
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)