+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Temat: "Nagrywanie" płyt DVD...

Szeregowy P1otreq ma szanse

Domyślnie "Nagrywanie" płyt DVD...

Mam problem z nagrywarką DVD BenQ DW 1640. Odczytuje ona płyty CD i DVD bez problemu, ale w końcu zabrałem się za nagrywanie. No więc nagrywałem płyty DVD przez Nero (zwykłe nagrywanie plików), po zakończeniu nagrywania chciałem sprawdzić czy się nagrało. Otwietam płytę, a tam nic nie ma (tak jakby nic nie nagrało). Ilość miesjca wolnego 0B, a zajętego 0B . Płyty które chciałem nagrać to TDK DVD-R (4,7Gb) i SONY DVD-R (4,7Gb). Na obydwu płytach jest to samo. Nawet spróbowałem nagrać pliki na już "zapełnione" nośniki i niby znowu nagrywało ale też nic nie odczytuje. Nie wiem dlaczego tak jest. Patrząc na płytki pod światło, widać że coś jest nagrane (jest inny odcień warstwy na której nagrywane są dane). Z góry dzięki za pomoc.

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Moje rady
    1) Sprawdź na płycie DVD+R, najlepiej jak najwyższej jakości (Verbatim)
    2) Zaktualizuj firmware napędu.
    3) Wymontuj napęd i podłącz do innego komputera, tam sprawdź czy objawy są identyczne, jeżeli tak - wtedy serwis.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

hmm , mam identyczną od kilku miechów i nie spotkałem się z takim problemem , wypalam sporo płytek , zaczynałem na "media -tech" ale bywały błędy , zmieniłem na Verbatimy i jest super , w większych ilościach wypalam na Tdk +/- , wypalają się wszystkie bez kłopotów , ale właśnie jak pisze Sobal pierwszego dnia od zakupu aktualizowałem firmware , możliwe że to ma wpływ , ale takiego przypadku jeszcze nie miałem że płyta jest wypalona i nie pokazuje jej zawartości ani wolnego miejsca
    piszę oczywiście o płytach dvd
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 16.Nov.2005 o 20:30

Szeregowy P1otreq ma szanse

Domyślnie

Ok, już nagrywa
    Zrobiłem update firmware'u i zainstalowałem/przeinstalowałem (nie wiem czy wcześniej je miałem) sterowniki ASPI. Dzięki za pomoc

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Cieszę się że rozwiązałeś swój problem, gdybyś miał jeszcze jakieś pytania to wiesz gdzie szukać odpowiedzi
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Szeregowy niekumata ma szanse

Domyślnie

Witam ! Jak mogę wypalić zdjęcia na DvD przez Nero?Ciągle wyskakuje mi taki komunikat: One or more files could not be added to a compilation.

The following files may not reside in the VIDEO_TS directory of a DVD-Video compilation. Only compliant DVD-Video files
    VIDEO_TS.IFO,
    VIDEO_TS.VOB,
    VIDEO_TS.BUP,
    VTS_nn_0.IFO,
    VTS_nn_0.VOB,
    VTS_nn_0.BUP and
    VTS_nn_m.VOB
    can be added to the VIDEO_TS folder. Please add files from a completed DVD-Video title or use an authoring software like NeroVision Express to create DVD-Video files from standard video files such as *.avi and *.mpg.POMOCY!

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Wydaje mi się, że twój wcześniejszy problem polegał na tym, że robiłeś tylko symulacje nagrywania, bez właściwego procesu nagrywania. Nie próbowałem jeszcze wypalać zdjęć na dvd, ale czy przypadkiem nie powinno się wybrać innego trybu nagrywania płyty? Czy wybranie dvd-video jest właściwe?
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Szeregowy niekumata ma szanse

Domyślnie

witam i z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem.Jestem laikiem w dziedzinie komputerów,ale zawsze udawało mi się nagrywać płyty cd i cd-rw,tak samo próbowałam postąpić z dvd-rw,ale wczesniej dając ustawienia na DVD.FOTO I VIDEO(wypal pliki)Załączając jakiekolwiek zdjęcia wyskakuje mi w/w komunikat i lipa! Nie wiem co dalej

Szeregowy potek15 ma szanse

Domyślnie

Witam!
    Mam mały problem co do nagrania płyty dvd
    A wiec tak chodiz o to, ze npp. chce nagrać te 4 głupie gb danych no i zaczyna łądnie nagrywać tylko, ze czas który pokazuje do końca zapsiu to np 6min no i ten czas sie kończy i nagrywanie staje np na 5% i stoi płyta w napedzie chodiz a nic się nie dzieje
    powiedzcie mi co jest grane
    czekam na odpowiedź

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Jaka konfiguracja ?
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Szeregowy taluciatko ma szanse

Domyślnie Pomocy!! :(

Ja mam NERO EXPRESS 6 i chciałabym nagrać filmy na DVD. Filmy są w formacie divix. Najpierw przerabia mi okolo godziny, a na koniec wyrzuca płytkę i pisze, że zły rodzaj płyty. Zaznaczam, że chciałam nagrać na DVD-R, a żżda ode mnie CD-R... Kiedy wkładam płyte CD-R, akceptuje ją, ale to jest logiczne, że pamięć płyty jest niewystarczająca.
    Co mam zrobić
    Z góry dziękuję za pomoc....

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Z grubsza, Nero Express nie przerabia avi (czy innych divxów) do DVD, do tego służy NeroVision lub polecany przeze mnie (i nie tylko) ConvertXtoDVD.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Szeregowy taluciatko ma szanse

Domyślnie

Dziękuję za pomoc Będę próbowała
    Wcześniej sprawdzałam na forum i wedle wskazówek zainstalowałam plugin, który miał pomóc w przerabianiu na format dvd...
    Niestety jak widać nie jestem dobra w te klocki
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Napisał taluciatko
    Dziękuję za pomoc Będę próbowała
    Wcześniej sprawdzałam na forum i wedle wskazówek zainstalowałam plugin, który miał pomóc w przerabianiu na format dvd...
    Niestety jak widać nie jestem dobra w te klocki
    Pozdrawiam!
    nagraj te fotki jako dane , zawsze nagrywam wszystko jako dane , oprócz filmów dvd oczywiście
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

niuniek40
    Gość

Domyślnie

jeśli chodzi o fotki na dvd to polecam nerovision ten prostszy bo po polsku lub dvd foto slideshow używam go aktualnie {uwaga program komercyjny} ma więcej bajerów

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro
    A które fotki konkretnie?
    uuuppsss , to miało być do @niekumata
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Szeregowy jerys85 ma szanse

Domyślnie

Witam. mam pytanie. chce nagrać dwa przerobione filmy w convertXtoDVD na płytkę i mam z tym problem. bo trzeba wrzucic odpowiednie pliki do folderów AUDIO_TS i VIDEO_TS, ale jak wrzucam pliki z drugiego filmu to mi sie nadpisuja i w efekcie mam pliki z jednego filmu. wiecie moze jak to zrobić z góry wielkie dzięki za pomoc

niuniek40
    Gość

Domyślnie

witam te filmiki przerobione są na jaki format (AVI,MPEG itd)jeśli avi to urzyj funkcji nagrywania danych na dvd jeśli nagrywasz w nero.A na marginesie to polecam program WIN AVI CONVERTER v.8 przerabia i dokłada menu do dvd. Jesli chcesz wiedzieć więcej to albo gg albo skype

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)