+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Prosze o pomoc jestem mega początkujący a mama mało czasu

Szeregowy Krez ma szanse

Domyślnie Prosze o pomoc jestem mega początkujący a mama mało czasu

Witam serdecznie wszystkich jestem strasznie zacofany w sprawach nagrywaina orginalnych DVD i tu problem bo wypożyczyłem sobie(ale płace mało Alexandra,Pacyfikatora i Ring 2 i... boom i nie wiem jak je nagrac na dvd sa orginalne of coz pamietajmy.Sciagłem Dvd shrinka,dvd decoder,any dvd ,clone dvd i prosze wyjasnijcie mi pokolei czym i jak wypalic plyte bede bardzo wdzieczny bo nie chce oddac plyt i nie przegrac ich bo to az grzech prosil bym bardzo wyrozumiale podejsc bo jestem nowicjuszem przez duże N , jutro oddaje plyty wioec prosze o szybką pomoc , będe bardzo wdzieczny, napiszcie prosze dokaldnie czym zaczac (prog) i co w nim robic i prosz enie pisac ogolnikowow ale naprawde pomoc mi bo jest nie amam bladego pojecia jak te programy obslugiwac z gory dziekuje pozdrawiam cala zaloge forum.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

zaczynasz od dvd decrypter żeby usunąć zabezpieczenia płyty , program jest prosty w obsłudze , nie powinieneś mieć z tym kłopotu , ustawiasz napęd w którym jest płyta , poniżej wybierasz folder do którego ma być kopiowany film i klikasz na start ,następnie dvd shrink który zkompresuje film do rozmiaru płyty czyli 4.7 Gb , zakładka open files , wyszukujesz katalogu z filmem , po załadowaniu klikasz na backup i wskazujesz katalog gdzie ma spakować film (troche to potrwa) no i pozostanie wypalenie płytki w nero

Szeregowy Krez ma szanse

Domyślnie

wielkie dzieki naprawde szacunek ze napisales szybko a w nero co wybieram;P? nero express czy zwykle?
    nero startsmart moze byc?wybrac utwórz dysk z danymi? sry ale noob jestem

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

ja nagrywam w taki sposób tierasz nero , zakładka dvd , ikona kopiuj i utwórz kopie, nagraj obraz na dysk, zamykasz pierwsze okno które się pokazuje, jesteś w nero expres , wybierasz ścieżke pliki dvd video, teraz klikasz lewym na czerwonej kopercie video_ts, następnie u góry po prawej dodaj i tu musisz wskazać katalog z shrinkowanym filmem , zaznaczyć całą zawartość i kliknąć na dodaj , jak przerzuci pliki do okna video_ts zamykasz okno wyboru plików i dalej, teraz wpisujesz tytuł filmu i wybierasz prędkość zapisu ( tu zależy na jakich płytach wypalasz i jaką masz nagrywarę ) ale jeśli masz czas i nie spieszysz się zbytnio to polecam prędkość 2.4x ale to tylko porada , wybór prędkości należy do ciebie , i w tym momencie wystarczy kliknąć na zapis , to wszysko na temat palenia w nero, są jeszcze inne metody ale za dużo pisania , ta wydaje się ( przynajmniej dla mnie ) najprostrza
    powodzenia i pozdro

xxmisioxx
    Gość

Domyślnie

Najlepiej jak sobie bedziesz przegrywac programem CloneDVD2 i zainstaluj sobie AnyDVD do sciągania zabezpieczeń z płytek i w CloneDVD naciskac klonuj płytę DVD a reszta to jest łatwizna i dasz rade a przy tym musisz miec właczony program AnyDVD i bedzie ci wszystko śmigało jak nalezy

Szeregowy gandalf66 ma szanse

Domyślnie

jeśli filmy te nagrane są na płycie dwuwarstwowej proponuje wyciąc zbedne rzeczy , wywiady jesli są , zbene ścieżki dżwiękowe , końcowe napisy, zapomocą shrinka

Szeregowy mirek ma szanse

Domyślnie

Aby płytki nie były zbytnio porysowane bo co chłopak zrobi

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

To się nazywa szybki kurs. Coraz bardziej leniwi są ludzie Szkoda słów
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Domyślnie

Cytat Napisał punisher
    To się nazywa szybki kurs. Coraz bardziej leniwi są ludzie Szkoda słów
    Do porysowanych płytek polecam DVDFab Decrypter

Domyślnie

Cytat Napisał mirek
    Do porysowanych płytek polecam DVDFab Decrypter
    Jak pisałem wcześniej polecam DVDFAB Decryoter (darmowy)tym programem z rzucasz film na twardziela i ściągniesz zabespieczenia i daje rade z porysowanymi płytkami.Atu masz link do Shrinka w Polskiej wersji językowej,tym programem sobie wytniesz to co cię interesuje,czyli główny film.Jak masz zainstalowane Nero to jest tam opcja która ci pozwoli automatycznie wypalić przerobiony film.http://www.idg.pl/ftp/pc_3980/DVD.Shrink.3.2.0.15.html .

Sorka za tak pużną pomoc.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)